Japon balıkları sıcak sulardan hoşlanmadıklarından dolayı suyun sıcaklığının yaklaşık olarak 15- 20 derece olması ideal olacaktır. Akvaryumun içerisine bitki koymamanız daha iyi olacaktır.
Isı değişikliklerine karşı dayanıklı balık türlerindendir. Japon Balıklarının bulunduğu akvaryumun suyunun ortalama 20 - 21 derece olması yeterlidir.
Japon balıklarının çoğu comet, shubunkin, suriye japonu gibi türler soğuk suda yaşayabilirler. Bulundukları akvaryumlarda tek cins olarak besleniyorlarsa ısıtıcıya ihtiyaç yoktur.
Japon akvaryumu, oda sicakligi ortalama 20 derece odadaysa akvaryum sıcaklığı da 20 22 derece gayet idealdir ama oda ısısı sabitse. Şahsen benim oda sicakligi 20 22 derece akvaryumda ısıtıcı kullanmıyorum. Kışın 7/24 doğalgaz yanıyorsa gerek yok. Diğer türlü olması iyi olur.
Japon Balıkları sazangiller familyasından gelmektedir. Birçok çeşidi de soğuk suda yaşayabilir. Yani beslendiğiniz akvaryumda tek cins olarak besliyorsanız bir ısıtıcıya gerek yoktur.
İlgili 39 soru bulundu
Japon Balığı Bakımı
Balığın uzun süre yaşaması için uygun yemin verilmesi, akvaryum suyunun temiz olması çok önemlidir. Akvaryum içerinde bakterilerin çoğalıp hastalıklara neden olmaması için en fazla 4-5 günde bir değiştirilmesi gerekir. Ayrıca suyun sıcaklığı da 24 derecenin altında, takribi 15-20 derecede olmalıdır.
Japon balıklarınızı, kendi özel yemleriyle günde bir ila iki kez besleyin. Onlara sadece birkaç dakika içinde yiyebilecekleri kadar yem verin. Eğer verdiğiniz yem su yüzeyinde yüzüyorsa, bunu önlemek için yemi suya bırakmadan önce suyun içerisinde bir süre tutun ve öyle suya bırakın.
Balıklar sahibini tanır.Gerek görüntü gerek ses. Zaman geçtikçe daha iyi oturacaktır kafasına.
Sz geldiğinizde köşede pısırık takılan balık cama saldırıyorsa fena halde aç demektir. Bunun dışında pek anlaşılmaz iyice acıktığı. Balıklarda tokluk hissi yok diye biliyorum hatta bazen japon balıkları fazla yemden şişerek öldüğünü biliyorum.
Açık bırakılan ya da aniden açılan ışık yüzünden balıklar rahatsız olur. Yeterince uyuyamaz ve irkilerek uykusundan uyanırlar. Bu durum daha kolay hastalanmalarına ve kısa ömürlü olmalarına neden olur. Bu yüzden akvaryum aydınlatması gündüz açılmalı ve 10-12 saatten uzun süre açık bırakılmamalıdır.
Evet, Japon balıkları gerekirse 2 hafta boyunca aç kalabilirler.
yemi fazla gelmiş balıktır. kabız olmuş balıktır, japon balıklara sadece katı yem verilmesi durumunda çok sık karşılaşılıacak bir durumdur. çözüm balığa fazla yem vermemek ve sebze(haşlanmış bezelye, ıspanak, salatalık v.b) ile beslemektir.
Sazan ailesinin bir parçası olan japon balıkları, genellikle yalnızca 2,5 ila 5 santimetre uzunluğa ulaşırlar, ancak vahşi doğada 30 ila 35 santimetreye kadar büyüyebilirler. Bir japon balığının ortalama yaşam süresi 20 yıl olsa da, akvaryumlarda yaşayanlar nadiren o kadar uzun süre hayatta kalıyor.
Bu balıkların en fazla ölüm nedeni olarak fazla yemleme gösterilmektedir ve bu da beslenme konusunda bilinçsizce yapılan davranışların çokluğunu göstermektedir. Aşırı yemlemeden uzak durulması gereken Japon balıklarının günde 1-2 defa yemlemek yeterlidir.
Akvaryumunuza bakım yapmadan önce ellerinizin iyice yıkandığından ve durulandığından mutlaka emin olun. Hatta akvaryuma eldivenle müdahele eden akvaristler bile bulunmaktadır. Yemleme gibi sık yaptığınız işler için de mümkünse elinizi kullanmayın.
Eğer maddi imkanın varsa ileridefiltre öneririm japon balıkşarı fazla sirkülasyonu sevmez o yüzden elinden geldiğin kadar sirkülasyonu yani akıntıyı minimum seviyeye getirmeye çalış. Bu arada japon balıkları normal koşullarda o hacim de bakılmak yavsiye edilmez.
Japon balıkları diğer birçok akvaryum balığı gibi geceleri uyur. Akvaryumun dibine ya da su yüzeyine yakın bir yerde nispeten daha hareketsiz vaziyette uykuya dalarlar. Uykudayken çevresinde olan bitene tepkisiz kalırlar. Renkleri biraz solgunlaşabilir.
Balığınız büyük ihtimal yemleme sonucu kabız oldu ve bu durum ilerlerse hava kesesi problemi yaşayabilir. Balığınıza yarın hiç yem vermeyin. Ertesi gün sabah haşlanmış yarım bezelye, akşam da yine yarım bezelye verin. Daha sonraki gün de yarım bond yemi ufalayarak verin.
Balıkların beslenmesi için günde 2 ya da 3 kez yem atmanız yeterli olacaktır. Sabah ve akşam yem atmanız en ideali ve sağlıklısıdır. Ancak yavru balıklar varsa, azar azar ve günde 3-4 defa beslenmesi gerekmektedir. Balıkların aşırı beslenip beslenmediğini anlamak için balık dışkılarını gözlemleyebilirsiniz.
Balıkların ses üretmesinin üç yolu vardır. Bunlar; yüzme keseleri ile sonik kasları kullanarak ürettikleri sesler (davul çalma), iskelet yapılarının birbirine sürtünmesi ve çarpmasıyla (stridülasyon) ve yüzerken suyu kullanarak ürettikleri seslerdir (hidrodinamik).
Bilim insanları, balıkların beyinlerinde o hissi veren bölümün diğer hayvanlar ve biz insanlara göre eksik olduğu kanaatindeydiler. Ancak son araştırmalar balıkların da acı çektiği, korktuğu ve stres altına girebildiğini ortaya koydu.
Balıklar sesleri bizim duyduğumuz titreşim frekansına göre duyarlar ama balık türleri arasında sese duyarlılık farklılık gösterir. Balıkların işitmesi titreşimin duyulmasının balığın bir cevap hareketi ile desteklenmesine bağlıdır.
Musluk suyu akvaryum suyu değildir
Akvaryuma musluk suyu yoluyla getirilen kirleticiler, örneğin klor ve bakır, kurşun veya çinko gibi ağır metaller ilk adımda genellikle solungaçlara ve balığın derisine zarar verir.
ben sizin yeni japon akvaryumu kurma yöntemi isimli konunuzun 14. maddesini okudum tolga bey aynen şöyle yazıyor (Eğer akvaryumunuzda bitkiniz bulunmuyorsa,suyunuza belirli zaman dilimleri içerisinde ve belirli aralıklarla kaya tuzu eklemeniz balıklarınızın hastalık riskini azaltacaktır.)
Uzun süre yaptığım gözlemler sonucunda her hobicininde farketmiş olacağı gibi balıklar doyduktan sora atılan yeme tenezzül etmiyorlar. Fakat ilk anda atılan yemlere büyük bir aç gözlülük ile saldırdıkları için ne kadar yedikleri umurlarında olmuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri