Geyşa (芸者), Japonya'da 17. yüzyıldan bu yana eğlence hayatında erkek müşterilere şarkı, dans, sohbet ve oyunlar ile eşlik eden kadınlara verilen ad. Geyşa dünyası Japonca'da Hana-maçi (花街: Çiçek kasabası) veya Ka-ryu-kai (花柳界: Çiçek-söğüt-dünyası) olarak adlandırılır.
Japonya'da Hayat Kadını Olarak Bilinen Geyşalar Aslında Kim?
Geyşa, Japon kültüründe erkeklere özel olarak hizmet eden ve erkek müşterilerin daha iyi vakit geçirmesini sağlayan kadınlara denir. Geyşalar zamanla bazı dersler alır ve geyşalığa hazır hale getirirlir. Genellikle aldıkları dersler dans, yürüyüş, davranış ve müzik üzerinedir.
Geyşa evinde maiko olmaya hak kazanan kız,daima bir geyşa tarafından himaye edilir. Bu dönem onun için hem becerilerini geliştirme hem de şöhretini arttırarak potansiyel danna(koca anlamına gelen bu kelime geyşalar için hami,bakıcı anlamındaydı) adaylarına adını duyurma fırsatıdır.
Geyşa olmak isteyen bir kadının ilk olarak mesleki becerileri edinmek için çıraklık yapması gerekir. Çırak geyşalara maiko adı verilir ve çıraklıkları 5 yıl kadar sürer. Bir geyşa olmak için maiko nasıl şarkı söyleyeceğine, nasıl dans edeceğine ve nasıl müzik yapacağına dair dersler alır.
İlgili 28 soru bulundu
Mesleği bırakan geyşalar genellikle, bar ya da restoran işletmek gibi eski işleriyle bağlantılı işler yaparlar. Müşterileriyle evlenip işi bırakan geyşalara da rastlanır. Geleneksel geyşalık mesleğinde her geyşanın duygusal, cinsel ve ekonomik olarak ilişkide olduğu bir dannası, yani koruyucusu vardır.
Bir Geyşanın Anıları, Amerikalı yazar Arthur Golden'ın 1997'de yayımlanan bir tarihî romanı. Kitap, birinci şahıs anlatıcı gözünden Kyoto, Japonya'da yaşayan bir geyşanın II. Dünya Savaşı öncesi ve sonrasındaki kurgusal hikâyesini anlatır.
-kun. Kun (君), "-san" ile kıyaslandığında daha ılımlı, dost, yoldaş anlamına gelen bir ektir.
Japonca (日本語, Nihongo), 128 milyonun üzerindeki Japonya'da insanlar ve Japon göçmen toplulukları tarafından konuşulan bir Japon dilidir.
Edo (江戸), Japonca dışındaki kaynaklarında Yedo, Yeddo, Yendo, Jedo olarak da geçmiştir. Japonya'nın bugünkü başkenti Tokyo'nun (özellikle Tokyo Büyükşehir Belediyesi (東京都)'nin Chiyoda-ku (千代田区) ve civarını kapsayan bölge) eski adıdır.
Bir Saklanma Yöntemi: Geyşa Makyajı
Makyaj yapmamanın bir bahanesi yok evlerinde. Nedenini merak ettiğimiz o bembeyaz makyaj her daim yüzlerinde… Bir anlamı var bu makyajın geyşalar için. Donuk bir beyazlıkta olan yüzleri aslında duygularını örtüyor, bir tür maske görevini üstleniyor…
Geyşa : Japonya'da erkekleri eğlendirmek amaçlı kişiye yönelik hizmetleri yapan kadınlara denir, bu kadınlar genellikle eğlendirmeye ve hizmet etmeye yönelik davranışlar sergileyerek kişiye göre dans masaj ve kişisel hizmet konularında ön plana çıkarlar.
17. yüzyılda japon kentlerinde kurulan geyşa evlerinin ilk ziyaretçileri, sex dışında eğlence, romantik duygular ve entelektüel doyum talep etmişler, geyşalar da bunu sağlamak üzere hayatlarını adamış olan güzelliklerdir. geyşa kelimesinin etimolojisinde "gei" sanat anlamına gelir. geyşa da sanatla yaşayan kişi ...
Japonya'da çiftlerin ayrı uyumayı tercih etmesinin ilk sebebi eşlerin farklı zaman dilimlerinde çalışıyor olması. İşten eve geç gelen biri, partnerini uyandıracak veya karşı tarafın uykusunu bölecektir. Japonlar, bunun önüne geçmek için duruma daha mantıksal yaklaşarak, ayrı odalarda uyumayı tercih ediyor.
Bishoujo Japonca bir kelime olup güzel kız anlamına gelir.
Japonya'de geçen yılın nisan ayında reşit olma yaşı 20'den 18'e indirildi, hem kadın hem de erkekler için ise yasal evlilik yaşı 16'dan 18'e yükseltildi.
DOKUZUNCU HAFTA: ŞİNTOİZM
Bu din, Japonların “Milli Dini” özelliğini sergilemektedir. Şintoizm 'in Japoncada karşılığı Kami-Nomiçi'dir ( Tanrıların Yolu). Şintoizm'in herhangi bir kurucusu yoktur.
Japonlar çoğunluğu inanmamasına rağmen Şintoizm ve Budizm'i toplumun geleneği olarak gördüğünden iki dininde gereklerini yerine getirebilir bu yüzden toplam %100'den fazladır. Japonya'da Şintoizm ve Budizm olarak 2 din hakimdir.
Evet, Japonca öğrenmek sıfırdan başlamak zor olabilir. Japonca çok karmaşık bir dil ve çok sayıda karmaşık kuralları ve sözcükleri içerir. Ancak, günlük konuşma düzeyine ulaşmak için sıfırdan başlayarak çok zaman harcanmasa bile, dikkatli bir çalışmayla başarılabilir.
Japonca dilinde seni seviyorum sözünün yazımı da diğer dillerden daha farklıdır. Bu söz grubunun Japonca yazımı愛してます şeklindedir. Yazılan bu ifade de "anata ga dai suki desu" şeklinde okunur.
Japonya hakkında turistler en çok bu konuda endişe duyuyor. Evet, iki elini çenenin altında birleştirip hafifçe eğilerek selam vermek Japonya'da bir tebriği, kabulü ve saygıyı simgeliyor. Ancak Japonlar bu selamlaşmayı yabancılardan beklemiyorlar aslında. Hafifçe başını eğmen ya da el sıkışman da onlar için yeterli.
japonca'da 1. tekil sahis olarak kullanimi informaldir. oyle amirinize boku falan derseniz boku yersiniz kanimca. japonca sadece erkeklerin kulandigi ben zamirinin bir halidir. arada kizlarin kullandigi duyulsa da duymazliktan gelinmistir. o kizlardan hayir gelmemistir.
Geyşaların günümüzde akıllarda uyandırdığı hisler ve görüntülerin aksine ilk Geyşalar erkekti. Feodal Japon lordlarına baş asistanlık yapan ve zamanında 'Taikomochi' olarak bilinen Geyşalar 1300'lü yıllarda ortaya çıkmıştı.
Geyşa kostümleri genellikle ipek ve satenden yapılır. Kullanılan aksesuarlar genellikle kağıt, bambu ve ipekten el yapımıdır. Kullandıkları takma saç ve peruklar ise gerçek insan saçından olmak zorundadır. Özellikle geçmişte geyşalar günlerinin çoğunu araştırma yaparak, güncel olayları takip ederek geçiriyordu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri