Japon mutfağının popüler yemeklerden biridir ve belki de dünya çapındaki en ünlüsüdür. Çiğ balık pirinçsiz servis edildiği zaman, bu yemeğe 'saşimi' denir. Bazı suşi yemekleri, unagi (yılan balığı) ya da ebi (karides) gibi çeşitler, aslında pişirme işleminden sonra pirinç ve diğer soslarla yosuna sarılır.
En önemlisi, pişirme hastalığa neden olabilecek bakteri ve parazitleri öldürür. Yine de, bazı insanlar çiğ balıkların dokusunu ve tadını tercih eder. Özellikle Japonya'da suşi ve sashimi gibi yemekler popülerdir.
Hemen içinizi rahatlatalım, sushi'deki tüm balık ve deniz mahsulleri için çiğ demek doğru olmaz. Sushi'nin çok fazla çeşidi var ve her birinde farklı kesim ve pişirme teknikleri kullanılıyor. Çiğ olarak tek başına servis edilen çeşitlerine de sashimi adı veriliyor.
yemi fazla gelmiş balıktır. kabız olmuş balıktır, japon balıklara sadece katı yem verilmesi durumunda çok sık karşılaşılıacak bir durumdur. çözüm balığa fazla yem vermemek ve sebze(haşlanmış bezelye, ıspanak, salatalık v.b) ile beslemektir.
Saşimi, bir Japon mutfağı yemeğidir. İnce dilimlenmiş, çoğunlukla deniz mahsulü çiğ et ile yapılır.
İlgili 33 soru bulundu
“Sushico” restoranımızda sizleri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyarız. Mekanımızda lezzetli yemeklerin ve otantik ambiyansın keyfini yaşayın. nn Sevgiyle yapılmış helal, vejetaryen ve vegan yemeklerimiz özellikle çok beğenilmektedir ve bu yemekler yaratıcılığın ne denli büyük olabileceğini göstermektedirler.
Çiğ balıkla hazırlanan suşiler sizi bakteri ve parazitlerle karşı karşıya bırakabilir. Hatta bazen çok ciddi mikroplar ve parazitler nedeniyle zehirlenmeler bile yaşanabilir. Diğer taraftan suşinin hangi balıktan yapıldığı da önemli bir ayrıntı.
Japon balıklarının kaç gün aç kalacağını merak ederler. Bu sorunun yanıtı ise en fazla 2 haftadır. Evet, Japon balıkları gerekirse 2 hafta boyunca aç kalabilirler. Ancak balığınızın öncesinde iyi ve düzenli besleniyor olması, sağlıklı olması gerekmektedir.
Bu balıkların en fazla ölüm nedeni olarak fazla yemleme gösterilmektedir ve bu da beslenme konusunda bilinçsizce yapılan davranışların çokluğunu göstermektedir. Aşırı yemlemeden uzak durulması gereken Japon balıklarının günde 1-2 defa yemlemek yeterlidir.
Sz geldiğinizde köşede pısırık takılan balık cama saldırıyorsa fena halde aç demektir. Bunun dışında pek anlaşılmaz iyice acıktığı. Balıklarda tokluk hissi yok diye biliyorum hatta bazen japon balıkları fazla yemden şişerek öldüğünü biliyorum.
Kızarmış somon, krem peynir ve salatalıkla hazırlanan Philadelphia roll, doyurucu bir sushi türüdür. Tadımı hafif, verdiği lezzet bol olduğu için ilk defa deneyenlere tavsiye edilir.
2. Sushi, pirinç sirkesi ile hazırlanmış sushi pilavı yemeklerine verilen genel isimdir. Yosuna sarılarak yapılan sunum şekli en çok bilinen şeklidir.
- Hem otçul hem de etçil balıklardandır. Japon balıklarının bakımı oldukça kolaydır. Soğuk suya dayanıklı olabilmeleri nedeniyle akvaryumda ısıtıcıya gerek duymazlar.
Japon Balığı Yemi
Yetişkin bir japon balığı için %30'u protein, yavru japon balığı için de yemin %45'i protein olmalıdır. Japon balıkları için su bitkilerinden elde edilen proteinler, pul yem formunda hazırlanır.
Yaşamın kaynağı olan su, canlıların vücutlarında farklı yoğunluklarda bulunur. Bu, suyu tüm canlıların -su içinde yaşayanlar da dâhil- fizyolojik olarak kullandığı anlamına gelir. Evet, balıklar da su içer.
Gereken şartlar sağlandığında japon balıkları 25 yaşına kadar yaşayabilir.
Japon balıklarınızı, kendi özel yemleriyle günde bir ila iki kez besleyin. Onlara sadece birkaç dakika içinde yiyebilecekleri kadar yem verin. Eğer verdiğiniz yem su yüzeyinde yüzüyorsa, bunu önlemek için yemi suya bırakmadan önce suyun içerisinde bir süre tutun ve öyle suya bırakın.
Japon Balığı Bakımı
Balığın uzun süre yaşaması için uygun yemin verilmesi, akvaryum suyunun temiz olması çok önemlidir. Akvaryum içerinde bakterilerin çoğalıp hastalıklara neden olmaması için en fazla 4-5 günde bir değiştirilmesi gerekir. Ayrıca suyun sıcaklığı da 24 derecenin altında, takribi 15-20 derecede olmalıdır.
Sazan ailesinin bir parçası olan japon balıkları, genellikle yalnızca 2,5 ila 5 santimetre uzunluğa ulaşırlar, ancak vahşi doğada 30 ila 35 santimetreye kadar büyüyebilirler. Bir japon balığının ortalama yaşam süresi 20 yıl olsa da, akvaryumlarda yaşayanlar nadiren o kadar uzun süre hayatta kalıyor.
Çünkü japon balıkları diğer balık türleri gibi gece uyumaya ihtiyaç duyar. Bu yüzden ortamın karanlık olması gerekir. Akvaryum aydınlatması ya da oda ışığı açık bırakılmamalıdır. Açık bırakılan ya da aniden açılan ışık yüzünden balıklar rahatsız olur.
Hava kesesi problemi yada fazla yememe. Hava kesesi patlamış olabilir. Suya fazla hızlı yada sert şekilde bırakırsanız balıkların hava kesesi patlayabiliyor.
Suşi, (Japonca: すし, 寿司, 鮨), genellikle çiğ deniz ürünleri ve sebzeler gibi çeşitli malzemelerle birlikte, biraz şeker ve tuz ile hazırlanmış sirkeli pirinçten oluşan geleneksel bir Japon yemeğidir.
AYLARCA BELİRTİ VERMEYEBİLİR
Tenyalar insanlarda aylarca belirti vermeden yaşayabiliyor. Bu da tehlikeyi büyütüyor. Larva halindeyken balıklara yapışan tenyalar pişirilmeden yenilen suşi gibi çiğ balıklarda yaşıyor. Yenildiğinde de kolayca insan vücuduna geçiyor.
Haliyle söz konusu bir suşi türü olunca akla ilk olarak “California roll pişmiş mi” sorusu geliyor. California roll, surimi denilen yengeç eti parçalarından yapılıyor. Herhangi bir pişirme işlemi uygulanmıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri