Jet pompaları genelde toprak üstüne monte edilmiş, suyun bir emme borusu vasıtasıyla bulunduğu yerden tahliye edilmesini sağlayan pompalardır. Jet pompaları yeraltı sularının zengin olduğu bölgelerde oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.
Buharlı jet soğutma sistemlerinde vakum oluşturmak için kullanılır. Tohumların veya diğer küçük malzemelerin işlenmesi için kullanılırlar. İnşaat endüstrisi, suyu ve su bentonit karışımını pompalamakta kullanırlar. Gemilerde, tatlı su üreticisinin vakum tutmasına yardımcı olur.
Üç temel pompa türü vardır: pozitif deplasmanlı, santrifüj ve eksenel akış pompalar.
Self Priming(Kendinden Emişli) Pompalar ; yüksek oranda gaz ve hava kabarcığı içeren akışkanların transferini sorunsuz şekilde gerçekleştiren, bu amaca yönelik geliştirilmiş pompalama sistemleridir. Santrifüj etkisi ile değil, uygulamış olduğu emme kuvvetiyle sıvıları çeker ve basma hattına yönlendirir.
Santrifüj pompa, içme suyu, kanalizasyon, tarım, petrol ve petrokimyasal alanlarında yaygındır. Santrifüj pompalar genellikle yüksek debisi, aşındırıcı çözeltilere dayanımı, karıştırma özelliği ve nispeten basit yapısı nedeniyle seçilir. Elektrik süpürgesine santrifüj fan olarak uygulanır.
İlgili 45 soru bulundu
Jet pompalar bir veya daha fazla pervaneli ve difüzörlü bir yapıya ilave bir jet ejektörünün eklenmesiyle oluşan santrifüj pompadır. Jet su pompasının en önemli özelliği enjektör sayesinde çıkış hattındaki basınçlı suyun bir kısmının emiş hattına verilerek daha derin kuyulardan emiş yapmasıdır.
Santrifüj pompalar normalde 6 metreden çekim yaparken Jet pompalar ise 9 metre derinliğinden su çekme kapasitesine sahiptirler.
Alüminyum gövdeli tandem dişli pompalar, 2 tane pompanın birleşmesinden oluşmaktadır. Bu ürünler, genellikte çift pompa beslemesi ihtiyaç duyulan sistemlerde kullanılmaktadır. Yağ bölmeler arasında geçiş sağlamaktadır, farklı yağ kullanımı için uygun değildir.
Milli pompalarda kademe kuyuya indirilir ve dönme momenti boru içinde biribirine bağlanana miller yardımı ile iletilir. Dalgıç Pompalarda motor enerjisini motora bağlanan elektrik kablosuyla sağlar. Milli pompalarda traktör kuyruk milinden veya yukarda olan elektrik motorundan enerjisini alır.
Hidrolik pompaların 3 ana tip vardır: Pistonlu hidrolik pompalar, Dişli hidrolik pompalar ve Paletli( katriçli) hidrolik pompalar.
Kanatlı pompa, değişen basınçlarda sabit akış sağlayan kendinden emişli pozitif deplasmanlı bir pompadır. Çalışma, tipik olarak maksimum devir sayısı 900 olduğundan, dişli kutusuna bağlı bir motor aracılığıyla gerçekleştirilir.
Dişli pompa, döner pompalara verilen isimdir; dönen dişliler kullanarak sıvıyı taşıyan pompalardır. Dişli pompa sıvı ortamını iter, vakum basıncı yaratır, iki ya da daha fazla dişlinin kullanımı ile işlevini tamamlarlar. Dişli pompalar çok yüksek basınç oluşturabilme kabiliyetine sahiptir.
argo.basmak.cinsel iliskiye girmek. cilginca sevismek. bafilemek olarakta söylenir.
a) Rotatif Pompalar:Dönme hareketinden yararlanarak çalışan pompalardır. Dişli,paletli,vidalı,loblu,peristaltik(Hortum), burgulu(monopomp).. vs pompalar bu gruba girer.
Tüm hidrolik pompalarda olduğu gibi paletli pompalarda pozitif deplasmanlı aktarım pompalarıdır. Pompa milinin 180 derecelik dönüşünde artan hacim oluşturur, diğer 180 derecelik dönüşünde de azalan hacim oluşturarak sıkıştırma yaparlar .
Paletli Pompalar özellikle düşük gürültü seviyeleri sebebiyle kapalı alanda çalışan hidrolik sistemlerde tercih edilen bir hidrolik pompa türüdür. Pompa dış hacimlerine göre ürettikleri debi yüksektir yani kapladıkları hacim diğer pompalara nazaran daha düşük, kompakt bir yapıdadırlar.
Dikey ya da dik kademeli pompa olarak adlandırılan santrifüj pompa, fanları dikey şekilde bir mil üzerinde dizili olan yüksek debi ve basınç sağlayan su pompası türleridir. Bu santrifüj pompalar oldukça sessiz çalışan noryl (noril) fanlı pompalardır.
Santrifüj pompalar, karışık akışlı pompalar ve eksenel pompalar olmak üzere üç şekilde sınıflandırılırlar. Bu sınıflandırmayı etkileyen en önemli unsur pompaların özgül hızı ve buna bağlı olarak çark yapısıdır.
Kademeli bir pompa, suyun basıncını arttırmak için piston yerine bir çark kullanır. Her aşama için çark tipleri farklı veya aynı olabilir. Kademeli bir pompa, ayrıca çekme çubuğuna sahip bir pompa türüdür. Bunlarda, pompanın çıkışındaki su basıncı, giriş suyu basıncından çok yüksektir.
İkiz pompanın pompa kontrolü, pompaların eşit sürelerde çalışmasını temin edecek şekilde pompaları sıralı olarak çalıştırmaktadır. İki adet tekli pompanın kullanılmasıyla karşılaştırıldığında maliyet tasarrufu da sağlamaktadırlar.
Emme ve basma flanşları aynı hat üzerinde olan in-line pompalar tesisata direkt bağlanabilen pompalardır. In-line pompalar; su arıtma sistemlerinde, endüstriyel uygulamalarda, iklimlendirme sistemlerinde ( ısıtma ve soğutmada ) kullanılır.
İçinde katı parçacıklar ve elyaf bulunmayan, temiz veya çok hafif kirli, düşük viskoziteli sıvılar. Yatay veya düşey milli, salyangozlu, tek kademeli, uçtan emişli, kapalı çarklı monoblok santrifüj pompalar.
Maksimum 6 metre kadar derin olan kuyulardan su çıkarılır. Bu pompa genelde küçük tarla alanlarını kullanmak için kullanılır. 6 metre ila 10 metre arasında olan kuyularda genelde Jet pompa kullanılır.
Büyük kapasiteli su çekimi işlemleri sırasında kullanılan 3 beygir dalgıç pompa, yaklaşık 2,2 kw elektrik gücüyle çalışmaktadır. 3 beygir dalgıç pompa, saatte ortalama 6 ton su çekebilme özelliğine sahiptir.
Cacheng 12 Volt Dc Drenaj Dalgıç Pompa Sintine Pompası
Temiz su aktarımına ihtiyaç duyulan her alanda kullanılabilir bir üründür. Maksimum 10 metre yüksekliğe kadar su basabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri