Henüz tam anlamıyla tasnif edilmemiş olsa da Japonca genellikle Para-Avustronezyan olarak sınıflandırılarak Avustrik dil ailesine dahil edilmekteymiş, yani Türkçemizin de bulunduğu Ural-Altay dil ailesine değil. Genetik bilimi açısından bakacak olursak, aslında Japonlar eski Jomon ve Yayoi halklarının karışımıdır.
Dr. Duran Canatan'ın verdiği bilgiye göre; 16 ilde yaklaşık 900 bin kişiden alınan kan örneklerinin incelendiği araştırmada Türkler ve Japonların ortak bir genetik geçmişe sahip ve akraba olduğu, özellikle Ege ve Trakya'da yaşayan Türkler ile Japonların aynı kan özellikleri taşıdığı ortaya çıkmıştır (Asialogy, 2017).
Japon Takımadalarının yerlisi olan Jōmonlarla etkileşime geçen Yayoiler, yerli halkı öldürerek ve/veya yerli halkla karışarak günümüzdeki Japon halkını oluşturmuştur. Günümüzde Japonya nüfusunu oluşturan halkın büyük çoğunluğu Yayoi kökenlidir.
Japonya, yüzyıllar boyunca Çin hanedanlarından etkilenmiş, ancak kendine özgü kimliğini korumuş ve çağdaş dünyaya çok şey katmış bir ülkedir. Japonya'nın kültürü, MÖ 1000 ile MS 300 yılları arasında Japonya'ya yerleşen Yayoi halkından gelmektedir.
Aichi prefektörlüğü, Türklerin en yoğun olduğu prefektörlük olup Japonya'daki Türklerin üçte biri burada yaşamaktadır. Daha sonra Tokyo ve Saitama prefektörlükleride Türklerin çoğunlukla yaşadığı diğer bölgelerdir.
İlgili 33 soru bulundu
Türkler ile Japonlar akraba mı sorusunu TÜBİTAK evet şeklinde yanıtlıyor. TÜBİTAK araştırdı, sonuçlar Amerika'da onaylandı! Japonlar'la akraba çıktık… 16 ilde yaklaşık 900 bin kişiden alınan kan örneklerinin incelenmesi sonucu, Ege ve Trakya'da yaşayan Türkler'le Japonlar'ın akraba oldukları anlaşıldı.
Harita ve resimler internetten alınmıştır. veya Nihon isimlerini bir yazıcı, çevirisinde Şipango veya Zipango'ya benzetmiş; bu isimlendirmeler zamanla değişerek “Japonya” şeklinde Latinceye girmiştir.
Şinto (Kanji:神道 Shintō, Kami no Michi) veya Şintoizm, Japonya'nın yerli, Japonların millî dinidir.
Ural dil grubu içerisinde Fin-Ugor ve Samoyed dil ailesi yer almaktadır. Altay dil grubu içerisinde ise Türkçe, Moğolca, Mançu-Tunguz dilleri, Korece, Japonya bulunmaktadır.
Uygurların ve Çin'de yaşayan diğer “Türk dilli” halkların bunlarla hiçbir alakası (kan bağı veya soy akrabalığı) yoktur. Bu halklar, hasbelkader Türk (Gök Türk) Kağanlığı'nın egemenliği altından yaşamışlar; Bizans, Arap ve Fars kaynakları “yanlışlıkla” bu halkların hepsine “Türk” demişler.
Ülkenin ilk kurucu imparatoru, yarı mitolojik bir karakter olan Jimmu Tenno'dur. Jimmu'nun tahta oturduğuna inanılan MÖ 11 Şubat 660 tarihi, Japonya'nın millî kuruluş günü olarak kabul edilmektedir. Jimmu Tenno'nun kurduğu feodal sistem, MÖ 97 yılına kadar varlığını sürdürmüştür.
İngilizler "Japan", biz "Japon" diyoruz ama Japonlar kendilerine "Nihon" diyor. Bu farklılık nereden geliyor? japonca yazı sistemi; hiragana, katagana ve kanji denen üç farklı alfabenin bir arada kullanılması ile oluşturulmuştur.
Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkiler 1924 yılında kurulmuş, Japonya nezdindeki ilk temsilciliğimiz 1925 yılında faaliyete geçmiştir. 2013 yılında “Stratejik Ortaklık” düzeyine yükseltilen siyasi ilişkilerimiz karşılıklı üst düzey ziyaretlerle hızla gelişmektedir.
Her iki dil de Ural-Altay dillerinin Altay kolundan geldiği için önemli benzerlikleri vardır: 1- Her ikisi de sondan eklemeli dillerdir, ellerini sonlarına alırlar. 2- Yapım ve çekim ekleri sözcük köklerini değiştirmezler. 3- Tamlamalarda tamlayan, tamlanandan önce gelir.
Orada, Japon olmayan herkes "gaijin" yani "yabancı"dır. Sözlük anlamı ile Japonya'da yaşayan yabancılar olarak ifade edilen "gaijin" kavramının, günlük hayatta, İngilizce konuşan beyaz Amerikalı veya Avrupalılar için kullanılan bir ifade olduğu görülmektedir.
Önceki araştırmalar, günümüz Japon nüfusunun iki ana genetik kökeni olduğunu ve bunun, Jomon döneminde yaşayan ilk avcı-toplayıcılardan ve Yayoi döneminde Japonya'ya göç eden çiftçilerden oluştuğunu öne sürmüştü.
Şintoizm, Şamanizm ile birlikte dünyanın en eski dinlerinden biri kabul edilir. Dünya genelinde yaklaşık 130 milyon kişi bu dine mensuptur. Japonya'nın ulusal dini olan Şintoizmin tarihi 8. yüzyıla kadar uzanır.
Kutsal Kitaplar
Şintoizm'in kutsal metinleri Kojiki ve Nihongi olarak adlandırılır.
Japonya genellikle zengin ve gelişmiş bir ülke olarak kabul edilir ve bu algı çeşitli nedenlere dayanmaktadır. Ekonomik Güç: Japonya, dünyanın en büyük ekonomilerinden birine sahiptir. İhracata dayalı ekonomisi, yüksek teknoloji üretimi, otomotiv, elektronik ve robotik gibi sektörlerdeki başarısıyla bilinir.
Rûdaw'a ulaşan raporda, “Bugün Türkiye de dahil Ortadoğu coğrafyasında yaklaşık 30 milyon Kürt yaşamaktadır. İran'da 8.1 milyon, Irak'ta 5.5 milyon, Suriye'de 1.7 milyon ve Türkiye'de 14.7 milyon Kürt nüfusu bulunmaktadır” deniliyor.
6 bin civarında Türk vatandaşının yaşadığı Japonya genelinde yaklaşık 5 bin Türk seçmen bulunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri