Yavrular ilk günlerde kendi keseleri ile beslenirler. Ardından yumurta sarısı, enfüzvuar ve benzeri küçük besinler ile devam edilir. Artemia veya yeni çıkmış su piresi yiyebilecek boya geldiklerinde (1-2 hafta) bu yemlerle devam edilir.
Bu balıklara haftada bir kez canlı balık verebileceğiniz gibi ıspanak, bezelye, brokoli gibi sebzeler ile de Japon balıklarını besleyebilirsiniz. Bu sebzeleri akvaryuma atmadan önce haşlayıp küçük parçalara bölmeyi unutmayın. Akvaryumunuzdaki küçük balıklar da Japon balıklarına yem olabilir.
Japon balıklarında toz mama uygun değildir. Aynı yemi yemekten sıkılabilen bu balıklar kuru yemlerle de beslenebilir. Japon balıklarına haftada bir kez canlı balık verebilmek mümkündür. Ayrıca ıspanak, brokoli ve bezelye gibi sebzelerde Japon balıklarına verilebilir.
çıkan akvaryum balıkları ilk iki üç gün için yem gereksinimi duymazlar. Bu süre zarıfında vücutlarında bulunan yumurta sarısını tüketerek gıda gereksinimlerini karşılarlar. İkinci günden itibaren ise yavrulara yem vermek gerekir. Bu dönemde balık yavrularının çoğunluğu ancak canlı yem ile beslenebilirler.
Yavru artemia balık yavrularına verilebilecek en iyi besinlerden biridir. Yavruların gelişimi için önemli olan birçok besini ve proteini ihtiva eder. Bunun kadar önemlisi, suda hareket eden artemia, yavruların avlanma dürtüsünü teşvik eder. Bu sayede zor yem beğenen yavruları bile cezbetmiş olur.
İlgili 26 soru bulundu
Japon balıklarınızı, kendi özel yemleriyle günde bir ila iki kez besleyin. Onlara sadece birkaç dakika içinde yiyebilecekleri kadar yem verin. Eğer verdiğiniz yem su yüzeyinde yüzüyorsa, bunu önlemek için yemi suya bırakmadan önce suyun içerisinde bir süre tutun ve öyle suya bırakın.
Alabalık yumurtalarından yavru elde edildikten bir süre sonraya kadar yavruları yemlemeye gerek yoktur. çünkü yavru balık karın altında bulunan besin kesesinden beslenir.
Sık su değişimi mümkünse her gün dip çekimi ve sıcaklığı biraz yükseltirsen sonuca daha çabuk ulaşırsın. Önemli olan nekadar yediği değil kaliteli ve yeteri kadar beslenmesidir. Kısaca özetliycek olursak sık su değişimi-daha yüksek sıcaklık-az miktarda çok sefer yemleme.
Normalde yetişkin balıklar 3 gün sorunsuz kalabilir ama dönüşünüz gecikir vs. aksilikler çıkabilir diye en iyi seçenek otomatik yem makinası kullanmak..
Japon balıkları canlı doğurmazlar yumurtlarlar.Japon balığı üretmek çoğu kişinin söylediği kadar zor değildir. Aşağıdaki link e bakmanızı tavsiye ederim. Japon balığının hamileliği ise şöyle anlaşılır;Karnı biraz şişer,yumurtlamaya hazır olduğunda tüpçük çıkarır,erkekler tarafından kovalanır. Sağlıklı balıklar.
Japon balıklarının kaç gün aç kalacağını merak ederler. Bu sorunun yanıtı ise en fazla 2 haftadır. Evet, Japon balıkları gerekirse 2 hafta boyunca aç kalabilirler. Ancak balığınızın öncesinde iyi ve düzenli besleniyor olması, sağlıklı olması gerekmektedir.
Gereken şartlar sağlandığında japon balıkları 25 yaşına kadar yaşayabilir. Üreme olgunluğuna minimum 1-1,5 yaşlarında ulaşırlar.
İyi bir dişi 500 ile 2000 arası yumurta verir. Döllenmeyen yumurtalar da yapışkandır, ancak birkaç saat içinde beyazlaşır. Mümkünse beyazlaşanları ayırmak gerekir, böylece daha çok yavru kurtarılabilir.
Japon balıklarının doyma hissiyatı olmadığından ne kadar yem görürlerse hepsini yerler ve bu da ölmelerine neden olmaktadır. Bundan dolayı balıkların beslenme programlarına dikkat edilmesi gereklidir. Balıkların yeteri kadar beslenmesi için sabah ve akşam 1'er tane yem vermeleri tavsiye edilmektedir.
Japon baligi yavrusunu yer mi? Yeni doğmuş çok minik yavrularsa yer. Japon balığı ağzına sığabilecek her türlü canlıyı yer, sığamıyacaklarıda yemeğe çalışır. Japon baliklari ne bulurlarsa yerler.
Japon balığına yem dışında haşlanmış bezelye taneleri, salatalık, kabak, lahana, havuç ve brokoli gibi sebzeler verilebilir. Artemia ve kan kurdu gibi canlı yemler de verilebilir. Ancak balığın bitkisel ağırlıklı beslenmesi gerektiğinden hayvansal yemin miktarı az olmalıdır.
Japon Balığı Cinsiyet Ayrımı
Japon balıklarında cinsiyet ayrımı yapılırken karın, gövde ve kuyruk kısımlarına bakılır. Erkek Japon balığının dişi olanlara göre kuyrukları daha uzundur. Dişi Japon balıklarının ise gövdeleri daha uzun ve karınları şişkindir.
Uzmanlar tarafından haftada bir kez mutlaka kısmi su değişimi yapılması tavsiye edilmektedir. Bu işlem için akvaryum temizleme sifonu ile bir kovaya akvaryum suyunun en fazla % 20 kadarını boşaltarak yerine daha önceden hazırladığınız dinlenmiş suyu ilave etmeniz yeterli olacaktır.
Japon balığı fanusta yaşayabilen türler arasında yer alır. Aslında fanus, bu hayvanlar için geçici bir beslenme yeri olarak düşünülmelidir. Balığın, hayatını sağlıklı şekilde sürdürebilmesi için bol oksijene ve suya ihtiyacı vardır.
Bu hesabın üzerine doğru yem, filtrasyon ve havalandırma ile balıklar kendi potansiyellerine kadar büyür. Ancak hepsinin bir max ölçeği var. Tek kuyruklar genelde 25 cm civarı, fancyler 20 cm olabilir.
Üremeleri için ise boyları değil, yaşları önemlidir. 8 aylık olduktan sonra yavru vermeye başlarlar.
Guinness rekorlar kitabında, bugüne kadar kaydedilen en büyük Japon balığının 2 kilo ağırlığında ve 47 santimetre boyunda olduğu belirtiliyor.
Ağızda kuluçka yapan ve yumurta dizen balıkların tamamı yavrularına bakarlar. Yavru bakımı yuva yapma ve yumurtalarla ilgilenmeyle başlar. Yumurta saçanların bir kısmı yumurtaları güvenceye almak için yuva yapmayı yada uygun bir yere yumurtlamayı seçerler ama yumurtladıktan sonra hemen hepsi yumurtaları terkeder.
Balıkların beslenmesi için günde 2 ya da 3 kez yem atmanız yeterli olacaktır. Sabah ve akşam yem atmanız en ideali ve sağlıklısıdır. Ancak yavru balıklar varsa, azar azar ve günde 3-4 defa beslenmesi gerekmektedir.
Balıklar da uyur ama balıkların göz kapakları yoktur. Bu nedenle uyurken gözlerini kapatmazlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri