Geleneksel olarak Japonlar kahvaltıda haşlanmış pirinç (gohan), miso çorbası, nori (deniz yosunu) ve pişmiş (füme, kavrulmuş, kızartmış, ızgara) balık yerler. Birde sabah sofrasında marineli ve taze sebzeler, tofu peyniri (soya peyniri) ve mutlaka yeşil çay bulunur.
Sabah, öğle, akşam her öğünde mutlaka pirinç bulunur. Sabah kahvaltılarında pirince çiğ yumurta ve soya sosu karıştırılarak yenir. Öğle ve akşam yemeklerinde ise sade ya da sebzeli olarak yemeğin yanında ya da sonunda sunulur.
Japonlar günde kaç tane yumurta yer? Köy yumurtasını mutlaka çocuklarımızın tüketmesi lazım. Japonya'da yedi yaşından sonra çocuklara günde mutlaka iki yumurta yediriliyor.
Çin'de sabah yemeklerinde kızarmış, haşlanmış yada buharda pişirilmiş pirinç ekmekleri, yine pirinç veya buğday unundan yapılmış içine karides, kıyma veya sebze konulan börekler yenir. Çin makarnası da yaygın bir kahvaltı çeşididir.
Japonya'nın en meşhur yemeği kuşkusuz sushi. Pirinç sirkesinde haşlanan pirinç deniz mahsulleri ile sarılarak hazırlanıyor. Japonya'da en çok tüketilen yiyecek nedir? Japonların en çok tükettikleri yiyecekler arasında pirinç, deniz mahsulleri, sebzeler ve erişte yer alıyor.
İlgili 28 soru bulundu
Ekmek Yerine Pirinç
Tuz ve yağ kullanılmadan pişirilen pirinç, Japon mutfağının ayrılmaz bir parçası. Ekmek yerine pirinç kullandıkları ve hayatlarından unu çıkardıkları için de her zaman ince kalmayı başarabiliyorlar.
Bir asırlık ömrü geride bıraktıktan sonra bile sağlıklı bir hayat sürebilen Japonların sırrı ne? Aslında bu sır Japonların binlerce yıllık beslenme geleneğine dayanıyor. Bu gelenek çok sade ve basit: Yemek yemek için karnının guruldamasını bekle! Günde tek öğün tüket!
Rusya: Ruslara özgü hareketler
Özellikle lakerda ve havyara sabahları hayır diyemeyen Ruslar, günün ilk öğünü de olsa bol miktarda baharat kullanmaktan kaçınmazlar. Rusların kahvaltıda yediği yumurta ve lakerdalı esmer ekmekten yaptıkları “Wolga-Schnitte” isimli yemek sadece ülkede değil dünyada da popüler bir yiyecek.
Bacon, yumurta, krem peynir, donut, sosis, meyve, bagel, reçel, yumurta, waffle, pancake ve mısır gevreği gibi bol çeşitli bir kahvaltıdan hoşlanan Amerikalılar, sabahları güne kahvaltı eşliğinde filtre kahve ile başlarlar.
Rus kahvaltı sofrasında reçel, marmelat gibi tatlı çeşitleri rağbet görmezken; süt, kahve, kokulu siyah çayve meyve suları tipik kahvaltı içecekleridir. Her bölgenin coğrafi koşullarına uygun ayrı bir mutfak kültürü ve damak tadı vardır.
Japonya'da alkolsüz içeceklerden; su (1,5 lt) 122 yen, kola (0,33 lt) 142 yen ve süt (1lt) 192,46 yen olarak bilinmektedir. Sake, en ünlü Japon içkileri arasında olup fiyatı ortalama 5,000 yen olarak bilinmektedir.
Öğlen yemeklerinde genelde makarna çeşitleri ve spagettiye benzeyen udon yeniliyor. Uzun erişteye benzeyen udon, sulu veya susuz olarak kâsede servis ediliyor, soslu olarak da yenebiliyor. Yaz aylarında soğuk olarak da yeniyor. Akşam yemeklerinde pilav ve çorba tercih ediliyor.
Klasik okul derslerinin yanında Japon öğrencilere kendi kültürlerine ve yüzyıllardır süregelen geleneklerine de saygı duymaları öğretiliyor. Japon kaligrafisi, ya da diğer adıyla Shodo bu derslerin başında geliyor. Shodo, bir bambu çubuğunu mürekkebe batırıp pirinç kağıdına hiyeroglif yazma sanatı.
Japonların günlük ortalama uyku saati, dünya ortalamasının altında. 28 ülkede yapılan bir araştırmaya göre, Japonların ortalama uykusu günde 6 saat 35 dakika. Bu, uluslararası ortalamanın 45 dakika altında. Bu sebeple gün içinde çok bitkin oluyorlar.
Bu ilginç manzaranın sebeplerinden biri elbette yoğun çalışma saatleri. Japonya bizden 5 saat azda olsa haftalık tam 40 saat çalışıyor.
Tatlı kültürleri neredeyse hiç yok
Dolayısıyla yemek üzerine tatlı yemek gibi bir alışkanlığı olmayan Japonlar ancak yeşil çay yanında düşük yağ ve şeker oranına sahip tatlılar tüketiyorlar.
italyanlar kahvaltıda cappuccino ve cornetto dışında cantucci ya da biscottini tagliati adı verilen bademli bisküviler ve çeşitli marmelatları sıklıkla tüketirler.
Kore'de kahvaltı kültürü yok, ana öğünlerde tüketilen tüm yemekler kahvaltıda da yeniyor. Kahvaltı sofralarında genellikle çorba, tavuk gibi yemekler tüketilirken ekmek yerine de pilav kullanılıyor. Kore yemeklerinin tamamı aynı anda sofraya koyuluyor.
İngiliz Kahvaltısında neler bulunuyor? Günümüzde tam İngiliz kahvaltısı tipik olarak sosis, domuz pastırması, çırpılmış veya göz yumurta, domates, kuru fasulye ve kızarmış ekmekten oluşmaktadır. Diğer bileşenler arasında mantar, black pudding (sucuk) ve nadiren de olsa hash browns denilen patates mücveri bulunur.
Ukrayna'nın batısında bolca göreceğiniz Banosh yemeği, bizdeki kuymağa çok benziyor. Sour cream ile bir araya gelen mısır unu, yumurta, lor peyniri gibi malzemelerden oluşan bu yemek ülkede, sabah kahvaltılarının vazgeçilmez ögesi.
Bu 2 bin yemeğin içerisinde milli yemek menümüze dahil kahvaltılık yemek ve ürünlerin sayısı da oldukça fazla. Özellikle kahvaltı sofralarımızda yerel ürünlerin ayrı bir yeri var. Tereyağı, bal, peynir, kükü, lavaş, tandır ekmeği, Azerbaycan çayı ve tatlılarını bu yerel ürünlerimiz arasında sayabiliriz.
Venezuela Kahvaltısı
Lavaştan daha kalın olan arepalar, peynir, tavuk, kırmızı et, avokado salatası, fasulye ya da yumurta ile sandviç gibi dolduruluyor. Ülkeye özgü bir başka kahvaltılık lezzetse perico isimli, bizdeki menemeni çok andıran soğanlı, domatesli ve tereyağlı çırpılmış yumurta.
Japon çocukları kahvaltıda genellikle balık ve pirinç ağırlıklı beslenirken, yumurtayı ise omlet biçiminde tüketmeyi tercih ediyor.
İçilmesi gereken su miktarı ve suyun ısısı da tabii ki belirlenmiştir. Japonlar uyandıklarında yaklaşık 4 bardak yani 650 ml su içer ve bu suyun ısısı ılıktan biraz daha sıcak olur.
Her yemeğin başında Japonlar “itadakimasu” diyerek yiyecekleri yemek için şükranlarını sunuyorlar ve yemeğin sonunda “gochisou-sama” diyerek az önce yedikleri yemeğe minnettarlıklarını sunmuş oluyorlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri