Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi. Murat bey balığınızın hava kesesi patlamış olduğu için denge sorunu yaşıyor. Düzelmek için çabalayıp bir miktar yüzdükten sonra yorulup kendini bıraktığında ters dönmesi bu nedenle yaşanıyor. Bu halde daha fazla acı çektirmek yerine balığınızın hayatına son verebilirsiniz.
Balığın hava kesesinde problem var. Hava kesesi patlamış olabilir, hava kesesinde bir tür iltihap olmuş olabilir. Genelde tek tip kuru yem yiyen balıklarda ve yüzen yem yiyen japonların çok fazla hava yuttuğu için hava keseleri zarar görebiliyor.
Yan yatan, takla atan veya kontrolsüz bir şekilde yüzen balıkların genelde hava kesesi patlıyor yada kabızlıktan dolayı şişkinlikten dolayı yüzemiyor. *Yada satın aldığınız yer hasta balık satıyor olabilir... Elafe tarafından 2021-01-03 10:09:14 tarih ve saatinde düzenlenmiştir.
balığınız sürekli olarak su yüzeyinde yüzüp ağzını sonuna kadar açıp nefes almaya çalışıyorsa buna rağmen boğuluyormuş izlenimi veriyorsa üstüne üstlük akvaryumun suyu da koyu sarı ise balık amonyumdan zehirleniyor demektir. Suyum temiz bir sarılık falan yok ve filtre düzgünce çalışıyor ve diğer balıklar sağlıklı gibi.
Eğer balığınız ölecek gibi duruyor,yanyan yüzüyor, ters dönüyor, anüse asılı dışkı var, karnı şiş duruyor ve hiç dışkı çıkarmıyorsa kabız olmuş demektir. Öncelikle bunun sebeplerini bilmek önlem alma açısından faydalı olacaktır.
İlgili 27 soru bulundu
Hasta bir balık, yorgun, bitkin ve uyuşuk bir durumda bulunur. Hasta balık aynı noktada bir ileri bir geri anlamsız bir şekilde sallanıp durur. Kaçma refleksi azalmış veya yoktur. Yem yeme az veya hiç yoktur.
Bu balıkların en fazla ölüm nedeni olarak fazla yemleme gösterilmektedir ve bu da beslenme konusunda bilinçsizce yapılan davranışların çokluğunu göstermektedir. Aşırı yemlemeden uzak durulması gereken Japon balıklarının günde 1-2 defa yemlemek yeterlidir.
Küçük bir akvaryumda soğuk bir suyun içerisinde beslenmeye çalışılan bir Japon balığı Kısa bir süre içinde elbette ki ölecektir. Çünkü bunun en büyük sebeplerinden biri suyun normalde Japon balığının yaşayabileceği bir su sıcaklığından daha düşük olması olacaktır.
Japon Balığı Bakımı
Balığın uzun süre yaşaması için uygun yemin verilmesi, akvaryum suyunun temiz olması çok önemlidir. Akvaryum içerinde bakterilerin çoğalıp hastalıklara neden olmaması için en fazla 4-5 günde bir değiştirilmesi gerekir. Ayrıca suyun sıcaklığı da 24 derecenin altında, takribi 15-20 derecede olmalıdır.
Sizin yapmanız gereken tek şey ise, filtrenizin çıkış borusunu yüzeye doğru yöneltmektir. Bu sayede yüzey gerilimi bozulur, ve yüzeyde dalgalanma oluşur. Bu dalgalanma sırasında sudaki karbondioksit dışarı atılır, ve yerine oksijen suya girer.
Balığı yeni suya koyarsanız, sıcaklığın ayarlanmasına yardımcı olmak ve balığınızı şok etmemek için plastik torbayı suda 15-20 dakika bekletin. Su kalitesini kontrol edin. Ölmek üzere olan balıkların çoğu sudaki iyileşmeler sonucu kolayca canlandırılabilir.
Japon Balıkları sazangiller familyasından gelmektedir. Birçok çeşidi de soğuk suda yaşayabilir. Yani beslendiğiniz akvaryumda tek cins olarak besliyorsanız bir ısıtıcıya gerek yoktur. Japon balıklarının ömrü yaklaşık olarak 5 yıldır.
Lazım değil. Düzenli su değişimi yapman yeterlidir. 3 günde 1 %25 su değişimi yapıyorum. İllaki alacağım dersen 150-200 lt/h su çeviren fazla akım yapmayan bir iç filtre al yada Uygun Bir şelale filtre olabilir. Hava motoru lazım değil, filtre lazım.
Balıklar yüzeye çıkıp, ağızlarına sürekli açıp kapatıyorsa büyüj ihyimal oksijen yetersizliği vardır.
Karınları daha yuvarlak bir şekil alır. Kısaca Japon balığının hamile olduğunu bu dış görünüş değişikliği belli eder. Üreme dönemleri geldiğinde erkek Japon balıkları dişi balıkları kovalarlar. Aralarında normalde yaşanmayan bir kovalamaca yaşanmaya başladıysa da balıklarınızın hamile olduğunu anlayabilirsiniz.
Su yüzeyinde gezmelerinin nedeni ise nitrit patlamasıdır büyük ihtimalle. Filtre olmayışı bu ihtimali destekliyor. Diğer bir ihtimal ise sudaki oksijen seviyesinin yetersiz oluşu olabilir. Nitrit patlamasında da oksijen azalır.
Japon balıklarınızı, kendi özel yemleriyle günde bir ila iki kez besleyin. Onlara sadece birkaç dakika içinde yiyebilecekleri kadar yem verin. Eğer verdiğiniz yem su yüzeyinde yüzüyorsa, bunu önlemek için yemi suya bırakmadan önce suyun içerisinde bir süre tutun ve öyle suya bırakın.
Japon balıklarının kaç gün aç kalacağını merak ederler. Bu sorunun yanıtı ise en fazla 2 haftadır. Evet, Japon balıkları gerekirse 2 hafta boyunca aç kalabilirler. Ancak balığınızın öncesinde iyi ve düzenli besleniyor olması, sağlıklı olması gerekmektedir.
Büyüdükçe farkla biraz daha belirgin hale gelebilir. Erkek melek balıklarının gözlerinin üzerinde ufak bir çıkıntı bulunur. Aynı şekilde kafalarında da bu ufak çıkıntıya rastlanır. Tüm erkeklere olmasa da bazı erkeklerde bu çıkıntı dikkat çekici boyutta olabilir bu sayede balığın cinsiyeti daha net belli olur.
Fanus canlı beslemek için uygun bir ortam değildir. Fanusun içerisinde, filtre olmadığı ve bakteri döngüsü oluşmadığı için, balıklarınız, kendi atıklarından oluşan amonyumdan zehirlenerek öleceklerdir. Fanusta beslenen her balık, ölüme mahkumdur.
Hava kesesi problemi yada fazla yememe. Hava kesesi patlamış olabilir. Suya fazla hızlı yada sert şekilde bırakırsanız balıkların hava kesesi patlayabiliyor.
Japon balığı fanusta yaşayabilen türler arasında yer alır. Aslında fanus, bu hayvanlar için geçici bir beslenme yeri olarak düşünülmelidir. Balığın, hayatını sağlıklı şekilde sürdürebilmesi için bol oksijene ve suya ihtiyacı vardır. Fanusta yaşayan küçük balıklardan biri de lepistestir.
Her canlı sıcaktan ölebilir.
Hava taşı veya su yüzeyindeki filtre çıkışıyla oksijen seviyelerini artırın. Açlık: Balıkların yeterli beslenmemesi durumunda enerji seviyeleri düşer. Yetersiz beslenen balıklar dipte durabilir.
Japon balığı, kısa süreliğine tamamen oksijensiz koşullarda hayatta kalabilir. Hayatta kalma süresi yüksek sıcaklıklarda daha kısadır, bu da bunun soğuk hava adaptasyonu olduğunu düşündürmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri