Çalışma imkanına sahip olması ile öğrenci vizelerinden ayrılan J1 vizesi Amerika'da çalışmak, eğitim görmek isteyen kişiler için uygun olan bir göçmen olmayan vize türüdür. Bu vize kapsamında başvurarak Amerika'ya gelebileceğiniz programlar aşağıdaki gibidir: Çocuk bakıcılığı (Au Pair) Kamp danışmanı
Work and Travel programına katılım için gerekli olan J1 vizesi, aslında diğer vize türleri ile karşılaştırıldığında oldukça kolay alınan bir vizedir. Başvurunun kabul edilmesi için temel şart, adayın örgün eğitim veren bir lisans ya da yüksek lisans programına kayıtlı bir öğrenci olmasıdır.
Amerika J1, J2 Değişim Programı Vizesi
Lise ya da üniversitede ABD sınırlarında değişim programına katılacak olan kişilere tahsil edilen göçmen olmayan bir vize türüdür.
J1 Vizesi nedir, nasıl alınır? Programa katılabilmek için her öğrenci İstanbul'daki Amerika Başkonsolosluğu ya da Ankara'daki Amerikan Büyükelçiliği'nden J1 vize başvurusu yapmak ve onay almak durumundadır. Vize görüşmeleri yüz yüze gerçekleşmektedir.
İlgili 38 soru bulundu
Tıp Yüksek Lisans Öğrencisi Olarak ABD'de J-1 Vizesi ile Kalma ve Uzatma Süresi. Amerika vatandaşı olmayan tıp fakültesi bölümleri mezunlarına, eğitim programlarını tamamlayabilmeleri için, sınırlı istisnalar dışında, en fazla 7 yıla kadar J-1 vizesi ve ayrılma hazırlıkları için ekstra 30 gün süre verilir.
Eğer tekrar J1 vizesi için başvuruda bulunacaksanız 2 Yıl Kuralını kaldırtmanıza (Waiver) gerek yok. J, M, F gibi Non-Immigrant vize türleri için Waiver'ı kaldırmadan başvurulabilir. Sadece yeniden katılacağınız tarining programı bir öncekinden farklı olmalıdır.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
Eğitim ücreti dışında 350 Dolar X 12 Hafta= 4.200 Dolar öğrencinin veya öğrenciye sponsor olan yakınının hesabında bulunmalıdır. Gerekli bu finansal dökümanlar sağlanmadan I-20 formunun düzenlenmesi mümkün değildir. I-20 formu en az pasaport kadar hayati öneme sahip bir belgedir.
J-1 İki Yıl Kuralı Nedir? J-1 vizesi sahibinin, ABD'ye tekrar gelmeden önce çoğu durumda iki yıllığına kendi ülkesine (üçüncü bir ülkeye değil) dönmesi gerektiğine dair bir kuraldır. Bu iki yıllık sürenin kesintisiz bir zaman dilimi olması gerekmez.
J2 vizesi, J1 Öğrenci ve Değişim Vizesi sahiplerinin eşi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler (evli olmayan ve 21 yaşından küçük çocuklar) için Amerika Birleşik Devletleri Elçiliği veya Konsoloslukları tarafından verilen bir vizedir.
Amerika'da Öğrenci Değişim Programına Katılanlara, 4 Aylık Yaz Tatili Sürecinde Amerika'da Çalışma Hakkı Veren Vize Türüdür. Work & Travel Programına Katılan Öğrenciler J-1 Vizesi Ile Çalışma Sürelerini Tamamladıktan Sonra Da Isteğe Bağlı Olarak 1 Ay Seyahat Edebilme Imkânına Sahiptir.
2023 yazında Work and Travel (WAT) programına katılmayı bekleyen öğrencilere, Türkiye'deki ABD elçiliklerinde 1.Şubat.2022 tarihinden itibaren vize randevusu verilmeye başlandı.
Amerika vizesi ile Kanada'ya gidilememektedir. Amerika vizesi bulunan yabancı ülke vatandaşlarının Kanada'ya seyahat edebilmeleri için bir Kanada ziyaretçi vizesine sahip olmaları gerekmektedir.
J-1 Vizesi Bittikten Sonra 2 Yıl Ana Ülkede Kalma Yükümlülüğü Yukarıda belirtilen süreler dolduktan sonra J-1 vize sahipleri ve bunlara bağlı J-2 vizesine sahip yakınları kendi ülkelerine geri dönmek ve 2 yıl ülkelerinde kalmak durumundadır.
19‐ Banka hesabı: son 3 aya ait dökümü olan son 15 gün içinde işletilmiş imzalı, kaşeli şahsi banka hesabı (7 güne kadar kalınacak seyahatler için 900 Euroveya karşılığı, 10 gündensonrakalınacak her gün için günlük 65 Euro veya karşılığı ek bakiye gerekmektedir).
Almanya ticari vize başvuruları ve emeklilerin Almanya aile ziyareti vizesi için yapacakları başvurularla uzun süreli schengen vizesi alınabilir. Almanya, en uzun vize veren Schengen ülkeleri arasında yer almaktadır. Fransa. Fransa Konsolosluğu Türk vatandaşlarının en sık vize başvurusunda bulunduğu konsolosluktur.
- Her türlü vize başvurularında, dış temsilciliklerimizce en fazla 90 gün ikametli vize verilmekte olup, 90 günden fazla ülkemizde kalmak isteyen yabancıların İl Göç İdaresi Müdürlüklerine “Kısa Süreli İkamet” başvurusunda bulunarak ikametlerini uzatabilmeleri mümkündür.
Eski Vize Retleri Konsolosluk'tan Ne Zaman Silinir? Eski vize retlerinin Konsolosluk sistemlerinden silinme süresi edinebildiğimiz bilgi kadarıyla 5 yıldır. Vize başvuruları sırasında verilen parmak izi bilgileri 5 yıl geçerli olduğu için Konsolosluklar eski vize retleri hakkında 5 yıl haberdar olabilmektedir.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Banka hesabınıza formaliteden 3000-4000$ civarı bir para koyun. Hesap ekstrelerini kaşeli imzalı alıp belgelere bunu da ekleyin. Şart olmasada otel-uçak rezervasyonlarınızı sunabilirsiniz. En önemli bölüm Amerika'ya neden gitmek istediğiniz sorusunun cevabıdır.
Başvuru sahipleri herhangi bir Türk Ekonomi Bankası şubesi aracılığı ile Amerika Konsolosluğu hesabına vize ücreti ödemelerini yapabilmektedir. Amerika vizesi ücreti ödeme işlemenin ardından verilen dekontun başvuru aşamasında diğer gerekli evraklar arasına eklenmesi gerekmektedir.
J1 vizesi, değişim ve staj programlarına katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne gelecek olan kişilerin başvurabildiği vize türüdür. Ayrıca çok bilinen Work and Travel programı için de J1 vize başvurusu yapılmaktadır. J1 öğrenci statüsündeki öğrenciler F1 vizesi ile benzer şekilde çalışma iznine sahip olurlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri