Öncelikle fanusta balık beslemeniz tavsiyem değildir.2. olarakta Japon balıkları özellikle tek başına yalnızlık çeker ve bir zaman sonra ölür.
Sazangiller familyasından gelen Japon Balıklarının birçok çeşidi soğuk suda bile yaşayabilirler. Beslendikleri akvaryumda tek cins olarak besleniyorsa ısıtıcıya gerek yoktur. Japon balıklarının ömrü yaklaşık olarak 5 yıldır.
İster inanın ister inanmayın, Japon balıkları uygun bir şekilde bakıldıkları taktirde 10 ila 25 yıl kadar yaşayabilirler.
Balığı yeni suya koyarsanız, sıcaklığın ayarlanmasına yardımcı olmak ve balığınızı şok etmemek için plastik torbayı suda 15-20 dakika bekletin. Su kalitesini kontrol edin. Ölmek üzere olan balıkların çoğu sudaki iyileşmeler sonucu kolayca canlandırılabilir.
Uygun bakımla, bazı japon balığı cinsleri 10-15 yaşına kadar hayatta kalabilir.
İlgili 40 soru bulundu
Bezelye haşlandıktan sonra kabuğundan çıkartılmalıdır. Japon Balığı beslenecek bir akvaryumda Japon Balığı başına minimum 20 litre su hacmi düşmelidir. Japon balıkları için pond türü yemler risklidir.
En çok bilinen balık türlerinden olan Japon balıkları, evde küçük bir akvaryum isteyenlerin tercih ettiği balıklardır. Sazangillerden gelen bu tür balıklar, çok popüler canlılardır. Gerek görünüşleriyle gerek karakteristik yapılarıyla ilgi çeken bu balıklar oldukça sevimlidir. Bu tür balıkların ömrü ortalama 5 yıldır.
Fanus canlı beslemek için uygun bir ortam değildir. Fanusun içerisinde, filtre olmadığı ve bakteri döngüsü oluşmadığı için, balıklarınız, kendi atıklarından oluşan amonyumdan zehirlenerek öleceklerdir. Fanusta beslenen her balık, ölüme mahkumdur.
Balığı yeni suya koyarsanız, sıcaklığın ayarlanmasına yardımcı olmak ve balığınızı şok etmemek için plastik torbayı suda 15-20 dakika bekletin. Su kalitesini kontrol edin. Ölmek üzere olan balıkların çoğu sudaki iyileşmeler sonucu kolayca canlandırılabilir.
Japon balıkları hakkında çok fazla bilgim olmasada , ters yüzüşün kabızlık olabilceği konusunda bende bilgi edinmiştim. Bu durumda ıspanağı güzelce yıkadıktan sonra bi süre haşlayıp balığınıza vermeniz kabızlık durumuna yardımcı olacaktır.
Merhaba, Japon balıkları hakkında tam olarak bişey diyemeyeceğim.Fakat yaklaşık 1 hafta kadar aç kalabilirler.
İyi bir dişi 500 ile 2000 arası yumurta verir. Döllenmeyen yumurtalar da yapışkandır, ancak birkaç saat içinde beyazlaşır. Mümkünse beyazlaşanları ayırmak gerekir, böylece daha çok yavru kurtarılabilir.
Japonlar iki gün aç kaldıkları için birbirlerini yemezler.
Evet,balıkların suda oluşan titreşimleri algılama,sesleri işitme özellikleri vardır.Dolayısıyla duymaktadırlar. Balıklar duyarlar..Hatta balıkalrın iç kulağı daha geniş bir ses dalgasıdizini algılar.
Tek japon balığı yaşar mı? Fanusta yaşamaz ,Akvaryumda yaşar. Fanusa hayır.Bunu biz değil balıklar istiyor. Eğer sizin için önemli olan onların istekleri ise lütfen küçükde olsa bir akvaryum alınız.
Büyüdükçe farkla biraz daha belirgin hale gelebilir. Erkek melek balıklarının gözlerinin üzerinde ufak bir çıkıntı bulunur. Aynı şekilde kafalarında da bu ufak çıkıntıya rastlanır. Tüm erkeklere olmasa da bazı erkeklerde bu çıkıntı dikkat çekici boyutta olabilir bu sayede balığın cinsiyeti daha net belli olur.
Hava kesesi problemi yada fazla yememe. Hava kesesi patlamış olabilir. Suya fazla hızlı yada sert şekilde bırakırsanız balıkların hava kesesi patlayabiliyor.
Bu balıklara haftada bir kez canlı balık verebileceğiniz gibi ıspanak, bezelye, brokoli gibi sebzeler ile de Japon balıklarını besleyebilirsiniz. Bu sebzeleri akvaryuma atmadan önce haşlayıp küçük parçalara bölmeyi unutmayın. Akvaryumunuzdaki küçük balıklar da Japon balıklarına yem olabilir.
-Düzenli olarak haftada bir kez %25-30 su değişimi (akvaryum ısısına eşit ve 1 hafta dinlendirilmiş su), -Balıkların diyetine uygun yemlerle aşırıya kaçmadan besleme, -10 günde bir akvaryum içinden alacağınız su ile iç filtrenin süngerini temizleme. Dış filtre varsa 3-4 ayda bir temizleme.
Bu balıkların en fazla ölüm nedeni olarak fazla yemleme gösterilmektedir ve bu da beslenme konusunda bilinçsizce yapılan davranışların çokluğunu göstermektedir. Aşırı yemlemeden uzak durulması gereken Japon balıklarının günde 1-2 defa yemlemek yeterlidir.
Japon balıklarının doyma hissiyatı olmadığından ne kadar yem görürlerse hepsini yerler ve bu da ölmelerine neden olmaktadır. Bundan dolayı balıkların beslenme programlarına dikkat edilmesi gereklidir. Balıkların yeteri kadar beslenmesi için sabah ve akşam 1'er tane yem vermeleri tavsiye edilmektedir.
1- Japon balığı
Bakımı en kolay balıklardan biridir aynı zamanda dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Çok fazla ek bakım istemez ancak iştahlı canlılardır bu nedenle yem konusu onlar için önemlidir. Sıcaklıkla alakalı çok fazla bir sorun yaşamazlar bu nedenle akvaryum balıkları içinde dayanıklı olanlardandır.
Japon balıkları 3-4 gün aç kalmayı sorun etmezler. Ancak açlık süresi uzadığında Japon balıklarınız strese girecektir. Her ne kadar maksimum süre olarak 2 haftadan bahsetsek de birçok balık bu sürenin sonunda sağlığını kaybedebilir.
Japon Balığı Cinsiyet Ayrımı
Japon balıklarında cinsiyet ayrımı yapılırken karın, gövde ve kuyruk kısımlarına bakılır. Erkek Japon balığının dişi olanlara göre kuyrukları daha uzundur. Dişi Japon balıklarının ise gövdeleri daha uzun ve karınları şişkindir.
Çok nazik olmadıklarından japon balıklarını musluk suyunda besleyebilirsiniz. Ancak suyu kullanmadan önce en azından iki gün dinlendirin. Bu sayede içindeki klor gazı uçmuş ve pH değeri stabil hale gelmiş olur. Klordan tamamen kurtulmadan akvaryumunuzda kullanmayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri