-kun. Kun (君), "-san" ile kıyaslandığında daha ılımlı, dost, yoldaş anlamına gelen bir ektir. Aynı sosyal statüdeki insanların, dostların, meslektaşların, sınıf yoldaşların, büyükler tarafından küçüklere ve başkanlar tarafından kendilerine bağlı kişiler için kullanılır.
Japonlar gayri remi olarak kendilerine yakın olduklarını düşündükleri kişilere Chan adını takmaktadır. Bu isim genel olarak çocuklara söylenmektedir. Bunun dışında yakın arkadaşlarda birbirlerine Chan adı ile seslenebilirler. Büyük insanlar küçük çocukları bu isim ile çağırabilirler.
San (さん) (bazen han (はん) diye telaffuz edilir) saygı eki sama'dan türetilmiştir ve yaşıt veya benzer yaşlarda olan kişiler arasında en sık kullanılan saygı ekidir.
''-San '' Ne demek. japonca'da isimlerin ardına eklenen saygı belirteci. kadınlar ve erkekler için kullanılabilir. bay, beyefendi, hanımefendi anlamına benzer bir ifade katıyor. -kun: erkekler için kullanılır. -chan ile aynı anlama gelir. -sama: kızlar ve erkekler için de kullanılabilir.
Japonca kökenli olan Onii chan genelde erkek kardeşler arasında kullanılan bir terimdir. Bunun kullanılması için iki erkek arkadaş ya da saygı ilişkisi olan bir durum olması da yeterlidir. Kardeşliğin kan bağı ile olmasına gerek yoktur.
İlgili 36 soru bulundu
Kai vilayeti (Japonca: 甲斐国 Kai no kuni), Japonya'nın tarihi vilayetlerinden biri idi. Vilayet Honshū adasında Tōkaidō bölgesinde yer almaktaydı ve sınırları günümüz Yamanashi prefektörlüğünü kapsamaktaydı.
Benim adım ...'-dır. 私は ... です。 Watashi wa ... desu.
Cinsel içerikli olsa bile, bariz şekilde ifade edilmez. Yaoi: İki erkek arasındaki aşk hikayelerinin anlatıldığı animelerdir. Genellikle +18'dir.
Shounen (少年) veya Shōnen Japonca bir kelime olup genç erkek veya erkek çocuk anlamına gelir. Anime veya mangaların hitap ettiği kesimi belirtmek için kullanılır.
İkigainin kelime anlamı hayatın amacı olarak açıklanabilir. İki hayat, Gai ise amaç demektir. Sabahları yataktan kalkarken bir Ikigainizin olması yani hayatta bir amacınızın olması sizi o yataktan kaldıran şeydir.
Senpai (先輩), küçüklerin büyüklere kullandığı ektir. Daha çok eğitim kurumlarında küçük sınıftakiler tarafından üst sınıftakilere karşı kullanılır. Kohai (後輩), senpai'nin aksine büyüklerin küçüklere kullandığı ektir. Ancak çok yaygın olmayıp daha çok "-kun" kullanılır.
Sama, hayvan derisi işleme süreci sırasında, strüktüre olmamış (deriyi oluşturan kollegen yapı ile bütünleşmemiş) proteinleri ham deriden ayırma işlemidir. Deri işlentisi sırasında en önemli işlem basamaklarından birisidir.
Anata ga suki desu – Seni seviyorum. Anata ga dai suki desu – Seni çok seviyorum. Watashi wa Bilge ga suki desu – Ben Bilge'yi seviyorum.
Aishiteru Japonca'da seni seviyorum demek olsa da aslında kullanımı bize göre biraz farklı. Bir Japon'un bu cümleyi hayatında hiç bir zaman kullanmamış olması çok normal. Çünkü onlar sevginin söylenmesi gerektiğini düşünmezler. Japonlar'a göre sevgi hissettirilmelidir.
türkçedeki "-dır", "-dir" ekine benzer anlam taşısa da tam karşılığı yoktur, bu yüzden kavraması zor olabilir. mesela bazı fiiller japoncada isimleştirilip kullanıldığından sonuna desu eklenir. örnek vermek gerekirse: kotoshi nihon ni ikitai desu. (bu yıl japonya'ya gitmek istiyorum.)
Sayoonara! (Sayoğnara!) Güle güle / Allah'a ısmarladık / Hoşça kalın.
Otaku (Japonca: おたく, オタク, veya ヲタク), anime ve mangaya özel ilgi duyan insanlar için Japonca bir terimdir.
Shoujo (少女) veya Shōjo (tr: Şooco) genç kız veya küçük kız anlamına gelen Japonca bir kelimedir. Anime/manganın hitap ettiği izleyici/okuyucu kitlesi belirtilirken kullanılır.
Yuri (Japonca: 百合), anime ve mangada kadın kadına ilişkileri içeren bir terimdir. Yuri, ilişkilerin cinsel veya romantik yönelimlerine odaklanır ya da her ikisi de Batı fandomu tarafından bazen shōjo-ai (少女愛) olarak da adlandırılır.
shoujo: kızlar için yapılmış anime veya manga. genelde güzel, romantik, duygusal konular işlenir.
İlk anime ise 1917 yılında yayınlandı. İsmi Namakura Gatana olan bu ilk anime, sadece dört dakika uzunluğunda ve çizimleri günümüzün modern anime stilinden çok daha farklı. Anime varlığını neredeyse yüz yıldır sürdürmekte.
Manga içerisinde olmayan bölümlere filler adı verilmektedir. Türkçesi ise doldurma anlamı taşımaktadır. Bu şekilde animelerin boş alanlarını doldurma adına kullanılan kelimelerden biri fillerdir. Filler anime oluşturma sürecinde bulunan boş kısımların doldurulması olarak bilinmektedir.
suki yo japonca da seviyor seviyorum anlamına gelen şarkı.
japonca "ii" sözcüğü (sıfatı), türkçedeki "iyi" sıfatına karşılık gelmektedir.
Konban ie (ni) imasu (Bu gece evdeyim.) defa (Bahçeye çıktım.) ikimasu (Ayşe eve gidiyor.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri