ben sizin yeni japon akvaryumu kurma yöntemi isimli konunuzun 14. maddesini okudum tolga bey aynen şöyle yazıyor (Eğer akvaryumunuzda bitkiniz bulunmuyorsa,suyunuza belirli zaman dilimleri içerisinde ve belirli aralıklarla kaya tuzu eklemeniz balıklarınızın hastalık riskini azaltacaktır.)
100 lt akvaryum için 1 çorba kaşığı tuz kulanılmalı ve her su değişimde ortalama haftada 1 çorba kaşığı kaya tuzu eklenmeli. Kaya tuzunu direk suya atmak yerine önce bir bardakta su ile eritmeli ve akvaryumun değişik bölgelerine yaymak daha faydalı olur. Tuzun fazla kullanınımıdan çekinmeliyiz.
Kullanilisi: Akvaryumunuzdan aldiginiz iki bardak suyu, bir tasa dökün. Içine de 2 çay kasigi kaya tuzu (sofra tuzu degil, burada dikkat ediniz) ekleyiniz, yakaladiginiz baligi 10 saniye boyunca 3 defa aralikli olarak tuzlu suya batirip cikartin. Balik zaten son banyoda bayilacaktir.
Sonuç olarak tuz ucuz, kolay bulunabilen bir malzemedir ve uzun yıllardır melek balığı ve discus akvaryumları hariç tatlı su akvaryumlarında bahsedilen bu tuzları herhangi bir problem yaşanılmadan kullanılmaktadır ve birçok faydasını görülmüştür.
Bazı akvaryumcular akvaryum tuzu yerine sofra tuzu kullanır.
İlgili 35 soru bulundu
Doğru tatlı su bulunduktan sonra, deniz akvaryum tuzu doğru oranda tatlı su ile karıştırılmalıdır. Homojen biçimde karıştırılmış olan tuzlar, en ideal deniz suyu değerlerini vermektedir. Ankara Deniz Akvaryumu da akvaryum ve kurulumla ilgili tüm konularda oldukça ileride gelen firmaların başında gelmektedir.
Japon balığı gibi tatlı su balıkları ve ton balığı gibi tuzlu su balıkları oldukça dar tuzluluk aralığına dayanabilen balıklardır ve “stenohalin” (steno: dar; haline: tuz) türler olarak bilinirler. Bu cins balıklar, doğal ortamlarındakinden farklı bir tuzluluk derecesine sahip sularda yaşayamazlar.
➢Bu tek yönlü filtre nedeniyle çoğu deniz balıkları tatlı suya atılırsa dokuları dışarıdan su alarak hücreleri patlar. ➢Tatlı su balıkları da tuzlu suya atıldığında su kaybederler ve susuzluktan ölürler.
Akvaryumunuz için doğru su kullanımı yapmanız akvaryumunuzun bulanık görüntüsünü ortadan kaldırmaya yardımcı olur ve balıklarınızın daha sağlıklı ortamda yaşamasına olanak sağlar. Genellikle herkes musluk suyundan akvaryuma doldurmayı tercih eder. Nitekim arınmış içme suyu kullanmak epey zordur.
Musluk suyu akvaryum suyu değildir
Akvaryuma musluk suyu yoluyla getirilen kirleticiler, örneğin klor ve bakır, kurşun veya çinko gibi ağır metaller ilk adımda genellikle solungaçlara ve balığın derisine zarar verir.
Ayrıca suyun sıcaklığı da 24 derecenin altında, takribi 15-20 derecede olmalıdır. Japon balıkları sıcak sulardan hoşlanmadıkları için daha serin sularda bakılması gerekmektedir. Balıkların yeteri kadar oksijen almaları için akvaryumdaki her bir balık için 10 litre suya ihtiyaç duyulmaktadır.
Bu balıklara haftada bir kez canlı balık verebileceğiniz gibi ıspanak, bezelye, brokoli gibi sebzeler ile de Japon balıklarını besleyebilirsiniz. Bu sebzeleri akvaryuma atmadan önce haşlayıp küçük parçalara bölmeyi unutmayın. Akvaryumunuzdaki küçük balıklar da Japon balıklarına yem olabilir.
Normal şartlarda 1 hafta gibi bir süre beklemesi lazım. Sera Nitrivec ekleyerek yararlı bakteri oluşumunu hızlıca başlatmanızı öneririm. Eğer dış filtreniz iyi ise 5 günden sonra yavaş yavaş canlı eklemeye başlayabilirsiniz.
Ciklet olarak tuza dayanıklı olsalar da tuzu sevmezler.50 ltye bir çay kaşığı oranını geçmemelidir. 20lt ye 1 tane tablet diye biliyorum.su değişimlerinde 200 lt akvaryumda 100 lit su değişimi yaparsanız 5 adet atmanız gerekecektir.
Bende bitkilere faydası olur düşüncesiyle bir aralar ekliyordum. 100 litre akvaryum suyuna ekleyeceğiniz bir maden sodası asidi kaçmasa bile akvaryuma CO2 açısından bir zarar veremez, o nedenle endişe etmeyin.
Biz havadan oksijen alırken onlar çözünmüş oksijenle yaşıyorlar” diyor. Çoğu balık solungaçlarından suyun geçmesiyle nefes alır. Ancak solungaçları zarar görürse veya solungaçlarından su geçemezse balıklar da boğulabilir. Tabii ki teknik olarak suyu solumadıkları suda boğulmazlar ama oksijen eksikliğinden ölürler.
Evet, arıtma su kesinlikle kullanılabilir! Akvaryuma sahip herkes, mutfağındaki su arıtma cihazlarını kullanarak balıkları için ideal yaşam alanı oluşturmak konusunda çok önemli bir adım atabilir!
Fanusta bakılan balıkların iki önemli ihtiyacı vardır: Oksijen ve temizlik. Fanus içindeki ortam tazelenirken şehir şebekesinden gelen suyun kullanılması doğru değildir. Fanus için en az 3 gün dinlendirilmiş içme suyu kullanılması önerilir.
Bu damacanalarda satılan içme sularını akvaryumda direkt olarak kullana bilirmiyiz? Kullanabilirsiniz.Yanlız çeşme suyunu dinlendirmeden kullanan arkadaşlarımızda çok.Bende direk koyuyorum.Eğer içme suyunuzda fazla klor olmadığını düşünüyorsanız kullanabilirsiniz... Ben mutlaka dinlendiriyorum en az bir gün.
Su, tüm hücreleri şişirip sonunda ölecek kadar çok su biriktirene kadar vücutlarına akacaktır. Öte yandan, tatlı su balıkları okyanusta veya tuzlu suda yaşayamaz çünkü deniz suyu onlar için çok tuzludur. Vücutlarındaki su hücrelerinden dışarı akacak ve susuzluktan öleceklerdir.
Suyun içerisine tuz eklediğiniz zaman, su moleküllerinin kap içerisinden çıkması ve gaz fazına geçmesi daha da zorlaşır. Başka bir deyişle, suyun içerisine tuz eklediğiniz zaman, suyun kaynama noktasını yükseltmiş olursunuz.
Deniz akvaryumlarında kullanılan tuz, herhangi bir tuz olamaz. Bu iş için üretilen özel tuzlar bulunur. Firmamız Ekstrem Akvaryum'dan temin edebileceğiniz tuzu, her 30 litre su için 1 kg tuz olmak üzere ilave edebilirsiniz.
Bezelye haşlandıktan sonra kabuğundan çıkartılmalıdır. Japon Balığı beslenecek bir akvaryumda Japon Balığı başına minimum 20 litre su hacmi düşmelidir. Japon balıkları için pond türü yemler risklidir.
İster inanın ister inanmayın, Japon balıkları uygun bir şekilde bakıldıkları taktirde 10 ila 25 yıl kadar yaşayabilirler.
Japon Balığı Cinsiyet Ayrımı
Japon balıklarında cinsiyet ayrımı yapılırken karın, gövde ve kuyruk kısımlarına bakılır. Erkek Japon balığının dişi olanlara göre kuyrukları daha uzundur. Dişi Japon balıklarının ise gövdeleri daha uzun ve karınları şişkindir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri