Kullanıcılar, riski kendilerine ait olmak üzere Java 7 güncellemelerini Windows XP'de kullanmaya devam edebilir. Ancak sadece Windows Vista veya sonraki Microsoft Windows sürümleri için destek sağlanacaktır.
Hem 32 bit hem 64 bit tarayıcıiçin, 32 bit ve 64 bit Java yazılımını indirmeniz gerekir.
Ekranın sol alt köşesine sağ tıklayarak açılan menüden Denetim Masası'nı seçin. Denetim Masası görününce, Programlar'ı seçin. Yüklü Java sürümleri listelenir.
Başlat'ı ve Ayarlar'ı seçin. Sistem öğesini seçin. Hakkında'yı seçin. Cihaz özellikleri ve Sistem türü altında, 32 bit veya 64 bit Windows olup olmadığını kontrol edin.
İlgili 32 soru bulundu
Bu kapsamda 64 bitlik işlemci, 32 bitlik işlemciye nazaran rastgele erişim belleğini daha hızlı işlemektedir. Bir bilgisayarın 32 bit mi yoksa 64 bit mi olduğunu tespit edebilmek için ilk aşamada bilgisayarın sahip olduğu işletim sisteminin bilinmesi gerekmektedir.
JavaOS Java virtual machine üzerinde çalışan ve Sun Microsystems tarafından geliştirilmiş bir işletim sistemidir. Unix ya da Unix tabanlı işletim sistemlerinin C programlama dilinde yazıldığı gibi JavaOS' de Java programlama dili kullanılarak yazılmıştır.
Java birçok programın çalışmasında aktif rol oynayan bir programlama dilidir. Bu yüzden eğer silerseniz birçok programın kararsız çalışmasına hatta çalışmamasına neden olabilirsiniz. Java platformu bugüne kadar 5 milyondan fazla yazılım geliştiricinin ilk tercihi oldu.
Java Denetim Masası Güncelle sekmesinde, Java Denetim Masası'ndaki Güncelleme sekmesinin alt tarafında yer alan Şimdi Güncelle düğmesine tıklayarak yeni güncelleme olup olmadığını istediğiniz zaman kontrol edebilirsiniz. Java Güncellemesinin çalıştırılabilmesi için internete bağlı olmak gerekir.
Java, 1995 yılında Sun Microsystems tarafından yayınlanmış bir hesaplama platformu ve programlama dilidir. Basit başlangıçlar ile ortaya çıkmıştır ve birçok hizmet ve uygulamanın oluşturulduğu güvenilir platformu sağladığı için bugünün dijital dünyasında en büyük paya sahiptir.
En iyi ultimate fakat eger ram 4 gb üstü ise ve 64 bit kullanmanızı tavsiye ederim hızı diğer sürümlere göre 2 kat daha hızlanıyor. Korsan kullanacaksanız Ultimate ya da Professional kurun. Çünkü sürümler arasında pek performans farkı yok.
Yok sıkıntı olmayacaktır. Sebebi ise Java sürekli arkaplanda çalışmaz. Eğer java gerektiren browser oyun vb. gibi öğeler açarsanız RAM kullanımı ve işlemci kullanımı sağlar.
Chrome artık NPAPI için destek (Java applet'ler için gerekli teknoloji) sağlamıyor. Web tarayıcıları için Java eklentisi, belli başlı tüm web tarayıcılar tarafından on yıldan fazla süredir desteklenen NPAPI platformlar arası eklenti mimarisine dayalıdır.
Google tarafından yapılan açıklamada Java uygulama programlama arayüzünün (API) artık kullanılmayacağı belirtildi. Google, bunun yerine açık kaynak kodlu Java geliştirme kiti OpenJDK'ı Android'e entegre edecek.
Java dili, kurumsal yazılımları, ağ araçlarını ve web hizmetlerini komut dosyası oluşturmak ve çalıştırmak için API ve çalışma zamanı ortamı özellikleriyle birlikte gelen Java Enterprise Edition (Java EE) platformuna sahiptir. Oracle'a göre, kurumsal bilgisayarların neredeyse %97'si Java üzerinde çalışıyor.
Hafızada 8 byte(64 bit) yer kaplar.
Cihazınızın hangi Windows sürümünü çalıştırdığını bulmak için Windows logo tuşu tuşu + R tuşlarına basın, Aç kutusuna winver yazın ve ardından Tamam'ı seçin. Daha fazla bilgi edinmek için: Başlangıç düğmesi > Ayarlar > Sistem > Hakkında 'yı seçin.
RAM seçerken işlemcinizin 32 Bit mi yoksa 64 Bit mi olduğunu bilmeniz gerekir. Çünkü 32 Bit işlemciler ile 4 GB'a kadar RAM kullanılırken, 64 Bit işlemciler ile çok daha büyük depolama alanına sahip RAM bellekler kullanılabilir. 32 Bit işlemcilerin olduğu donanımlarda işletim sistemi yazılımlara 2 GB RAM bırakır.
Bilgisayarınızda Windows 7 çalıştırmak istiyorsanız şunları yapın: 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı 32 bit (x86) ya da 64 bit (x64) işlemci* 1 gigabayt (GB) RAM (32-bit) veya 2 GB RAM (64-bit) 16 GB (32 bit) veya 20 GB (64 bit) kullanılabilir sabit disk alanı
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri