JETOKAİN, etkin madde olarak lidokain hidroklorür içermektedir. Bu madde, etki süresi orta derecede olan amid türü bir lokal anesteziktir. Lidokainin, yüksek dozlarda miyokard üzerinde kinidin benzeri etkileri vardır, kardiyak depresandır.
JETOKAİN etken madde olarak lidokain hidroklorür ve epinefrin içerir. dahildir. Bu ilaçlar enjeksiyon yapılan yerdeki damarları daraltarak daha az kan geçmesini ve ilacın etkisinin daha uzun süre devam etmesini sağlar.
JETOKAİN SİMPLEX etken madde olarak lidokain hidroklorür içerir. anestezi, pleksus anestezisi, epidural anestezi, sinir blokları) uygulamalarında kullanılır. Kalp ritim bozukluklarının (hızlı ya da anormal kalp atımı) tedavisinde kullanılır.
Lignokain olarak da bilinen ve diğerleri arasında Xylocaine markası altında satılan Lidokain, amino amid tipi bir lokal anesteziktir.
Lidokain genellikle kaşıntıyı gidermek, yanma veya deri enfeksiyonlarını hafifletmek ve küçük cerrahi işlemlerde veya dişte anestezik olarak kullanılır. Çalışma mekanizması sodyum kanallarını tıkayarak kalbin atış hızını azaltmak veya belli bir bölgedeki nöronların beyni uyarmasını engellemektir.
İlgili 18 soru bulundu
Lokal anestezik olarak adlandırılan ilaç grubuna aittir.
Etkin madde: Her 1 mL'sinde 20 mg lidokain hidroklorür ve 0.0125 mg adrenalin baz (epinefrin baz) içerir.
Terminal anestezide 1ml, bölgesel anestezide 1,5 2ml ve cerrahi girişimlerde 3-5ml uygulanır. Gerek terminal ve gerekse regional anestezide normalin üzerindeki dozlar uygulanmamalıdır.
Piyasada üç preparatı vardır : Jetokain, Xylocain ve Aritmal. Bu ilaçlar hem enjeksiyon, hem topikal olarak kullanılabilir. Etkisi iki dakikada baş- lar, l saat sürer.
Lidokain kardiyak irritabiliteyi düşürmektedir; bu nedenle % 0,8 LDODEKS miyokardial enfarktüs sonrasında ya da kardiyak cerrahi sırasında ventriküler aritmileri kontrol etmek amacıyla intravenöz infüzyon olarak verilmektedir.
JETOKAIN kullanımı: İlk 6 saat saat başı, ampülün tamamını, 2 6 saatten itibaren, 2 3 saatte bir, daha sonra ise gerektikçe pipiyi boyayınız.
Topikal, İV veya subkutan kullanılır. Lokal anestezik etkisini güçlen- dirmek için adrenalin ile kombine edilmiş preparatları (Jetokain™) da vardır.
JETOKAİN, lidokain hidroklorür etken maddesi yanında antioksidan olarak sodyum metabisülfit maddesini de içermektedir. Bu nedenle duyarlı kişilerde, anafilaksi ve hayatı tehdit edici veya az ciddi astmatik olguları da içeren alerjik tür reaksiyonlara neden olabilir.
Lidokain toksisitesinin en erken bulguları ağız çevresinde uyuşmalar, huzursuzluk ve sersemlik hissidir. Bunun dışında, metalik tat, bulantı, kusma ve kulak çınlaması olabilmektedir.
Düşük doz lidokain içeren ve diğer cildi uyuşturan kremler reçetesiz satılır. Daha güçlü lidokain kremleri ise reçete gerektirir.
REDEKAİN, deri ve mukozanın yüzeysel yanıkları, çeşitli nedenlere bağlı kaşıntılar, meme ucu, anüs, dudak çatlakları ve ağrıları, soluk borusu içine tüp yerleştirilmesi işlemi (endotrakeal entubasyon) sırasında anestezik lubrikan (kaydırıcı) olarak kullanılır.
Ancak, diş için uyuşturucu iğne yapıldıktan sonra uyuşukluk hissi ortaya çıkar ve bu hissin ne kadar süreceği birçok faktöre bağlıdır. İşte bu faktörler: Kullanılan Anestezik İlaç: Diş hekimleri genellikle lidokain, prilokain gibi lokal anestezik ilaçları tercih eder.
JETMONAL etken madde olarak lidokain hidroklorür içerir. kutu ambalajlarda kullanıma sunulmaktadır. adlandırılan bir ilaç kullanıyorsanız JETMONAL'i kullanmayınız.
Herhangi bir sinire gelen travma paresteziye neden olabilir. Sinir tutulumuna travma direk olarak iğnenin mekanik olarak temasıyla da meydana gelebilir. Bu türlü bir travma sırasında yani enjeksiyon sırasında veya iğneyi ilerletirken sinire temas edildiği sırada hasta ani irkilme ile bir elektrik çarpması hissi duyar.
Zonklayan bir diş ağrınız olduğundan tuzlu ve ılık bir suyla çalkalama yapabilir, dişte olan ağrının hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda diş etinizde şişlik varsa tuzlu su yatıştırıcı görevi görür. Diş ağrınız çok şiddetli zonkluyorsa ağrı kesici alabilir ya da uzman diş hekimine görünebilirsiniz.
Diş iltihabı uzun süre boyunca artarak devam gösteriyorsa, acil bir şekilde diş hekimine başvurulması önerilir. Diş iltihaplanmaları çoğunlukla küçük oluşumlar olarak ortaya çıkar ve yaklaşık 4-5 gün içerisinde kendiliğinden düzelme gösterir.
Diş eti iltihabından kaynaklı ağrılar için evde zerdeçal, aloe vera, karanfil gibi bitkiler kullanabilirsiniz. Bu bitkiler hem iltihaba hem de ağrılara iyi gelmektedir. Bunların yanı sıra, tuzlu su ile gargara da hem ağrıyan bölgenin rahatlamasını hem de bakterilerin temizlenmesini sağlar.
İki önemli lokal anestezik yaygın olarak kullanılır: prokain (novokain) ve lidokain (ksilokain).
Lidokain amid yapılı lokal anesteziktir. Hızlı etki başlangıcı nedeniyle topikal anestezi, infiltrasyon anestezisi, ekstremite blokları, İVRA'da sıklıkla tercih edilir5.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri