Japon baligi yavrusunu yer mi? Yeni doğmuş çok minik yavrularsa yer. Japon balığı ağzına sığabilecek her türlü canlıyı yer, sığamıyacaklarıda yemeğe çalışır. Japon baliklari ne bulurlarsa yerler.
Protein kaynağı dışında bu balık türünün karbonhidrat kaynağıyla da beslenmesi gerekmektedir. Japon balıkları kendi türleriyle daha iyi anlaşırlar. Fakat kendinden oldukça küçük veya büyük japon balıklarıyla iyi geçinemezler. Yaşadıkları sorunlar sonrası, küçük balıkları öldürüp yem olarak kullanabilirler.
Yavru balıklar birbirine zarar vermezler zaman zaman kovalaşırlar ama batım farkı olan yavrular birbirini yemezler.
Gene beta balığı bir etçil balıktır. Sadece kan kurdu, su piresi ya da etçil balıklara özel üretilmiş pul yemleri yerler. Ama japon balığı hepçil bir balıktır.
Doğada birçok balık türünün birbirini yediğini biliyoruz peki japon balıkları birbirini yer mi? Cevap hem evet hem hayır. Japon balığı diğer balıklar için saldırgan ve tehlikeli bir balık türü değildir. Ancak, bazı durumlarda bir japon balığının diğerini yediği görülmektedir.
İlgili 45 soru bulundu
Birbirlerini kovalayıp karınlarına vuruyorlarsa çiftleşeceklerdir ama küçükseler ve birbirlerini kovalıyorlarsa akvaryum küçüktür. Evet dediğiniz gibi birbirlerine aynısını yapıyorlar ama akvaryumda bir yandan küçük, belki de küçük olmasından dolayı yapıyorlardır.
Öncelikle fanusta balık beslemeniz tavsiyem değildir.2. olarakta Japon balıkları özellikle tek başına yalnızlık çeker ve bir zaman sonra ölür. Sağlıklı balıklar. Fanusta beslemek hayvana eziyet olur hemde sizde hiçbir zevk alamazsınız .
Bezelye haşlandıktan sonra kabuğundan çıkartılmalıdır. Japon Balığı beslenecek bir akvaryumda Japon Balığı başına minimum 20 litre su hacmi düşmelidir. Japon balıkları için pond türü yemler risklidir.
Japon balıklarınızı, kendi özel yemleriyle günde bir ila iki kez besleyin. Onlara sadece birkaç dakika içinde yiyebilecekleri kadar yem verin. Eğer verdiğiniz yem su yüzeyinde yüzüyorsa, bunu önlemek için yemi suya bırakmadan önce suyun içerisinde bir süre tutun ve öyle suya bırakın.
Bu balıklara haftada bir kez canlı balık verebileceğiniz gibi ıspanak, bezelye, brokoli gibi sebzeler ile de Japon balıklarını besleyebilirsiniz. Bu sebzeleri akvaryuma atmadan önce haşlayıp küçük parçalara bölmeyi unutmayın. Akvaryumunuzdaki küçük balıklar da Japon balıklarına yem olabilir.
Yavrular ilk günlerde kendi keseleri ile beslenirler. Ardından yumurta sarısı, enfüzvuar ve benzeri küçük besinler ile devam edilir. Artemia veya yeni çıkmış su piresi yiyebilecek boya geldiklerinde (1-2 hafta) bu yemlerle devam edilir.
Eğer lepistes balığınız erişkin bir balıksa, ilk doğumunu gerçekleştirecekse 20-30 tane yavru doğurabilmektedir. Eğer yetişkin bir lepistes balığınız varsa toplam sayı 40-50 tane yavruya kadar çıkabilir.
Canlı doğuran yavruları genelde suyun üst kısmında yapraklar arasında saklanır bunlar için bir tehlike olmaz ama bazen yavrular dibe inip kumun arasında yada bitki köklerine sıüınır bunlar hem vatozlar hem çöpçüler tarafından yenebilirler.
Japon balığının hamileliği ise şöyle anlaşılır;Karnı biraz şişer,yumurtlamaya hazır olduğunda tüpçük çıkarır,erkekler tarafından kovalanır. Sağlıklı balıklar.
Japon balıklarının kaç gün aç kalacağını merak ederler. Bu sorunun yanıtı ise en fazla 2 haftadır. Evet, Japon balıkları gerekirse 2 hafta boyunca aç kalabilirler. Ancak balığınızın öncesinde iyi ve düzenli besleniyor olması, sağlıklı olması gerekmektedir.
Amacınız sadece yaşatmak ise evet yaşarlar. Ama bu hayvanın sağlığını düşünüyorsanız yaşamaz o akvaryumda zaten 3 tane japon balığına uygun değil japonlar suyu çok kirlettigi için hayvan pislikten kalir zamanla da ölür. Bu akvaryuma karides yada beta uygun olur ne olursa olsun bitane pipo filitre eklemenizi öneririm.
Türkiye'de Japon balığı olarak anılan balık farklı ülkelerde balığın ismi renginden dolayı altın balıktır (gold fish). Ortalama ömürleri 5 yıl olan Japon balıklarının suyuna, yemine ve akvaryum/fanus bakımına özen gösterilirse bu sürenin 10 yıla kadar çıktığı bilinmektedir.
ben sizin yeni japon akvaryumu kurma yöntemi isimli konunuzun 14. maddesini okudum tolga bey aynen şöyle yazıyor (Eğer akvaryumunuzda bitkiniz bulunmuyorsa,suyunuza belirli zaman dilimleri içerisinde ve belirli aralıklarla kaya tuzu eklemeniz balıklarınızın hastalık riskini azaltacaktır.)
Uzmanlar tarafından haftada bir kez mutlaka kısmi su değişimi yapılması tavsiye edilmektedir. Bu işlem için akvaryum temizleme sifonu ile bir kovaya akvaryum suyunun en fazla % 20 kadarını boşaltarak yerine daha önceden hazırladığınız dinlenmiş suyu ilave etmeniz yeterli olacaktır.
Uygun bakımla, bazı japon balığı cinsleri 10-15 yaşına kadar hayatta kalabilir.
Lazım değil. Düzenli su değişimi yapman yeterlidir. 3 günde 1 %25 su değişimi yapıyorum. İllaki alacağım dersen 150-200 lt/h su çeviren fazla akım yapmayan bir iç filtre al yada Uygun Bir şelale filtre olabilir. Hava motoru lazım değil, filtre lazım.
Japon balığı fanusta yaşayabilen türler arasında yer alır. Aslında fanus, bu hayvanlar için geçici bir beslenme yeri olarak düşünülmelidir. Balığın, hayatını sağlıklı şekilde sürdürebilmesi için bol oksijene ve suya ihtiyacı vardır.
Büyüdükçe farkla biraz daha belirgin hale gelebilir. Erkek melek balıklarının gözlerinin üzerinde ufak bir çıkıntı bulunur. Aynı şekilde kafalarında da bu ufak çıkıntıya rastlanır. Tüm erkeklere olmasa da bazı erkeklerde bu çıkıntı dikkat çekici boyutta olabilir bu sayede balığın cinsiyeti daha net belli olur.
Karantina akvaryumuna bol oksijenlenme yaptığınıza emin olun. Japon balıkları çok fazla atık üretir ve akvaryum suyu hızla kirlenebilir ve amonyak patlaması oluşabilir. Bakteri oluşumunu hızlandırmak için akvaryumunuzun suyunu haftada bir yüzde 30 değiştirin. Su değişimini de dipten çekerek yapın.
Ama maalesef ki bu sorunlarınızı anlıyor da olsak hava motorunu ara sıra kapatabilirsiniz gibi bir yanıt veremeyeceğiz. Aksine 7/24 çalışması gereken önemli bir ekipmandır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri