Jel tırnaklar üzerine oje sürülebilir ve tırnaklarınızı istediğiniz renkte süsleyebilirsiniz.
Protez tırnağın üzerine normal veya kalıcı oje sürülebilir. Hatta genelde tırnak rengine yakın natürel renkte jeller tercih edildiği için oje sürmeden kullanabilirsiniz.
tutmak istiyorsanız, asetondan uzak durun. Bu iyi yapılırsa ilk etapta üstüne cila uygulanmamış gibi görünmelidir.
1. Kalıcı oje ve normal ojenin uygulanma şekli aynıdır, ancak kalıcı oje UV ışını ile kurutulur. UV teknolojisi haftalar boyunca ojenizin tırnaklarınızda etkili ve ilk günkü görünümünü kaybetmeden kalmasını sağlıyor. Kalıcı ojelerin normal ojeler gibi kuruması mümkün değildir.
Jel Tırnaklara Ne Zaman Bakım Yaptırılmalıdır? Tırnak uzama hızına göre jel tırnaklara bakım yaptırılmalıdır. Bakım için önerilen ortalama süre 3-4 haftadır. Bakımlar düzenli bir şekilde yaptırıldıktan sonra arzu edilen süre boyunca jel tırnaklar kullanılabilir.
İlgili 33 soru bulundu
Şekillendirme ve Bitirme. Jel tırnak uygulaması tamamlandıktan sonra tırnaklar şekillendirilir ve istenilen uzunlukta kesilir. Daha sonra tırnaklar cilalanır ve parlak bir görünüm elde edilir. Eğer istenirse üzerine oje sürülebilir ve tırnaklar süslenebilir.
Tırnaklarınızı nemlendirin
Bir yağla ya da nemlendirici bir kremle hem tırnaklarınıza hem de tırnak kenarlarına günde birkaç kez masaj yapın. Daha sonra ise bir el kremiyle yeniden nemlendirin. Yağlar tırnak yataklarından daha iyi emilir ve kremler de bir bariyer oluşturarak nemin kaçmasını engeller.
çünkü üzerine başka ojeler kullanabiliyorsunuz ve tırnağınızın yağına maruz kalmadığı için normal ojeler süper uzun süre dayanabiliyor. kalıcı ojeden sonra eğer koyu renk oje kullanırsanız törpü yapılmış yerlere oje girip, oje asetonla çıkartıldığı zaman çirkin bir görüntü oluşabilir. bu nedenle kalıcı ojeden sonra ...
Sadece kalıcı oje uygulaması yapılmış tırnaklar için, aseton kullanarak çıkarma işlemi evde de uygulanabilir. Tırnaklara asetonlu pamuklar yerleştirilir ve ardından alüminyum folyo ile sarılır. Yaklaşık 20 dakika bekletildikten sonra, kalıcı ojenin aseton ile yumuşayarak kolayca çıkarılması sağlanır.
Bu gibi birçok işlem için ultraviyole oje kurutucu makineye ihtiyaç vardır. Bu, yapılan işlemin ışınlar tarafından sabitlenmesini sağlayan bir makinedir. Yaydığı ışık sayesinde oje kürlenir yanı sertleşir ve sabitlenir. Parmaklarınızı 30 ve 90 saniye boyunca makineye tutarak bu işlemi hızlıca gerçekleştirebilirsiniz.
1) Bir pamuğu kalıcı oje sökücü ile ıslatın ve tırnağınıza yerleştirin. (Bir diğer yöntem direkt oje sökücüyü kendi fırçası yardımıyla ojenizin en üst katmanına sürüp çözünmesini bekleyin.) 2) Pamuğu tırnağınızın üzerinde birkaç dakika bekletin. 3) Ojenin çözündüğünü gördüğünüzde, pamuğu nazikçe tırnaktan çekin.
Aseton: Aseton içeren bir tırnak cilası çıkarıcısı kullanabilirsiniz. Bir pamuk topunu asetonla ıslatın ve tırnaklarınızın üzerine koyun. Tırnaklarınızı pamukla sarın ve 10-15 dakika bekletin. Sonra pamukları çıkarın ve oje çıkarıcı ile tırnaklarınızı ovalayın.
Adım 3: Protez tırnağı çıkar: Bir kap içine bir miktar asetona dök. Daha sonra, bir pamuklu çubuğu asetona batırın ve protez tırnağın üzerine yerleştir. Protez tırnağın etrafını alüminyum folyo ile sar ve birkaç dakika beklet. Ardından, protez tırnağı yavaşça çıkar.
Kimlere Protez Tırnak Uygulaması Yapılmaz? Tırnakları yada parmaklarında çeşitli cilt ve deri hastalıkları ile mantar problemi olan kişilerin protez tırnak uygulaması yaptırmaması gerekir.
2-3 günde bir tırnaklarınızı ojesiz bırakmalısınız.
Piyasada şablon + jel ile yapılan tırnaklar genelde jel tırnak olarak adlandırılırken, uzatma destekleri yapıştırılarak( tip tekniği) yapılan tırnaklara protez tırnak denmektedir. Aslında her ikisinin görsellik ve sağlamlık açısından herhangi farkı yoktur. Her ikisi de jel ile yapılır, genel adları protez tırnaktır.
Amato, bu konudaki görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: “Sürekli olarak jel tırnak kullanmak, tırnaklarınızın doğal nefes almasını önleyebilir ve tırnak yatağındaki mantar ve enfeksiyon riskini artırabilir. Bu nedenle, jel tırnakların uygulanma sıklığı, tırnaklarınızın sağlığına dikkat edilerek belirlenmelidir.
Son yıllarda ilerleyen teknoloji sayesinde güzellik sektöründe köklü değişimler yaşanıyor. Kalıcı oje uygulaması da bu değişimlerden biridir. Çünkü Kalıcı Oje Abdest almaya engel değildir. Yani tırnak yüzeyinin hava ve su ile temasını önlemez.
törpüyü tırnak etlerime değdirmemeye çalışıyo. ben aseton kullanıcam ramower'ı da kullanabilirsin. pamuğa. bi miktar aseton alıyorum tırnağıma güzelce sarıyorum. folyoyla da üzerini kapatıyo. 15 dakika bekledikten sonra bu aparatla çıkartıyorum.
Kalıcı oje çok kalın sürülürse, ojenin daha çabuk soyulma ihtimali artar. Ayrıca, kalın bir tabaka, tırnağın sağlığına zarar verebilir ve tırnak yüzeyinde kabarcıklara neden olabilir. Çözüm: Kalıcı ojeyi çok kalın sürmek yerine, ince bir tabaka halinde sürün.
Kalıcı oje (jel oje veya shellac olarak da adlandırılır), genellikle üç kat olarak uygulanır: baz kat, renk katı ve üst kat. İşte bu katların ne işe yaradığı ve nasıl uygulandığı hakkında daha fazla bilgi: Baz Kat (Base Coat): İlk olarak, tırnak yüzeyine kalıcı oje uygulamadan önce baz kat (base coat) sürülür.
Base coat sürmeden kalıcı oje sürebiliyor muyuz? Sadece tek fazlı veya iki fazlı kalıcı oje kullanıyorsanız, baz kaplama yapmadan sürebilirsiniz. Ancak, bu tür kaplamaların dezavantajlarını diğer blog yazılarımızda konuşmuştuk. Üç fazlı kalıcı oje uygulamasında baz kaplama kesinlikle kullanılmalıdır.
Protez tırnak yapmak isteyenler için bir yaş sınırı yoktur. Çocuklar için tavsiye edilmez.
Jel güçlendirme, tırnaklarınızın güçlü, sağlıklı ve dayanıklı hale getirilmesini amaçlayan bir süreçtir. Jel güçlendirme, tırnaklarınızın yıpranmasını ve kırılmasını azaltmayı hedefler ve üzerindeki jel sebebi ile tırnağın kırılması engellenir ve sağlıklı bir şekilde uzar.
Bu yüzden kullanım süreleri jellerden daha fazladır. Akrilik tırnaklar sert ve kalın dış etkenlere oldukça dayanıklı , kolayca kırılmayan tırnaklar iken , Jel Protez tırnaklar; daha ince ,akriliğe göre daha esnek, dayanıklılık açısından daha zayıf tırnaklardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri