Kullanılan jiletler, sık sık değiştirilmelidir. Aksi takdirde bıçak yüzeyinde biriken bakteriler de cilt sağlığını olumsuz etkiler ve sivilce oluşumuna sebep olabilir. Sakal tıraşı olurken, cilt tipine uygun bir tıraş jeli ya da kremi kullanmak gerekir.
Tıraş sonrasında çıkan pütürler de genellikle ölü deri ve kirin gözenekleri tıkaması ve kılların içe büyümesi sonucunda oluşur. Sivilce ve kıl dönmelerini önlemek için tıraş ve ağdanın ardından 2-3 gün boyunca bölgeyi ölü derileri uzaklaştıran narin bir ürünle yıkayın.
Ilık, nemli bir bez kullanarak rahatsızlığınızın olduğu bölgeye kompres yapabilirsiniz. Tıraştan sonra cildinizi rahatlatmak için doğal içerikli, serinletici, hipoalerjenik bir nemlendirici sürün. Daha doğal bir yöntem olarak çay poşetlerini deneyebilirsiniz.
Ölü deriler olmazsa, kese ve peeling ile gözeneklerinizi açarsanız sivilce oluşumu önlenir. Tıraş öncesi ve sonrasında bölgeye salisilik asit içeren tonik ve krem uygulayabilirsiniz. Tıraş olurken ortamda kir ve bakteri varsa sivilce oluşumu tetiklenebilir. Ellerinizi, banyo lifinizi sık sık yıkayın.
Tıraş olmanın zararları: tıraş olmak, cildinizin kurumasına ve pul pul olmasına neden olur. Keskin bir tıraş bıçağı, vücut tüyleriyle birlikte kuru ve pul pul olmuş cilt hücrelerini de temizleyebilir. Dolayısıyla, doğru şekilde tıraş olmanız, cildinizin daha sağlıklı kalmasına da yardımcı olur.
İlgili 17 soru bulundu
Jilet tüyleri kalınlaştırmaz ya da sertleştirmez. Bu tamamen bakış açısıyla alakalıdır, bir çeşit göz yanılması diyebiliriz. Jilet ile kıllar alınırken yapısı gereği kıllar eğimli olarak kesilir bu da küçük de olsa kesilen kılın yüzeyinin geniş gibi durmasına sebep olur ve sivriltir.
ABD'nin popüler bilim dergisi Scientific American, jiletle alınan tüylerin daha kalın çıkacağı yönündeki görüşün doğru olmadığını açıkladı. Makaleye göre uzmanlar, tüylerin kalın göründüğünü kabul ediyor ama bunun yalnızca 'göz yanılması'ndan ibaret olduğunu söylüyor.
Aslında her bir epilasyon uygulaması kararmayı tetikleyebilir. Ağda, epilatör, lazer gibi uygulamaların yanı sıra jilet kullanımı da kararmaya neden olan başlıca dış etkenler arasındadır. Dış etkenlerden bir diğeri giyilen giysilerdir.
Önce duş jeli, sabun veya tıraş öncesi jelini sürerek uygulama bölgesini köpürt sonrasında jilet işlemine geçebilirsin.
Göz çevresi haricinde yüzün tüm bölümlerine kişinin ihtiyacı dâhilinde uygulama yapabiliyoruz. Genellikle bıyık, favori, çene bölgesi yüzde en çok tüylenmenin görüldüğü bölümlerdir. Uygulama öncesi yüzdeki tüylerin jiletle alınması doğru bir bilgidir.
Jilet nasıl temizlenir, önce suyla bıçakların arasında kalan tüyleri arındırmalısınız. Bunun için jileti bir yere vurmak iyi değil, bıçaklara veya başlığa zarar verebilirsiniz. Bunun yerine varsa eski bir fırçanızı (makyaj fırçası, tırnak fırçası, diş fırçası vb olabilir) temizleyip bu iş için kullanabilirsiniz.
Yani jilet yaparken ne sürülmeli? Bunun için öncelikle tüylü bölge su ile nemlendirilir. Sonrasında tıraş jeli, sabun veya duş jeli kullanılır.
Yanık ve İrritasyon: Usturalama sırasında yanlış teknikler veya hassas cilt tipine uygun olmayan ürünler kullanılması durumunda tıraş yanığı ve cilt irritasyonu görülebilmektedir. Bu durum kızarıklık, tahriş, kaşıntı veya sivilce gibi belirtilerle kendini gösterebilmektedir.
Su içmek sivilce/akne oluşumunun önüne geçer ve cilt sağlığının korunmasına yardımcı olur) Yağlı beslenmemek, düzenli ve sağlıklı beslenmeye özen göstermek. Uyku esnasında cilt beslenmekte ve kendini yenilemekte olduğundan uykuyu iyi almış olmak. Cildi yeterli miktarda düzenli bir şekilde günlük olarak temizlemek.
Sivilce (akne) patlatmak, şişmiş bir gözenek veya kabuk tutmuş bir durumdan çok daha ciddi ve uzun vadeli etkilere neden olabilir. Ayrıca, sivilce (akne) izi oluşma olasılığını artırmanın en kesin yoludur. Her cilt zedelenmesinde, cilt iyileşirken doku kaybetme olasılığı yaşar.
Özellikle sıcak tampon ile kör sivilceler giderilebilir. Pamuk ve ya sargı bezi sıcak suya batırılıp iyice sıkılmalıdır. Bu şekilde kör sivilcenin üzerine sıcak tampon uygulanır. Antiseptik özelliği olan elma sirkesi tonik gibi kullanıldığında sivilceli bölgedeki enfeksiyonu ortadan kaldırır.
Bu nedenle dermatologlara göre bir jileti en fazla 10 kez kullanmalısınız. O da iyi sakladığınız durumlarda. Düzenli olarak jilet yapıyorsanız arada ölü deri hücreleri kılların düzgün çıkmasına engel olabilir.
Özel bölge kıllarını yalnızca düzeltmek veya şekillendirmek istiyorsanız, kasık kıllarını istenen uzunlukta kesmek için bir bikini bölgesi düzeltici bıçağı, özel bölge jilet, elektrikli tıraş makinesi veya makas kullanabilirsiniz.
Tüy dökücü krem ve jiletin farklarını şöyle ele alabiliriz: Tüy dökücü kremin etkileri, jilete kıyasla daha hızlı ve kesindir. Bazı tüy dökücü kremler içerdiği bitkisel özler ile tüy görünümünü azaltma özelliğine de sahiptir.
Jiletin çok keskin bıçakları yüzünden sık sık kazalar yaşanabilir. Bu kesikler, özellikle kasıklara doğru bilinçsizce uygulanan traşlar sonucunda; genital bölge yaralanmaları, kesiklere bağlı enfeksiyonlar ve hastalıklar, kıl köklerinin kuvvetlenmesi, kıl dönmesi, kılların sert çıkması olarak sayabiliriz.
Hemen hemen her kadının sıkça yaşadığı bir sorun olarak bikini bölgesi kararması için ne yapılmalı? Epilasyon, ağda ya da jilet kullanımı genital bölgenin kararmasına neden olur.
Jilet Vajinada Kararma Yapar mı? Ağda ve epilatör gibi jilet kullanımı da kararmaya neden olan etkenler arasında yer alır. Tahrişe yol açan bu uygulamalar, ciltte kararma oluşmasına neden olabilir. Özellikle esmer tenli bireylerde bu tip kararmalara daha sık rastlanır.
Tıraş bıçağı kıl köklerine ulaşmadığı için direkt olarak bir etkisi olduğu söylenemez. Fakat jiletin kestiği tüyler daha sert bir form alarak uzar. Bu da daha kalın ve güçlü kıllar oluşmasına sebep olur.
Kıllar genel olarak memelileri yaşadıkları ortamdaki güneş ışınlarının yakıcı etkilerinden korur. Eğer kılların boyları artıyor ve güçleniyorsa bu sefer koruma soğuğa karşıdır. İnsan büyüklüğündeki bir maymunda yaklaşık 100 bin kıl kökü bulunduğu bilinir.
Sir ağda, jilete göre daha uzun süreli temizlik ve pürüzsüzlük sağlıyor. Bununla beraber herhangi bir kesik olmaması halinde jilet, ağdaya oranla daha acısız bir yöntem olarak öne çıkıyor. Ancak jilet kullanımı esmer tenli, gür ve koyu renk tüylere sahip olanlara tavsiye edilmiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri