İzocam Çatı Yalıtım Uygulaması - YouTube. İzocam çatı yalıtım uygulamaları, ısı kaybını önler, yangın yalıtımı sayesinde yangın güvenliği ve enerji tasarrufu sağlar.
Ürün tipine bağlı olarak kullanım sıcaklığı -50/+650°C aralığındadır. Erime sıcaklığı >1000°C'dir. Sıcağa ve rutubete maruz kalması halinde dahi, boyutlarında bir değişme olmaz.
Cam yünü, 0,040 /mK ısı iletim katsayısı ile ısı yalıtımı, ve -50 / +250°C aralığındaki sıcaklık dayanımıyla da yangın güvenliği sağlamaktadır. Bağlayıcı kullanılmamış cam yünü ürünlerde ısı 500°C'ye kadar çıkabilmektedir. Cam yünü de taş yünü gibi böcekler ve mikro organizmalar tarafından tahrip edilmez.
Cam yünü, bir ısı yalıtımı malzemesidir ve pek çok yerde kullanılır. Kullanımına göre boyut ve yoğunlukta değişiklikler olabilir.
Taşyünü gibi camyünü de soğuktan koruyan bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla dış cephede ısı yalıtımı amacı ile tercih edilir. Bölme duvarlarda kullanılır. Camyünü, ısı ve ses yalıtımı sağlaması ile bölme duvarlarda ön plana çıkar.
İlgili 44 soru bulundu
Ayrıca ısı yalıtım özelliğinden dolayı yerden soğuğu önemli ölçüde keser.
Expanded Polistren (EPS) Levhalar: Petrolden elde edilen, kapalı gözenekli beyaz renkli bir ısı yalıtım levhasıdır. Karbon takviyeli olanlar gri renktedir. Bünyesindeki gözeneklerde hareketsiz ve kuru hava bulunur. Bilinen en iyi ve ekonomik ısı yalıtım malzemesidir.
Isı yalıtım, ses yalıtımı ve akustik düzenleme ile birlikte yangın güvenliği de sağlamaktadır. Isı iletkenlik beyan değeri 0,031 – 0,044 W/mK arasındadır. Su buharı difüzyon direnç faktörü µ=1'dir. Kullanım sıcaklığı -50 / +250ºC aralığındadır.
Isıl konforu desteklerken ses yalıtımı da gerçekleştiren İzocam Kalibel, binalarda kesintisiz konfor sağlıyor. Herhangi bir aksesuar gerektirmeden, hızlı ve kolayca monte ediliyor. Yanmaz bir ürün olarak binaların yangın güvenliğine katkı sağlayan İzocam Kalibel, küf ve nem oluşumuna karşı da duvarları koruyor.
İzocam Ara Bölme Levhası (ABL) ve Ara Bölme Levhası R+ (ABL R+), Cephe Levhası, endüstriyel binalar için geliştirilen İzocam Endüstriyel Bina Levhası (EBL) ve İzocam Endüstriyel Bina Levhası R+ (EBL R+) gibi ürünlerin hepsi A1 sınıfı yanmaz ürünler.
Malzemeler standartlara uygun bir şekilde üretilmiş, stoklanmış ve uygulanmışsa, ömürleri genel olarak bina ömrü kadardır.
Isı iletkenlik beyan değerine bağlı olarak İzocam Camyünü ürünler 035, 040 ve 045 ısı iletkenlik gruplarındadır. Su buharı difüzyon direnç faktörü µ = 1'dir. Ürün tipine bağlı olarak kullanım sıcaklığı -50/+250°C aralığındadır. Bağlayıcısız camyünü ürünler 500°C'ye kadar kullanılabilmektedir.
Dış duvarların iç yüzeyinde, iç bölme ve komşu duvarlarda, merdiven ve asansör boşluklarına bitişik duvarlarda, ahşap karkas yapıların içten giydirilmesinde kullanılan tam bir ses ve ısı yalıtım uzmanı İzocam- Kalibel.
15.'si düzenlenen Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri'nde yılın en iyisi DYOTHERM ISOLTECO 110 seçildi. B2B Medya tarafından düzenlenen ödül töreninde Yılın Isı Yalıtımı Ürünü ödülü tüketiciler ve seçici kurul üyeleri tarafından DYO'ya layık görüldü.
Taşyünün daha fazla avantajının olmasının sebebi malzemenin yanmaz, ses yalıtım, ısı yalıtım, izolasyon vb. gibi bir çok özelliği strafora göre daha fazla olması sebebiyle taşyünü malzemesini daha öncelikli malzeme olmasını sağlamaktadır. Taş yünü yangına karşı çok dayanıklı bir malzemedir.
Isı yalıtımında kullanılan malzemeler
Ülkemizde üretilen ısı yalıtım malzemeleri genellikle şunlardır: Cam yünü, plastik köpük (polistren, poliüretan, vb.)
Poliüretan köpük malzemesi ısı iletim değeri en düşük malzemedir. Bu yüzden ısı yalıtımında kullanılan en etkili çözüm olduğu aşikardır. Sprey püskürtme yöntemi ile çatı izolasyonunda kullanılan poliüretan köpük sayesinde yapıların çatı üzerinden ısı kaybı en aza indirilmektedir.
Isı yalıtım malzemelerinin ısı iletim katsayılarının küçük olmalıdır. - Isı yalıtım malzemeleri hafif olmalıdır. - Isı yalıtım malzemeleri kokusuz olmalıdır. - Su ve nem absorbe etme özelliği olmalıdır. - Bakteri ve haşerelerin yuva yapmasına elverişli olmamalıdır. - Çürümeye karşı dayanıklı olmalıdır. - İlk özelliğini ...
Cevap : Bu görüş kesinlikle yanlıştır. binalarda yalıtım sadece yaz aylarında yapılan boya badana benzeri bir uygulama değildir, mevsim normallerinin çok çok üstündeki hava durumları hasıl olmadıkça hava şartları elverişili olduğu müddetçe yılın 4 mevsimi belirli şartlar dahilinde mantolama yapılabilmektedir.
EPS bu 3 tip ısı yalıtım malzemesi içinde en ekonomik olanıdır. Isı yalıtım performansı en iyi olan, binanın duvarlardan nefes alması için su buharı geçirgenlik değeri düşük, su emme değeri ise standartların içinde bir malzemedir.
Isı yalıtımı, binaların çatılarına, dışa veya garaj, depo gibi kullanılmayan bölümlere bakan duvarlarına, toprak veya içerisinde yaşanmayan mahaller ile daireleri ayıran döşemeleri, tesisat boruları ile havalandırma kanallarına yapılır.
Uygulandığı zeminin nem tutmasını ve neme bağlı olarak küf oluşumunu engellemektedir. Uygulaması bir hayli kolay olan ısı yalıtım boyası işçilik maliyetlerinizin azalmasına da yardımcı olacaktır. Ayrıca uygulandığı alanın kat sayısına bağlı olmak üzere %40 oranlarında enerji tasarrufu sağladığı kanıtlanmıştır.
Isı yalıtımında kullanılan malzemeler; fiberglas, cam yünü, taş yünü, polistren, poliüretan, selüloz, ahşap yünü levha, fenol köpüğü, cam köpüğüdür.
Strafor (EPS) hem soğuğa hem de sıcağa karşı binaları koruyan kapalı ve gözenekli çok iyi bir ısı yalıtım malzemesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri