İzolasyon Ustası, ısı ve ses izolasyonu için gerekli olan malzemeleri kullanarak, evler, iş yerleri ve diğer binaların izolasyonunu yapan ustalardır. İzolasyon ustaları, ısı ve ses izolasyonu için çeşitli malzemeleri kullanarak, binaların izolasyonunu sağlamak için gerekli olan işlemleri gerçekleştirir.
BİNA VE SİTELER İÇİN ÇATI KANUN VE YÖNETMELİĞİ
Bu kanuna göre çatı yalıtımı da ortak kullanım hakkı tüm kat maliklerine ait olup yine çatı tamiratı ve tadilatından kaynaklanan giderleri tüm bina sakinlerinin arasında arsa payı oranında eşit sorumluluktadır.
Yargıtay'ın yerleşik içtihatlarına göre, çatı ve terasın ana yapıyı etkileyen zorunlu tamir giderlerine tüm kat maliklerinin katlanması gerektiğidir.
Yeni binalarda su yalıtımı, 1 Haziran 2018'den itibaren zorunlu hale geliyor. Resmi Gazete'de 29 Ekim 2017'de yayımlanan ve yeni binalarda su yalıtımını zorunlu hale getiren yönetmelik, 1 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe girecek.
Bunun için belli sürelerde çatının bakımı yapılmalıdır. Yapılmadığı takdirde çatı su akıtıp evin rutubet olması veya yağmurlu havalarda su sızdırması gibi sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz. Bunlarla karşılaşmamak için mevsim geçişlerinden önce uygun zamanlarda çatı su izolasyonu bakımını yaptırmalıyız.
İlgili 18 soru bulundu
Uygulama garantisinin, uygulamayı yapan firma tarafından verilmesi gerekir. Uygulama garantisi ise genellikle 3 yıl olarak verilmektedir. Su yalıtımının ömrü tamamen kullanılan malzemenin kalitesine bağlıdır. Standartlara uygun olarak üretilmiş kaliteli su yalıtım malzemeleri uzun yıllar boyunca dayanıklılığını korur.
Poliüretan köpük malzemesi ısı iletim değeri en düşük malzemedir. Bu yüzden ısı yalıtımında kullanılan en etkili çözüm olduğu aşikardır. Sprey püskürtme yöntemi ile çatı izolasyonunda kullanılan poliüretan köpük sayesinde yapıların çatı üzerinden ısı kaybı en aza indirilmektedir.
En iyi çatı izolasyonu,çatıyı çepeçevre kuşatacak,zamanla bozulmayacak,zararlı kimyasal içermeyecek olan yalıtım malzemesidir. Bu özellikleri aynı anda bünyesinde barındıran çatı izolasyonu malzemesi de;bor yalıtım,ÇATIBOR dur.
Çatı izolasyonu nasıl yapılır sorusuna en etkili cevap yine poliüretan sprey köpüktür. Özellikle maliyetlerin yükseldiği günümüz dünyasında enerji verimliliğine katkı sağlayan poliüretan sprey köpük mobil araçların alana taşınmasıyla yapılır. Kapalı hücreli özelliği sayesinde eşi benzeri olmayan çatı izolasyonu sağlar.
Öncelikle bakılması gereken yerler su giderleri ve süzgeçlerdir. Su kaçağının kaynağını bulup, müdahale edemiyorsanız; tüm taş, seramik veya beton kaplama kırılmalı, eğim betonuna ulaşıp yalıtımı tekrar yapmalı ve su testinden geçtikten sonra tekrar kaplamanızı yapmanız gerekir. Bu zor ve zahmetli kır-dök yöntemidir.
7) (Ek:RG-2/9/1999-23804) Çatı aralarına bağımsız bölüm yapılamaz. Bu kısımlarda ancak son kattaki bağımsız bölümlerle irtibatlı piyesler yapılabilir.
Özetle; Kat Mülkiyeti Kanuna göre çatı ortak alan olarak kabul edilmekte olup tüm kat maliklerinin ortak rızası olmadan çatının kapatılması ya da tek bir kişiye tahsis edilmesi mümkün değildir. Sadece son katta oturanların çatının akması durumunda bu çatıyı tadilat ettirilmesini talep etme hakkı bulunmaktadır.
Çatı membranları arasında yer alan bitümlü su yalıtım membranları, uzun ömürlü bir malzeme seçeneği olmaktadır. Tamamen kuru olan bir yerde bitüm esaslı levhalarla beraber uygulanır. Ardından şaloma yardımıyla yüzey üzerinde eritilir ve çatıyı boşluk bırakmayacak şekilde kaplamak için yuvarlanır.
Çatı Katı ortak kullanım alanlarına girmesi nedeniyle kat maliklerinin tamamının sorumluluk alanı olarak kabul edilmektedir. Oturduğunuz yerin site , apartman ve ya bina olması bu durumu değiştirmemektedir. Giriş kat dahi olsa çatı yenilemede ortaya çıkan masraflara eşit oranda katılmak zorundadır.
Çatı için uygun su yalıtım malzemesi ile beton, su geçirmez hale getirilmelidir. Kaplama yapılmalı, su birikintilerinin önüne geçecek drenaj sistemi kurulmalıdır. Son aşamada ise malzemeye uygun bir boya ve kaplama malzemesi ile bitiş sağlanmalıdır. Çatı izolasyonu uygulaması çatının tüm yüzeyine yapılmalıdır.
Çatılarda akma sorununa karşı kullanılacak en kaliteli malzemelerin başında bitümlü oluklu levhalar, bitümlü oluklu kiremitaltı levhaları ve bitümlü su yalıtım membranları gelmektedir. Su yalıtımında uzmanlaşmış kadroların çatı aktarımı için ilk tercihleri her zaman bu ürünlerden yanadır.
Çatı katında soğuk hissiyatını önlemenin en önemli adımlarından biri iyi bir yalıtım sağlamaktır. Çatı katının tavan, duvar ve zemin bölgelerinde yüksek kaliteli yalıtım malzemeleri kullanılmalıdır. Cam elyafı, taş yünü veya poliüretan köpük gibi etkili yalıtım malzemeleri tercih edilebilir.
Kalekim'in yenilikçi su yalıtım ve beton koruma harcı 'Ultralastic', uygulanmasından sadece 2 saat sonra yağmura, 16 saat sonra basınçlı suya dayanıklı hale geliyor. İşçilikten ve zamandan tasarruf sağlayan Ultralastic, fırça, mala, rulo veya püskürtme ile kolayca uygulanabiliyor.
Terastan su sızmasını önlemenin yolu; teras zeminine yalıtım yapılmasıdır. Yalıtım yapıldıktan sonra zemin kaplaması yapılabilir. Ancak yalıtım yapılmadan zemin kaplaması yapılması pek sağlıklı olmayabilir. Çünkü terasın zemini yağmur, kar, buz vb. doğa olaylarına maruz kalır.
Evet, kışın montalama yapılır.
Shingle ömrü ne kadardır ? 20 yıla yakın dayanma süresi bulunur. Şıngıl su geçirir mi ? Kendinden su yalıtımlıdır su geçirmez, her türlü fiziksel dayanıma sahiptir. ayrıca sahip olduğu desen seçenekleri ile estetik açıdan da iyidir. aşırı eğimli çatı yüzeylerinde rahatlıkla kullanılabilir.
-Hava koşullarına bağlı olarak yaklaşık 12 saatte kurur. -Kuruma esnasında üzerinde yürünmemeli ve herhangi bir yüke maruz bırakılmamalıdır. -Yağışlı havalarda veya +5°C'den düşük sıcaklıklarda uygulanmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri