Java ve JavaScript'in ad, sözdizimi ve ilgili standart kitaplıklar açısından benzerlikleri olsa da, iki dil birbirinden farklıdır ve tasarım açısından da büyük farklılıklar gösterir.
JavaScript, geliştiricilerin etkileşimli web sayfaları oluşturmak için kullandığı bir programlama dilidir. JavaScript işlevleri, sosyal medya akışlarını yenilemekten animasyonlar ve etkileşimli haritalar göstermeye kadar, bir web sitesi kullanıcısının deneyimini iyileştirebilir.
JavaScript, yazılım geliştiricilerinin web sayfaları, uygulamalar ve sunucular geliştirirken kullandıkları dinamik hafif bir programlama dilidir. JavaScript kullanarak etkileşimli ve dinamik web sayfaları geliştirilir. Yazılım geliştiriciler tarafından en yaygın kullanılan temel yazılım dillerinin başında gelmektedir.
Python ve JS birbirine oldukça benzer olsa da karmaşıklık (veya daha doğrusu basitlik) açısından ele alındığında Python çok daha basit. Boşuna en basit programlama dillerinden biri olarak görülmüyor. JS öğrenilmesi “zor” bir dil olarak görülmese de Python öğrenmek JS öğrenmeye göre çok daha az çaba gerektiriyor.
Java ve JavaScript arasındaki temel farklar: Java bir OOP programlama dilidir, Java Script bir OOP komut listesi oluşturma dilidir. Java, sanal makinede veya tarayıcıda çalışan uygulamalar oluşturur, JavaScript kodu sadece tarayıcıda çalıştırılır. Java kodunun derlenmesi gerekir, JavaScript kodları metinlerden oluşur.
İlgili 23 soru bulundu
Yazılıma başlarken hangi programlama dilini tercih etmeniz gerektiği, seçtiğiniz alana ve hedeflerinize bağlıdır. Zira zaten bu nedenle dil seçimine geçmeden önce bunları belirledik. Ancak bunu bir kenara bırakarak, yazılıma, nesne yönelimli bir programlama dili olan C# ile başlamanızı tavsiye ederiz.
Öğrenmesi en kolay programlama dillerinden biri olan JavaScript, Html sayfalarının içeriklerini dinamik olarak eklemenize ve değiştirmenize izin verir. JavaScript, web sayfalarının hayat bulmasını sağlayan ve onları etkileşimli hale getirmek için kullanılan güçlü bir programlama dilidir.
Gigapat. Öncelikle HTML ve CSS bir programlama dili olmadığı için cevap JS. Ama Web programlama yapacaksanız HTML ve CSS'i de bilmeniz gerekiyor. Bence Basitten zora doğru yani HTML+CSS sonrasında JS daha mantıklı.
Eğer bu yazıyı şahsi bilgisayarınızdaki bir web tarayıcı üzerinden okuyorsanız, JavaScript kodlamaya hemen başlayabilirsiniz. JavaScript ile programlamaya başlamak için, diğer dillerde olduğu gibi, geliştiricilere yönelik araç/gereçlerin kurulumuna ihtiyacınız yok.
VUEJS nedir ve nasıl öğrenilir? Öncelikle Vuejs dünyası sürekli gelişmektedir. Javascript'i de bitirdikten sonra artık asıl eğlenceli kısım olan VueJs (veya benzer şekilde ReactJs, AngularJs de olabilir) öğrenmeye başlanılabilir.
Javascript Bir Backend Programlama Dilidir.
JavaScript üst seviye betik bir dil olduğu için öğrenmesi kolay bir dildir. Fakat daha öncesinde HTML ve CSS bilmek önemlidir. Öğrendikten sonra geniş bir ürün yelpazesinde geliştirme yapmak için kullanılabilir.
C programlama dilinin günümüzde kullanılan birçok dil ile bağlantısı vardır. Java, JavaScript, C#, C++, Objective C, Go, Swift, Python, PHP, Arduino gibi birçok programlama dilinin temeli doğrudan veya dolaylı olarak C'ye dayanır.
Yüksek Seviyeli Programlama Dili (High-level Programming Language), bilgisayarın donanım mimarisinden bağımsız olarak kullanıcı dostu yazılımlar oluşturmaya yardımcı olan programlama dilleridir. Yüksek seviyeli programlama dillerinin ilk örnekleri 1950'li yıllarda ortaya çıkmaya başlamıştır.
Javascript Java gibi bir dildir. Sonuç olarak eğer hedefin yok ise ben java ile başlamanı öneririm. Çünkü hem android geliştirebiliyorsun hem Web geliştirmede kullanılıyor hem de Server yönetiminde kullanılır. Eğer odağın Android geliştirmek ise Kotlin öneririm.
Python, Java, JavaScript, PHP, C#, C++, Objective C, Cobol, Perl, Pascal, LISP, FORTRAN ve Swift yüksek seviye programlama dilleri arasındadır.
Bir programcı olmak istiyorsan, elbette bir programlama dili bilmek zorundasın: C ++, Java, belki Python veya JavaScript. Ne istersen onu seçebilirsin ama en azından Java'yı bilmen gerekir. Başlamak çok kolay ve bu yüzden yeni başlayanlar için iyi bir seçim.
Yazılımcılar Günde Kaç Saat Çalışır? Yazılım uzmanlarının günlük çalışma saatleri üstünde çalıştıkları proje, çalışma stilleri, çalışılan şirket ve konuya hakimiyet gibi pek çok etkenden etkilenmektedir. Tüm bu etkenlere rağmen yazılım uzmanlarının ortalama günlük çalışma saatleri 8-10 saat arasında değişmektedir.
Şu ana kadar 250'den fazla programlama dili geliştirilmiştir. Bunlardan bazıları Pascal, Basic, C, C#, C++, Java, JavaScript, Cobol, Perl, PHP, Python, Ada, Fortran, Delphi ve Swift'tir.
Hız. Şartlara bakıldığında Java daha hızlı bir programlama dilidir. Bir projede zaman önemli bir unsursa Java öne çıkacaktır. Python ise daha yavaştır.
Sık gelen sorulardan bir tanesi de JavaScript öğrenmek için HTML ve CSS bilmeye gerek olup olmadığıdır. Aslında buna evet veya hayır diye bir cevap vermek gerekirse, günümüzde HTML ve CSS bilmeden evet JavaScript öğrenebilirsiniz.
CSS ile birlikte 1 hafta içerisinde bitirirsin. Bir zorluğu yok. Tabii gün içinde ne kadar çalışacağına göre değişir.
JavaScript günümüzde gelişmiş olan tüm web sitelerinin neredeyse tamamında kullanılan ve web sitelerinin dinamik olmasına katkı sağlayan bir programlama dilidir. Web sitelerinin kullanıcılar ile iletişim kurmasını sağlar. JavaScript, kullanıcı taraflı ve sunucu taraflı çalışabilir.
Bununla birlikte, JS, CSS'nin kendi başına yapamayacağı bir şey olan kullanıcı etkileşimini sürdürür. JS'nin web, mobil uygulama ve oyun geliştirme içindeki uygulamaları, betik dilini öğrenmeye değer kılar.
Son olarak, JavaScript, eşzamansız programlama desteği nedeniyle popüler bir dildir. Bu, geliştiricilerin paralel çalışabilen kodlar yazmasına izin vererek, onu yüksek performanslı ve ölçeklenebilir uygulamalar oluşturmak için çok uygun hale getirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri