Gözenekli ve gözenekli olmayan yüzeylerin yapıştırılmasında, plastik (PVC, ABS, polistren, polistrol), ahşap, metal, çini, porselen, seramik, deri, kauçuk, mantar, mukavva vs. malzemelerin yapıştırılmasında kullanılabilir.
Diğer taraftan teflon, kumaş, polietilen, polipropilen ve silikon yüzeyler için Japon yapıştırıcıları uygun değildir.
Zira geçmiş yıllardan bu yana da Japon yapıştırıcısı olarak adlandırılan siyanoakrilat bazlı yapıştırıcılar da birçok yüzeyde yapıştırma ihtiyaçlarını hızlı ve kolay bir biçimde karşılanmasına olanak tanımaktadır. Ayrıca çok kullanışlı ve ekonomik olan Japon yapıştırıcısı oldukça güçlü bir yapıştırma etkisine sahiptir.
Porselen, seramik, lastik, plastik, deri, ahşap, kumaş, metal, mukavva, kauçuk, mantar vb. yüzeyleri yapıştırmak için ideal siyonakrilat bazlı, anlık yapıştırıcı. Çabuk kurur, saniyede yapıştırır. İz bırakmaz, az miktarla kuvvetli yapıştırma sağlar.
Okul, ev ve işyerinde kullanılabilir Kullanım Alanları: Porselen, deri, metal, seramik, lastik, kauçuk, mantar, ağaç, sentetik ürünler (PVC,ABS, polisitirol), karton gibi malzemeleri anında yapıştırır.
İlgili 26 soru bulundu
Bilinen en güçlü ve etkili yapıştırıcı olan Evobond Glue Süper Hızlı 502 Japon Yapıştırıcısı, hızlı ve etkili bir çözüm sunuyor. Az gramajlı olmasına rağmen ürünün ufacık bir damlası bile yapıştırmaya yetiyor. Yapıştırıcıyı kullanırken yüzeyin pürüzsüz ve kuru olması gerekiyor.
Japon yapıştırıcısı olarak da kullanılan hızlı yapıştırma malzemeleri sıklıkla tercih edilir. Özellikle pratik ve birkaç saniyede yapıştırma özelliği ile bilinen yapıştırıcılarla ayakkabılarınızı hızlı bir şekilde yapıştırabilirsiniz.
Aseton, Japon yapıştırıcısının yapısını bozarak kumaş üzerinden kolay bir şekilde temizlenmesini sağlar. Ayrıca elinize bulaşan yapıştırıcı kalıntılarını da yine aseton yardımı ile kolayca temizleyebilirsiniz. Uygulayabileceğiniz diğer bir yöntem ise sıcak tuzlu su karışımıdır.
Suya dayanıklı özelliğe sahip bir ürün olması harika bir özellik. Teşekkürler. Kullanıcı bu ürünü Hepsiburada satıcısından aldı. Bu değerlendirme faydalı mı?
Kalın sürdüysen 1-2 gün beklemeni öneririm. ama 1 mm'den ince sürdüysen en geç 1 saate çok rahat kurur. Şöyle diyeyim: kalında 1 gün bekleyeceksem ve 1mm'de 1 saat ise 3-4 saate rahat kuruması lazım.
Gözenekli ve gözenekli olmayan yüzeylerin yapıştırılmasında, plastik (PVC, ABS, polistren, polistrol), ahşap, metal, çini, porselen, seramik, deri, kauçuk, mantar, mukavva vs. malzemelerin yapıştırılmasında kullanılabilir.
Ahşap yapıştırıcı japon yapıştırıcı özelliği ile bu kategori içerisinde yer alıyor. Plastik, metal veya ahşap parçaların birleştirilmesinde yapıştırıcı olarak kullanılabiliyor. Küçük ebatlı eşyalar, ya da büyük çaplı objeleri tamir etmek, yapıştırmak için kullanılabiliyor.
PLUSLOK® 2480 kauçuk takviyeli siyah renkli hızlı yapıştırıcıdır şok darbelere sarsıntılara karşı diğer şeffaf yapıştırıcılara göre daha dirençli ve dayanıklıdır 120 dereceye kadar ısıya dayanır.Orta-yüksek yoğunlukta bir ürün olup 3-5 dakika içinde yapıştırma işlemini tamamlar.
Japon yapıştırıcısı tutuculuğu çok kuvvetli olan bir yapıştırıcıdır ve tırnaklara uygulanması tavsiye edilmez.
Sıcak Su. Sıcak su da Japon yapıştırıcısını çıkarma konusunda etkili oluyor. Özellikle Japon yapıştırıcısı bir bölgeye sürüldüyse, o bölgeyi sıcak su içinde bekletebilirsiniz. Sıcak su yapıştırıcıyı yumuşatarak çıkarmayı kolaylaştırıyor.
Hafif hareketlerle asetonu bölgeye dağıtın ve yavaş şekilde çekin. Bunu çok yavaş uygulamalısınız çünkü deriniz zarar görebilir. Eğer dudak gibi hassas bölgelere bulaştıysa bol bol su ile yıkayın ya da tükürük yoluyla çıkarmaya çalışın. Göze temas eden durumlar karşısında ise mutlaka doktordan yardım almanız gerekir.
Asetonu dilediğiniz her doku için kullanabilirsiniz. Çok kısa sürede yapışkanı yumuşatacak ve yüzeyden kaldıracaktır.
Tutkalın daha hızlı kuruması için üfleyebilirsiniz ancak bunu çok uzun süre yapamayacağınız için size çok bir zaman kazandırmaz. Saç kurutma makinesini kullanarak soğuk hava vererek hızlıca kurutabilirsiniz.
Undan yapıştırıcı yapmak için: bir kabın içerisine 1/4 bardak soğuk su ve 1/4 bardak unu koyulur ve karışana kadar iyice çalkalanır. Kabı ocağın üzerine alınarak kaynatılır ve içine ½ çay bardağı şap ilave edilir, sonra 3/4 bardak sıcak su katılır. Orta ateşte tekrar kaynayıncaya kadar karıştırılır.
Japon yapıştırıcı ve yağlı boya gibi maddelerse, kolayca çıkarılamaz. Çıkarmak için deriyi kazımak da gerekmez. Deriyi tahriş etmeden, çıkarılabildiği kadar çıkarılır, kalan kısmı abdeste ve gusle mani olmaz.
Epoksi yapıştırıcılar pek çok farklı yüzey birbirine yapıştırabilirler fakat elinizdeki yüzeylerden biri sert ya da yumuşak plastiklerden yapıldıysa farklı ve bu iş için özel hazırlanmış bir yapıştırıcı tercih etmelisiniz. Selsil'in Plastic Welding isimli yapıştırıcısı bu işler için özel olarak üretilmiştir.
Japon yapıştırıcısının anahtar zayıflığı asetondur. Doğrudan etkilenen bölgeye aseton uygulamak, süper yapıştırıcı ile cildiniz arasındaki bağı hızla çözebilir. Daha sonra Japon yapıştırıcısını çıkarmak kolay olacaktır.
Denlaks PS 7050, açık sarı-şeffaf, kalıp hotmelt yapıştırıcı. Farklı yüzeylere iyi penetrasyon ve yüksek yapışma gücüne sahiptir. Ayakkabı sektöründe; deri, keçe ve EVA ile taban astarı yapıştırma işleminde kullanılır. Denlaks PS 7200, su beyazı-şeffaf, kalıp hotmelt yapıştırıcı.
502 evo bond Japon Yapıştırıcısı 20gr Kumaş, Deri, Ayakkabı, Ahşap Yapıştırıcısı 502222. Kurumsal faturaya uygun!
Japon Yapıştırıcısı Aslında Nedir? Japon yapıştırıcısı olarak bildiğimiz siyanoakrilat yapıştırıcılar tek bileşenli ve çözücü madde (solvent) içermeyen çok kısa sürede kuruyan, yüksek ısı direncine ve nüfuziyet özelliklerine sahip, az miktar ürün ile yapışma sağlayan yapıştırıcılara verilen genel addır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri