Aslında her bir epilasyon uygulaması kararmayı tetikleyebilir. Ağda, epilatör, lazer gibi uygulamaların yanı sıra jilet kullanımı da kararmaya neden olan başlıca dış etkenler arasındadır. Dış etkenlerden bir diğeri giyilen giysilerdir.
Koltuk altı kararmasının tek nedeni çoğunluğun bildiği üzere terleme değildir. Ağda, jilet, epilasyon, deodorant, antiperspirant uygulamaları da koltuk altı kararmasına sebep olmaktadır.
Hemen hemen her kadının sıkça yaşadığı bir sorun olarak bikini bölgesi kararması için ne yapılmalı? Epilasyon, ağda ya da jilet kullanımı genital bölgenin kararmasına neden olur.
Jiletin çok keskin bıçakları yüzünden sık sık kazalar yaşanabilir. Bu kesikler, özellikle kasıklara doğru bilinçsizce uygulanan traşlar sonucunda; genital bölge yaralanmaları, kesiklere bağlı enfeksiyonlar ve hastalıklar, kıl köklerinin kuvvetlenmesi, kıl dönmesi, kılların sert çıkması olarak sayabiliriz.
Genital bölgede, güneş altında uzun süre kalınması sonucu, güneş ışınlarından olumsuz etkilenme ve bunun sonucu olarak kararma meydana gelebilmektedir. İlerleyen yaş; yaşın ilerlemesiyle vücutta meydana gelen cilt yapısındaki ve hormonlardaki değişimler vajina bölgesinde kararmaları beraberinde getirmektedir.
İlgili 34 soru bulundu
Elma Suyu Masajı: Yarım elma rendelenir ve suyu kararma olan bölgelere sürülerek masaj yapılır. Bu işlemin haftada 2 kez uygulanması vajina bölgesinin beyazlamasını sağlayacaktır. Zeytinyağı Masajı: Vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar için birkaç damla zeytinyağı ile masaj yapmak yeterli olacaktır.
Vajina dış dudakların büyük olması
Doğuştan,genetik yatkınlık, yaşlanma, ağda ve kilo alıp verme en sık görülen dış dudak büyümesi sebeplerindendir. Dış dudakların büyük olması kilolu kişilerde daha sık olmaktadır. Özellikle gereğinden fazla büyük olması terleme ve enfeksiyon artışına neden olur.
Tek veya çift bıçaklı jiletler kılları yalnızca kopardığı için istediğiniz sonucu vermeyebilirler. Bu nedenle özellikle kadınlar için üretilmiş çok bıçaklı jiletleri tercih etmelisiniz.
Tıraş olmak kılların daha yoğun uzamasına neden olur mu ve tıraş tüyleri kalınlaştırır mı? Tıraş olduktan sonra kıllar yoğunlaşmış gibi görünse de aslında durum böyle değildir. Bu durum; bikini bölgesi, bacaklar, kollar, koltuk altları dahil tıraş ettiğiniz her bölge için geçerlidir.
Tüy dökücü krem ve jiletin farklarını şöyle ele alabiliriz: Tüy dökücü kremin etkileri, jilete kıyasla daha hızlı ve kesindir. Bazı tüy dökücü kremler içerdiği bitkisel özler ile tüy görünümünü azaltma özelliğine de sahiptir.
Vajina beyazlatma için birkaç tedavi yöntemi vardır. Bunlar; -Lazerle renk açma -Mezoterapi -Kimyasal peeling Lazerle genital bölge renk açma işlemi en sık tercih edilen ve en popüler uygulamadır. Lazerle vajinal renk açma 3 ila 4 seansta sonuç verir. Yaklaşık olarak %60 bir beyazlama elde edilir.
Limon suyu masajı : Genital bölgenize limon suyu ile 3-4 dakika masaj yaptığınızda ölü hücrelerden kurtulursunuz. Limon suyu masajı bikini bölgenizi beyazlaştırmanızı sağlayacaktır. Limonun yakıcı etkisinden dolayı genital bölgede yara, kesik veya tahriş durumu varsa kullanmamanız iyi olacaktır.
Diğer bir vajinal akıntı türü ise pembe akıntıdır. Pembe akıntı, genellikle hafif bir kanama veya lekelenmenin belirtisi olabilir. Menstrüel döngünün başlangıcında veya sonunda ortaya çıkabilir ve hormonal değişikliklerle ilişkilendirilebilir.
Jilet ile tıraş olan bayanlar, genital bölgedeki kılların jilet ile ters alınmasından kaynaklı rahatsızlıklarla karşılaşabilirler ve bikini bölgesini tahriş ederek vajina kararmalarına sebep olabilirler.
Bu durum, hem erkekler hem de dişiler için geçerlidir. Jilet tüyleri kalınlaştırmaz ya da sertleştirmez. Bu tamamen bakış açısıyla alakalıdır, bir çeşit göz yanılması diyebiliriz.
Kararmayı engellemek için vajina bölgesinde jilet kullanmamak gerekir. Tüyleri almak için kullanılan jiletler, vajina bölgesinin kararmasına neden olur. Kararma sorununu tamamen ortadan kaldırmak için ise vajina beyazlatma operasyonlarına başvurulur. Bu operasyonlar sayesinde vajina bölgesi daha beyaz görünür.
Sir ağda, jilete göre daha uzun süreli temizlik ve pürüzsüzlük sağlıyor. Bununla beraber herhangi bir kesik olmaması halinde jilet, ağdaya oranla daha acısız bir yöntem olarak öne çıkıyor. Ancak jilet kullanımı esmer tenli, gür ve koyu renk tüylere sahip olanlara tavsiye edilmiyor.
Genel olarak, temiz bir tıraş istiyorsanız her iki-üç günde bir; yalnızca şekillendirmek ve düzeltmek istiyorsanız üç-beş günde bir tıraş olmanızı tavsiye ediyoruz. Tüylerin uzamasını istiyorsanız tıraş olmayı bırakmanız yeterli. Tüylerin uzama hızı, vücudun hangi bölgesinde olduklarına da bağlıdır.
Jilet, batığa iyi gelmez. Aslında, yanlış tıraş teknikleri ve jilet kullanımı batık oluşumuna neden olabilir. Tıraş olurken kılların büyüme yönünde hareket etmek ve tıraş sonrası cildi nemlendirmek önemlidir.
Genital bölge kılları alınmazsa ve o bölgenin temizliğine dikkat edilmezse ilişki sırasında koku olabilir. Bu da karşı tarafı rahatsız edebilir. Bunun dışında genital kıllar alınmazsa ve hijyen kurallarına dikkat edilmezse vajinal enfeksiyonlara veya idrar yolu enfeksiyonuna yatkınlık olabilir.
Merhabalar, genital bölge kılları için Buz Lazer ideal bir çözümdür. İstenmeyen tüylerle mücadelenin en etkili ve en kalıcı yöntemi lazer epilasyondur.
Bacağı tüylerin çıktığı yöne doğru tıraş edin; sonra tercih ediyorsanız terse yöne gidin. Jilete hafif basınç uygulayarak uzun, sabit hareketlerle tıraş edin. Sert hareketlerden kaçının. Jileti tıkanmaları önlemek için sık sık yıkayın.
Vajina Kaç İlişkiden Sonra Genişler? İlişki sayısı ile vajina genişlemesi arasında ilişki yoktur.
Barbie Doll Vagina adı ile dünyada bilinen bir operasyon olan bu estetik, ülkemizde de sıklıkla tercih edilmektedir. Sarkmış, iri görünen ve zamanla kırışık hale gelmiş iç dudakların mümkün mertebe küçültülmesi ile elde edilmiştir. Bu estetik düzeye ulaşmak için de labioplasti uygulaması yapılmaktadır.
Vajina darlığı belirtileri. Tam bir cinsel birleşmenin olamaması, ağrılı cinsel birliktelikler, jinekolojik muayenede spekulum takamamak veya ultrason probu yerleştirememek vajina darlığının genel belirtilerindendir. Bazı hastalar bunu muayene esnasında öğrenmektedirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri