Çalıştığınız yere göre ,doğuda yapmanız gereken yıl ve Havacı veya Karacı olmanıza göre değişiyor.Genelde 3-4 defa doğu görevine gönderiliyorlar.
Tayin olabilecekleri yerlerin listesi oluyor. Batıda 4 ya da 5 yıl doğuda ise 2 ya da 3 yıl asgari hizmet süreleri bulunmakta.
(1) Atamalarda personelin asgari sayıda hizmet bölgesi değiştirmesi ve tabi olduğu hizmet bölgesi süresi kadar görev yapması esastır. Bu süre her bir hizmet bölgesinde asgari iki yıldır.
Bu kapsamda ikinci şark görevine giden personelin hizmet süresi 6 yıl olan birimlerde 4 yıl, hizmet süresi 5 yıl olan birimlerde 3 yıl, hizmet süresi 4 yıl olan birimlerde 2 yıl, hizmet süresi 3 ve 2 yıl olan birimlerde 2 yıl görev yapması durumunda ikinci şark görevini tamamlamış olacak.
Bilindiği gibi Emniyet ve Askeri Personel nüfusa kayıtlı olduğu illerde çalışamıyordu. Bu değişiklikle artık Polisler ve Askerler kendi memleketlerinde görev yapabilecek.
İlgili 33 soru bulundu
Askerlik konusundan ayrı şekilde düzenlenen doğu görevi jandarma kapsamında 4 il olarak belirlenmiştir.
Polisler 2 kez şark görevi yapmak zorundadır. Yani bir ilde şark görevini tamamlayan polis bir kez daha şark görevini yapmak için doğuya gitmelidir. Eski Bakan Süleyman Soylu bu konuda değişiklik yapılacağını 2 kez olan şark görevinin birleştirilebileceğini ifade etmişti.
Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 102 nci maddesinde, "Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (On yıl dahil) olanlar için yirmi gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür.
Uzman erbaşlar 2019 yılından itibaren 24 hafta (6 ay) süre ile (askerliğini yapan-yapmayan) Yenifoça, Kırkağaç, Safranbolu, Kastamonu ve Seferihisar'da yetiştirilmektedir.
-Öğrencilere; resmi tatil, sömestr, evci, günübirlik, hastalık, gece yatısı, hafta sonu ve mazeret izinleri verilir. -Hafta içi mesai bitiminde öğrencilere izin verilmemektedir.
5- Doğuda Komando Maaşı
Doğuda komando maaşı 2024 yılında güncel olarak şu şekildedir: Doğu bölgelerinde görev yapan komandolar, astsubay ve subay rütbelerine göre değişmekle birlikte ortalama olarak 40.000 TL – 65.000 TL arasında maaş alır.
Çalıştığınız yere göre ,doğuda yapmanız gereken yıl ve Havacı veya Karacı olmanıza göre değişiyor.Genelde 3-4 defa doğu görevine gönderiliyorlar.
Zorunlu doğu görevi, Türkiye'deki tüm öğretmenlerin bir kısmını kapsar. Genellikle bu görev, öğretmenlerin ilk atama yılını takip eden yıl başında başlar. Bu görev süresi iki yıl olarak belirlenmiştir. Bu iki yıl boyunca, öğretmenler genellikle doğu illerinde görev yaparlar.
Kaç Yıl Yapılır? Zorunlu Doğu Görevi, 2003 yılından sonra ilk kez zorunlu askerlik hizmetini yerine getirecek olanlara uygulanan bir yıllık bir hizmettir. 2003 yılından önce askerlik hizmetini tamamlayanlar için bu görev zorunlu değildir.
Hizmet süresi 6 yıl olan birimlerde 4 yıl, Hizmet süresi 5 yıl olan birimlerde 3 yıl, Hizmet süresi 4 yıl olan birimlerde 2 yıl, Hizmet süresi 3 ve 2 yıl olan birimlerde 2 yıl görev yapmasında durumunda ikinci şark görevini tamamlamış sayılacaktır.
Polislerin atanmasından 2 yıl sonra zorunlu olarak yapılması gereken bir görev olan şark hizmeti genellikle doğu illerine atanarak yapılır. Kişi 2 yılın sonunda ya tercihini yapar ya da ipka vererek görevini erteler. İpka; o yıl içinde mazeret sunarak şark görevini ertelemektir.
Kamuda çalışan öğretmenler belirli illerde, belirli sürelerde çalıştıklarında devlete karşı zorunlu hizmet borcunu ödemiş olurlar. Bu borç personel, kamu görevine ilk atandığında doğar ve ödenmesi gerekir. Eski adı doğu görevi olan bu sistemin yeni ismi zorunlu hizmettir.
Son depremlerden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Malatya, "şark" olarak anılan 2. bölge (doğu) hizmeti sayılan iller arasına dahil edildi. Buna göre 4 il, 48 ilçe ve 4 doğrudan merkeze bağlı taşra teşkilatı olmak üzere 56 birimdeki görev süreleri yeniden düzenlendi.
Hemen düzelteyim: Doğu ve Güneydoğu'da ya da Türkiye'nin herhangi bir yerindeki zorunlu hizmet yerinde görev yapan öğretmenin maaşı, diğer öğretmenlerin maaşından yüksek değildir; maaş dışında da verilen farklı bir ek ücret de yoktur.
Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, Jandarma Astsubay maaşı aylık ortalama 66.100 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük Jandarma Astsubay maaşı 52.900 TL iken, en yüksek ise 132.800 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
Jandarmanın genel olarak görev ve sorumluluk alanı; Polis görev sahası dışı olup, bu alanlar il ve ilçe belediye hudutları haricinde kalan veya polis teşkilatı bulunmayan yerlerdir.
Görev yapılan şehre ve bölgeye göre değişiklik gösteren sözleşmeli uzman çavuş maaşı, uzman çavuş maaşı ile hemen hemen aynıdır. En düşük sözleşmeli uzman çavuş maaşı 2024 yılı itibariyle 36.400 TL'dir. 2024 yılı itibariyle ortalama bir sözleşmeli uzman çavuş maaşı ise 40.600 TL'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri