İyi bir dişi 500 ile 2000 arası yumurta verir. Döllenmeyen yumurtalar da yapışkandır, ancak birkaç saat içinde beyazlaşır. Mümkünse beyazlaşanları ayırmak gerekir, böylece daha çok yavru kurtarılabilir.
Balıklarda yumurta verimi birkaç adetten üç milyona kadar değişmektedir. Türlere göre değişir.
Yumurta dökerek ürerler. Solungaç kapaklarının kenarı beyaz olursa bu erkektir. Yumurtlamaya hazır olan dişinin karnı şişer, erkeğin solungaç kapaklarında noktalar çıkar. Yumurta döken dişinin ardından erkek spermlerini boşaltır.
Bilgilendirirseniz sevinirim. Düzgün beslemeyle evet ayda 1-2 defa yumurta dökerler.
Dişi balık yumurtalarını bitkilerin üzerine ya da çıplak akvaryum tabanına bırakır. Yumurtaların çatlaması su sıcaklığına bağlı olarak 4 ile 7 gün arasında değişiklik gösterir. Yavrular kendi keselerini yiyip tükettikten sonra onları yavru balık yemi ile besleyebilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
İyi bir dişi 500 ile 2000 arası yumurta verir.
Japon balığının hamileliği ise şöyle anlaşılır;Karnı biraz şişer,yumurtlamaya hazır olduğunda tüpçük çıkarır,erkekler tarafından kovalanır. Sağlıklı balıklar.
Japon Balığı Cinsiyet Ayrımı
Japon balıklarında cinsiyet ayrımı yapılırken karın, gövde ve kuyruk kısımlarına bakılır. Erkek Japon balığının dişi olanlara göre kuyrukları daha uzundur. Dişi Japon balıklarının ise gövdeleri daha uzun ve karınları şişkindir.
Japonlar iki gün aç kaldıkları için birbirlerini yemezler.
Yavrular ilk günlerde kendi keseleri ile beslenirler. Ardından yumurta sarısı, enfüzvuar ve benzeri küçük besinler ile devam edilir. Artemia veya yeni çıkmış su piresi yiyebilecek boya geldiklerinde (1-2 hafta) bu yemlerle devam edilir.
Balıkların yeteri kadar beslenmesi için sabah ve akşam 1'er tane yem vermeleri tavsiye edilmektedir.
Ne olur bana yardım edin kaç cm'de yumurtlar? Birde benim ısıtıcım yok, sıcaklık 2-3 derece bazen oynuyo ne yapayım? 1 yaşından sonra üreme olgunluğuna erişirler, herhangi bir ölçü veremem 5 cm 10 cm gibi, ısıtıcı almanız daha iyi olacaktır.
Altın metalik bir rengi varsa, muhtemelen 1 ila 2 yaşından 10 yaşına kadar bir aralıkta olabilir. Bu renk değişimi genelde japon balığı bir yaşına geldiğinde veya balık yaklaşık 10-12 cm uzunluğuna geldiğinde meydana gelebilir.
Enzim niteliğinde olan bu salgılar yumurta kapsülünü inceltir ya da eritir. Balık yumurtalarında döllenmeden larvaların çıkışına kadar geçen zaman kuluçka (inkübasyon) süresi olarak tanımlanır. Kuluçka süresi balık türlerine bağlı olarak 12 saat içinde sona erebildiği gibi alabalıklarda 100 gün kadar sürebilir.
Cinsine göre değişkenlik gösteren sayılara rağmen, bir tavuk yıl boyunca ortalama 300 adet yumurta verebilir. Bu da günde 0,8 yumurta sayısına denk düşer.
Bu bağlamda en çok gelen sorulardan biride 'Balığım ne zaman doğurur? sorusudur. Buradan bu soruya genel manada cevap vermek için bir derleme yaptım. İlk olarak canlı doğuran familyası mensubu her tür ortalama bir aylık (30 gün) bir gebelik süresi geçirirler.
Japon balıkları neden birbirini kovalar: Çiftleşme isteği: Erkek japon balığı, yeterli olğunluğa ulaştığında ve şartlar uygun olduğunda çiftleşmek isteyebilir. Bu sebeple dişi japon balığı erkekler tarafından kovalanır.
Tüm balık türleri renkli görme testlerine alınmadığı için bu sorunun basit bir cevabı yoktur. Bununla birlikte, Japon balıklarının renkli gördüğü kesin olarak bilinmektedir ve birçok balığın en azından renkli görme için gerekli sinir sistemi unsurlarına sahip olduğu bulgulanmıştır.
Birbirlerini kovalayıp karınlarına vuruyorlarsa çiftleşeceklerdir ama küçükseler ve birbirlerini kovalıyorlarsa akvaryum küçüktür. Evet dediğiniz gibi birbirlerine aynısını yapıyorlar ama akvaryumda bir yandan küçük, belki de küçük olmasından dolayı yapıyorlardır.
Erkek ve dişi balık, birbirlerine kanatları ya da vücutları ile üreme isteklerini sinyal gönderir. Balıklar işaretleştikten sonra dişi balık yumurtlar. Erkek balık da bu yumurtaların üzerine sperm olan yumurtalarını bırakır. Bu spermaların bir kısmı gider ve yumurtaları döller.
Japon balıklarınızı, kendi özel yemleriyle günde bir ila iki kez besleyin. Onlara sadece birkaç dakika içinde yiyebilecekleri kadar yem verin. Eğer verdiğiniz yem su yüzeyinde yüzüyorsa, bunu önlemek için yemi suya bırakmadan önce suyun içerisinde bir süre tutun ve öyle suya bırakın.
Eğer balığı poşete koymadan önce bir iki gün aç bırakırsanız ve poşetşin üçte birini su gerisini hava doldurursanız ve su da sıcak ise ortalama 12 saat kadar yaşabiliyorlar.
Lepistes balıkların doğum ve kuluçka süreleri 23 ile 28 gün arasındadır. Bu süre bazen 30 güne kadar çıkabilir bazen de 20 güne kadar düşebilir. Lepistesler ayda bir kez doğururlar. Akvaryum şartları ise hamilelik sürecini doğrudan etkiyelebilir.
Hava kesesi problemi yada fazla yememe. Hava kesesi patlamış olabilir. Suya fazla hızlı yada sert şekilde bırakırsanız balıkların hava kesesi patlayabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri