eğilme açısından çok eğilme süresinin de karşısındakine olan saygıya göre değiştiriği hareket. japonlar genelde selamlaşmak için ojigi (eğilerek yapılan japon selamı) yaparlar. ojigi dünyaca ünlü ve selam verirken, teşekkür ederken, ayrılırken veya özür dilerken kullanıldığından oldukça kullanışlıdır.
Japonlar eğilerek selam verirler: OJİGİ Japonlarda eğilerek selam vermek karşınızdaki insana. saygı duyduğunuzu ve takdir ettiğinizi gösteren bir. selamlama biçimidir.
こんにちは! Konnichiwa! (Konniçiva!)
Selamlaşmak Yani “Ojigi” Çok Önemli
Japon gelenekleri arasında en bilineni selamlaşma merasimi yani “Ojigi” dir. Japonlar, Avrupalılar ve diğer birçok bölge insanının aksine temas etmekten hoşlanmayan bir toplumdur.
Çin Kültürü Hakkında Kısa Bilgiler: Belki şöyle bir şey fark etmişsinizdir: Bazı insanlar selam verirken "您好"(Nin Hao) diyor. 您好(nin hao) ile你好(ni hao) arasındaki fark şu: 你好 (ni hao) genellikle aynı yaşta veya aynı toplumsal konuma sahip insanlar selamlanırken kullanılır.
İlgili 30 soru bulundu
Tümcenin bütünü esselâmu aleyküm ve´rahmetullâhe ve´barakâtuh (Arapça: ٱلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ ٱللَّٰهِ وَبَرَكَاتُهُ, romanize: as-salāmu ʿalaykum wa-raḥmatu -llāhi wa-barakātuhū, Arapça telaffuz: [as.sa.laː.mu ʕa.laj.kum wa.raħ.ma.tu‿ɫ.ɫaː.hi wa.ba.ra.kaː.tu.huː]; Türkçe: Allah'ın huzuru, bağışlaması ve ...
Japon yemeği denilince ilk akla gelen sushi ise, sushi sirkesi kullanılarak hazırlanan pilav çeşididir. Çiğ balıkla hazırlanan sashimi ise sushi çeşitlerinden biridir. Bunlara ek olarak, udon, soba, okonomiyaki ve sukiyaki en güzel Japon yemekleri arasında yer alır.
o namae wa nan desu ka?
ありがとうございます。 Arigatoo gozaimasu. Çok teşekkür ederim. よろしくお願いします。
Japonca bir sözcük: "Nakama". Aileden biri gibi görülen dost, sıkı fıkı olunan arkadaş, yoldaş demekmiş. Genelde animelerde rastladığımız bu kelime, "仲間" şeklinde yazılıyor.
1. Tibet'te dil çıkarılır. Tibet'in yeniden dünyaya gelmiş siyah dilli kralı olmadığınızı göstermek istiyorsanız, dilinizi çıkarmak kibar bir selamlama sayılır.
Benim adım ...'-dır. 私は ... です。 Watashi wa ... desu.
Anata ga suki desu – Seni seviyorum. Anata ga dai suki desu – Seni çok seviyorum. Watashi wa Bilge ga suki desu – Ben Bilge'yi seviyorum.
o genki desu ka?
又会いましょう。 Mata aimashoo. (Mata aymaşoğ.) Görüşürüz. / Yine görüşelim.
8. はい。
Japonca'da “evet” sadece "はい。" diyerek anlatılır.
Japoncanın Korece ile akraba olabileceği öne sürülmüştür. Ayrıca Aynuca, Avustroasya dilleri ve (diskredite edilmiş) Ural-Altay dil ailesi/Altay dillerinin Japonca ile ilişkili olduğu savunulmuştur.
Geleneksel olarak Japonlar kahvaltıda haşlanmış pirinç (gohan), miso çorbası, nori (deniz yosunu) ve pişmiş (füme, kavrulmuş, kızartmış, ızgara) balık yerler. Birde sabah sofrasında marineli ve taze sebzeler, tofu peyniri (soya peyniri) ve mutlaka yeşil çay bulunur.
Japonlar çoğunluğu inanmamasına rağmen Şintoizm ve Budizm'i toplumun geleneği olarak gördüğünden iki dininde gereklerini yerine getirebilir bu yüzden toplam %100'den fazladır. Japonya'da Şintoizm ve Budizm olarak 2 din hakimdir.
Taze yiyecek tüketimine dikkat eden Japonların en çok tükettikleri yiyecekler arasında kış aylarında et, balık, sıcak içecekler ve çorba; yaz aylarında ise soğuk çorbalar, deniz ürünleri, soğuk Japon eriştesi ve salata çeşitleri geliyor.
Burundan öpmek, Suudi Arabistan, Birleşmiş Arap Emirlikleri, Kuveyt ve diğer körfez ülkelerine has selamlaşma şekli. Ancak, selamlaşanların arasında aşırı samimiyet veya saygı varsa bu selamlaşma şeklinde yaşı küçük olanlar yaşı büyük olanları burnundan öpebiliyor.
1. Hey, Hey man, veya Hi (Selam) “Hello” merhaba demek yerine birine selam vermek için “Hey” ve “hi” kullanabilirsin. Her ikisi de özellikle gençler arasında popülerdir.
Uygur Türkçesinde salam, essilam, essilamualeyküm sözcükleri selamlaşmada; elvida, vidalaş- ve razi, razilaş-, razilaşiş ise ayrılırken vedalaşmada kullanılmaktadır (Necipoviç 1995: 112, 117, 331, 338, 453).
Rivayete göre Japon erkekleri sevdiklerine utandıkları için seni seviyorum demek yerine “bu gece ay çok güzel değil mi?” cümlesini söylüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri