Yüz jiletini kullanmanın en önemli risklerinden biri de jilet yanığıdır. Yüz jiletinin, cildi sıyırarak kızarıklığa, tahrişe ve hatta bazen küçük şişliklere neden olabilir. Bu, özellikle hassas cilde sahip olanlar için problemli olabilir. Çünkü rosacea veya egzama gibi mevcut cilt hastalıklarını şiddetlendirebilir.
Jilet tüyleri kalınlaştırmaz ya da sertleştirmez. Bu tamamen bakış açısıyla alakalıdır, bir çeşit göz yanılması diyebiliriz. Jilet ile kıllar alınırken yapısı gereği kıllar eğimli olarak kesilir bu da küçük de olsa kesilen kılın yüzeyinin geniş gibi durmasına sebep olur ve sivriltir.
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ekrem Aktaş, her gün tıraş olanlara tavsiyelerde bulundu. Her gün tıraş olmanın cilde zararlı olduğunu belirten Aktaş, çok hassas bünyeli insanların tıraş konusunda daha titiz davranmaları gerektiğini ifade etti.
Jiletle tüy almanın düşünülenin aksine bir zararı yok.
Jilet Vajinada Kararma Yapar mı? Ağda ve epilatör gibi jilet kullanımı da kararmaya neden olan etkenler arasında yer alır. Tahrişe yol açan bu uygulamalar, ciltte kararma oluşmasına neden olabilir. Özellikle esmer tenli bireylerde bu tip kararmalara daha sık rastlanır.
İlgili 22 soru bulundu
Jiletin çok keskin bıçakları yüzünden sık sık kazalar yaşanabilir. Bu kesikler, özellikle kasıklara doğru bilinçsizce uygulanan traşlar sonucunda; genital bölge yaralanmaları, kesiklere bağlı enfeksiyonlar ve hastalıklar, kıl köklerinin kuvvetlenmesi, kıl dönmesi, kılların sert çıkması olarak sayabiliriz.
Koltuk altını jilet ile sık tıraş etmek, aşırı terleme, deodorant kullanımı, koltuk altındaki kılların yolunması, epilasyon aletinin kullanılması gibi durumlar cildin tahriş olmasına ve zamanla bölgenin kararmasına yol açabilir.
Tıraş olduğunuzda, tıraş bıçağı cildin yüzeyindeki kılları keser ancak kılın tamamını değil, yalnızca bir kısmını alır. Kılın geri kalanı ve kökü, halen cilt yüzeyinin altındadır.
Sir ağda, jilete göre daha uzun süreli temizlik ve pürüzsüzlük sağlıyor. Bununla beraber herhangi bir kesik olmaması halinde jilet, ağdaya oranla daha acısız bir yöntem olarak öne çıkıyor. Ancak jilet kullanımı esmer tenli, gür ve koyu renk tüylere sahip olanlara tavsiye edilmiyor.
Koltuk altı tüylerini jiletle almak kararmaya neden olur.
Tıraş makinesi daha hızlı tıraş olmayı sağlar. Tıraş yapılacak bölgenin pürüzsüz olmasını sağlar. Jilet ise köpük ve sabun kullanmadan acısız, hızlı ve zahmetsiz şekilde pürüzsüz olmayı sağlar. Jilet gibi kesen makine bulmak zor olsa da her ikisiyle de istenilen sonucu almak mümkün.
Araştırmalar, çoğu erkeğin yüz kıllarını 12 ile 19 yaş arasında tıraş etmeye başladığını gösteriyor. Yani daha zamanınız olabilir. Hem belki de birkaç sene sonra her sabah erken kalkıp tıraş olmanız gereken bir işte çalışacaksınız. Şimdi kulağa güzel bir fikir gibi geliyorsa da öyle olmadığına emin olabilirsiniz..
Kullanılan jiletler, sık sık değiştirilmelidir. Aksi takdirde bıçak yüzeyinde biriken bakteriler de cilt sağlığını olumsuz etkiler ve sivilce oluşumuna sebep olabilir. Sakal tıraşı olurken, cilt tipine uygun bir tıraş jeli ya da kremi kullanmak gerekir.
Kıllar genel olarak memelileri yaşadıkları ortamdaki güneş ışınlarının yakıcı etkilerinden korur. Eğer kılların boyları artıyor ve güçleniyorsa bu sefer koruma soğuğa karşıdır. İnsan büyüklüğündeki bir maymunda yaklaşık 100 bin kıl kökü bulunduğu bilinir.
Jilet, batığa iyi gelmez. Aslında, yanlış tıraş teknikleri ve jilet kullanımı batık oluşumuna neden olabilir. Tıraş olurken kılların büyüme yönünde hareket etmek ve tıraş sonrası cildi nemlendirmek önemlidir.
Göz çevresi haricinde yüzün tüm bölümlerine kişinin ihtiyacı dâhilinde uygulama yapabiliyoruz. Genellikle bıyık, favori, çene bölgesi yüzde en çok tüylenmenin görüldüğü bölümlerdir. Uygulama öncesi yüzdeki tüylerin jiletle alınması doğru bir bilgidir.
Hem sağlık hem de görüntü açısından rahatsız edici olduğu için tüy alma işlemi sonrasında kıl dönmesi oluşmaması için tıraş bıçağı kullanımına dikkat etmek gerekir. Özellikle vücudun en hassas yerleri olan bikini bölgesi ve özel bölge ağda ile temizlenirse, sivilce, kızarıklık ve iltihapların önüne geçilmiş olur.
Tıraş olma sıklığınız, genetik özelliklerinize ve ulaşmak istediğiniz nihai sonuca bağlıdır. Genel olarak, temiz bir tıraş istiyorsanız her iki-üç günde bir; yalnızca şekillendirmek ve düzeltmek istiyorsanız üç-beş günde bir tıraş olmanızı tavsiye ediyoruz.
Bu prensipten yola çıkarak ortalama 8 seans yerine, 3-4 seans lazer epilasyon yaptırarak tüylerinizi inceltebilirsiniz. Ortalama 3-4 seans sonra jiletin kalınlaştırdığı tüylerde incelme sağlamış olursunuz. Buz Lazer, tüm kıl tiplerinde etkili ve kalıcı sonuçlara sahiptir.
Tüy dökücü krem ve jiletin farklarını şöyle ele alabiliriz: Tüy dökücü kremin etkileri, jilete kıyasla daha hızlı ve kesindir. Bazı tüy dökücü kremler içerdiği bitkisel özler ile tüy görünümünü azaltma özelliğine de sahiptir.
Derinize jileti sürmeden önce tıraş bıçağı uygulayacağınız bölgeye tıraş köpüğü ya da saç kremi gibi bir ürün uygulayabilirsiniz.
Uygulamadan en az bir ay önce göbek kıllarının kıl köklerini koparan epilatör, ağda, ip ve cımbız gibi yöntemler ile alınmaması gerekmektedir. Lazer epilasyon ışınlarının kıl köklerine kadar ulaşması ve etki edebilmesi için jilet yöntemi ile kılların kısaltılarak tedaviye gelinmelidir.
Genital bölgede, güneş altında uzun süre kalınması sonucu, güneş ışınlarından olumsuz etkilenme ve bunun sonucu olarak kararma meydana gelebilmektedir. İlerleyen yaş; yaşın ilerlemesiyle vücutta meydana gelen cilt yapısındaki ve hormonlardaki değişimler vajina bölgesinde kararmaları beraberinde getirmektedir.
Kaş usturasının uç kısmında bulunan jilet kısmı ile tüylerin temizlenmesi sağlanırken tüylerde çoğalma ya da kalınlaşma meydana gelmez. Eğer kaşlarınızın kalınlaşmasını ve gürleşmesini istiyorsanız kaş usturası ile daha sık uygulama yapmanız ve bakım yağları ile kaşlarınızı beslemeniz gerekir.
Jiletlerin nem koruyucu şerit özelliği sayesinde jilet sonrası vücudunda kuruluk hissetmezsin. Jilet kullanırken acele etme, mutlaka rahat bir zaman diliminde tüylerini al. Yoksa vücudunda minik kesikler veya tahrişler olabilir. Jiletini ileri geri hareketlerle uygulamak yerine sadece tek yöne doğru ilerletmelisin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri