Japon diye tabir edilen yapıştırıcılar titreşim yada darbeye dayanamaz, tavsiyem katalizörlü yapıştırıcı kullanmanız. Biraz gec kurur ama tuttumu bırakmaz. 404 plastik çelik bu ve bunun muadilleri iyi iş görür. Karbonat ve japon yapıştırıcısı diyorum. Bizzat denedim inanılmaz yapıştırıyor.
Özellikle metal, alüminyum, pik vb. ürünlerde, Metal, cam, alüminyum, porselen, fayans, seramik, plastik vb. malzemelerin yapıştırılmasında kullanılabilir. Yapıştırılacak yüzeyleri toz, kir ve yağdan arındırınız. Temizlenmiş yüzeylerin birine az miktarda yapıştırıcı sürünüz.
Diğer taraftan teflon, kumaş, polietilen, polipropilen ve silikon yüzeyler için Japon yapıştırıcıları uygun değildir.
Metal yapıştırıcı olarak bilinen seçenekler; çelik gibi sağlam ve katı yüzeyleri birbirine kolaylıkla yapıştırır. Döküm metal yapıştırıcı gibi seçenekler sayesinde pratik uygulamalar yapabilirsiniz.
Kullanım yerleri farklılık gösterir. Gözenekli ve gözenekli olmayan yüzeylerin yapıştırılmasında, plastik (PVC, ABS, polistren, polistrol), ahşap, metal, çini, porselen, seramik, deri, kauçuk, mantar, mukavva vs. malzemelerin yapıştırılmasında kullanılabilir.
İlgili 40 soru bulundu
Güçlü ve hızlı yapıştırma istenen her alanda Mitreapel hızlı yapıştırıcı rahatlıkla kullanılabilmektedir. Özellikle ahşap, kauçuk, plastik, deri, lastik, mantar ve pek çok metal malzemenin sağlam bir şekilde yapıştırılması istendiğinde kullanılır.
Porselen, seramik, lastik, plastik, deri, ahşap, kumaş, metal, mukavva, kauçuk, mantar vb. yüzeyleri yapıştırmak için ideal siyonakrilat bazlı, anlık yapıştırıcı. Çabuk kurur, saniyede yapıştırır. İz bırakmaz, az miktarla kuvvetli yapıştırma sağlar.
Hızlı metal yapıştırıcı arayanlar için ideal bir seçenek olan Vodabond Tamir-Et Montaj Yapıştırıcı, kayma ve sarkma yapmaması sayesinde sık sık tercih edilir. Hızlı kuruma özelliğini, içeriğindeki siyanoakrilat malzemeden alır.
Akrilik yapıştırıcılar, kullanıma hazır akrilik dispersiyon esaslı tip yapıştırıcıdır. Metal, cam, ahşap, seramik, ferrit ve bazı plastikleri yapıştırarak yüksek darbe, çekme ve gerilme direnci ile yüksek mukavemetli kalıcı bağlantı oluştururlar. Geniş sıcaklık dayanımına sahiptirler (-50, +220 °C).
* 10,53 TL den başlayan taksitlerle! Çift karışımlı şeffaf, demir mukavemetine yakın bir yapıştırıcıdır. Yapıştırıldığı yerde film ve dolgu yapma özelliğine sahiptir.
Suya dayanıklı özelliğe sahip bir ürün olması harika bir özellik. Teşekkürler. Kullanıcı bu ürünü Hepsiburada satıcısından aldı. Bu değerlendirme faydalı mı?
Zira geçmiş yıllardan bu yana da Japon yapıştırıcısı olarak adlandırılan siyanoakrilat bazlı yapıştırıcılar da birçok yüzeyde yapıştırma ihtiyaçlarını hızlı ve kolay bir biçimde karşılanmasına olanak tanımaktadır. Ayrıca çok kullanışlı ve ekonomik olan Japon yapıştırıcısı oldukça güçlü bir yapıştırma etkisine sahiptir.
Japon yapıştırıcısı üzerine uygulayacağınız karbonat ile bağlayıcı bir doku oluşturacaksınız. Serptiğiniz karbonatın üzerine bir kez daha Japon yapıştırıcısı dökün ve son bir kat daha karbonat serpin. Bu işlemi tamir etmek istediğiniz çatlak ya da kırığın derinliğine göre birkaç kez tekrar edebilirsiniz.
PATTEX Şeffaf Metal Plastik Cam Yapıştırıcı Pattex, çok amaçlı bir yapıştırıcı olup, metal, plastik ve cam yapıştırma işlerinde kullanabilirsiniz.
İnşaatlarda, ahşap, PVC, alüminyum doğramalarda kullanılır. Derz bileşimleri içinde, doğrama sıvamada, demir doğrama montajında, çatı montajında kullanılır.
Aseton, Japon yapıştırıcısının yapısını bozarak kumaş üzerinden kolay bir şekilde temizlenmesini sağlar. Ayrıca elinize bulaşan yapıştırıcı kalıntılarını da yine aseton yardımı ile kolayca temizleyebilirsiniz. Uygulayabileceğiniz diğer bir yöntem ise sıcak tuzlu su karışımıdır.
Hızlı, güçlü veya süper özellikleriyle öne çıkan 502 yapıştırıcı, genel kullanım için üretilir. Ürün, tek bileşenden oluşur ve kullanımı kolaydır. Birkaç saniye içerisinde uygulandığı yüzeyleri birbirine yapıştırır. Seramik, ahşap, metal, plastik, deri gibi birçok malzeme üzerinde etkilidir.
Bilinen en güçlü ve etkili yapıştırıcı olan Evobond Glue Süper Hızlı 502 Japon Yapıştırıcısı, hızlı ve etkili bir çözüm sunuyor. Az gramajlı olmasına rağmen ürünün ufacık bir damlası bile yapıştırmaya yetiyor. Yapıştırıcıyı kullanırken yüzeyin pürüzsüz ve kuru olması gerekiyor.
Bunlardan biri de epoksi yapıştırıcı olarak bilinen ürün çeşididir. Güçlü bir yapıştırıcı olma özelliği ile öne çıkan ürünler; alüminyum, metal, plastik ve ahşap gibi çeşitli yüzeyler üzerinde kullanılabilir.
Almanya'nın Münih kenti merkezli endüstriyel yapıştırıcı firması DELO, 17,2 tonluk kamyonu havada tutarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.
Radyatör delik ve çürüklerine, Akümülatör kırık ve çatlaklarında, Tekstil gruplarında bijuteri işlerinde, Elektronik devrelerde ve elektrik sektöründe kullanılması idealdir.
Metal malzemelerin yapışması çok zorlu olabilir diye düşünülse de buna özgü yapıştırıcılar da yer alır. Bu yapıştırıcılar bazen sadece metal için kullanılırken ahşap, cam ve metal gibi farklı materyaller için ortak olarak kullanılan yapıştırıcılar da vardır.
Tinerci gardaşlara uğra. Aseton ile çıkartabilirsin ya da küçük bir zımpara ile hiçbirini bulamassan devamlı sıcak su ile yıka bir iki ovala çıkar.İşyerinde genelde bunları yapıyoruz ve faydalı oluyor.
Kalın sürdüysen 1-2 gün beklemeni öneririm. ama 1 mm'den ince sürdüysen en geç 1 saate çok rahat kurur. Şöyle diyeyim: kalında 1 gün bekleyeceksem ve 1mm'de 1 saat ise 3-4 saate rahat kuruması lazım.
- İlk olarak aseton kullanabilir ve ilgili bölgeye uygulayarak çıkarabilirsiniz. - Eğer cildinizde aseton kullanmayı istemiyorsanız tuz ile suyu birbirine karıştırarak ilgili bölgeye uygulayabilirsiniz. - Ayrıca tuvalet ispirtosu süper yapışkanları ortadan kaldırabilmek için aktif çözücüler arasında yer alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri