Evet, Japonca öğrenmek sıfırdan başlamak zor olabilir. Japonca çok karmaşık bir dil ve çok sayıda karmaşık kuralları ve sözcükleri içerir. Ancak, günlük konuşma düzeyine ulaşmak için sıfırdan başlayarak çok zaman harcanmasa bile, dikkatli bir çalışmayla başarılabilir.
Japonca, Türkler için öğrenmesi en kolay ikinci dildir. Japonca, bildiğiniz gibi Japonya'nın resmi dilidir.
Çoğunlukla 1 yıldan fazla sürmektedir. Biz Asialogy olarak tüm kitap ve internet sitemizdeki derslerde hem Japonca yazım türleriyle hem de romaji ile Japoncayı öğretmekteyiz. Bu sebeple Asialogy ile Japonca öğrenmek son derece hızlı ve kolaydır.
Bu karakterler Japon diline Çince okunuşları (Onyomi) ve kelime anlamlarının Japonca'da zaten varolan kullanışları (Kunyomi) olarak iki telaffuz biçimiyle girmiştir. Japon öğrenciler, 9 yıllık temel eğitimleri sonunda, Japonya Eğitim Bakanlığınca belirlenmiş olarak, 1945 adet kanji öğrenmiş olurlar.
Japonca eğitimi, Hiragana Alfabesi ile başlar. Japonca'ya giren yabancı kelimeleri ifade etmek için kullanılan Kanji Alfabesi, karakterlerin yanında ve üstünde bulunan okumaya yardımcı furigana ve yomigana için de tercih edilir. Bilinmeyen Kanji karakterlerinin öğrenilmesine yardımcı olur.
İlgili 39 soru bulundu
o namae wa nan desu ka?
Ayrıca Japonca sözcüklerin ve hecelerin sonunda 'n' (ん) ünsüzü dışında bir ünsüz bulunmaz.
Nobel Ödülü sayısı, okul performansı ve IQ testine göre hazırlanan en zeki ülkeler listesinde Japonya 1'inci oldu. Onu İsviçre ve Çin takip etti.
Kanji (漢字, かんじ, Çin Harfi anlamında), Çince yazı karakterlerine Japoncada verilen isim. Bu yazı Japonya'ya Budizm ve Konfiçyüsçü dini metinler yoluyla gelmiştir.
Japon Harfleri
Japonca'da üç alfabe vardır: Hiragana, Katakana ve Kanji. Hiragana ve Katakana alfabelerindeki karakterler seslere dayalıdır ve her biri bir heceyi ifade eder. Kanji ise anlama dayalıdır, her karakter belli bir anlam ifade eder. Daha fazla Japonca öğrenmek isteyenler buraya!
Bu dil ailesine de Altay Dilleri ailesi denir. Önceleri Türkçe, Moğolca, Mançuca ve Tunguzcanın aynı dil ailesinde bulunduğu kabul edilirken sonradan bu aileye Japonca ve Korece de eklenmiştir. Bu diller arasında Türkçeye en yakın dil de Moğolcadır.
İlkokullarda 1. sınıflar haftada 23 saat öğrenim görürken, 2. sınıflar 24, 3. sınıflar 26, 4, 5 ve 6. sınıflar 27 saat öğrenim görmektedirler. Her ders 45 dakikadır. Öğle yeme- ği için 1 saat ara verilmekte ve yemek okullarda verilmektedir.
Madagaskar'dan Maldiv Adaları'na, Fildişi Sahilleri'nden Japonya'ya kadar toplam 87 ülkenin ilk ve ortaöğretim kurumlarında, Türkçe öğretiliyor.
Her iki dil de Ural-Altay dillerinin Altay kolundan geldiği için önemli benzerlikleri vardır: 1- Her ikisi de sondan eklemeli dillerdir, ellerini sonlarına alırlar. 2- Yapım ve çekim ekleri sözcük köklerini değiştirmezler. 3- Tamlamalarda tamlayan, tamlanandan önce gelir.
Japonca da bulunan alfabelerden birisi kanji alfabesi; Kanji alfabesinde 1945 adet harf bulunur. Diğer bir alfabe olan hiragana alfabesinde ise 46 harf bulunur.
Japonya'da Şintoizm ve Budizm olarak 2 din hakimdir. 2006 ve 2008 yıllarında yapılan araştırmalara göre, Japonya nüfusunun %40'ından azı örgütlü bir dine mensuptur (yaklaşık % 35'i Budist, % 3-4'ü ise Şinto mezheplerine ve türetilmiş dinlere ve % 1 Hristiyan).
Japonca dilinde seni seviyorum sözünün yazımı da diğer dillerden daha farklıdır. Bu söz grubunun Japonca yazımı愛してます şeklindedir. Yazılan bu ifade de "anata ga dai suki desu" şeklinde okunur.
En yüksek IQ'ya sahip 10 ülke:
Singapur (105.89) Hong Kong (105.37) Çin (104.1) Güney Kore (102.35)
Roma Katolikliği, Protestanlık ve Ortodoks Hristiyanlığı dahil çoğu büyük Hristiyan mezhepleri bugün Japonya'da temsil edilmektedir. 1990'ların ortasından beri, Japon halkının çoğunluğu dindar değildir, ancak dini olanların çoğu Şinto veya Budist inancıyla özdeşleşir.
Japonca ve Korece ise Çin dilinden yazı sistemi olarak etkilenmişlerdir. Japoncanın Kanji karakterleriyle Çince karakterler, mânâları ve okunuşları Çinceden çoğu zaman farklı olsa da şeklen birbirlerine çok benzerler.
-kun. Kun (君), "-san" ile kıyaslandığında daha ılımlı, dost, yoldaş anlamına gelen bir ektir. Aynı sosyal statüdeki insanların, dostların, meslektaşların, sınıf yoldaşların, büyükler tarafından küçüklere ve başkanlar tarafından kendilerine bağlı kişiler için kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri