Kaba inşaat, Kum, çakıl çimento, demir, kalıp, kullanılarak yapının taşıyıcı betonarme ve dolgu duvarları yapılmış, henüz iç sıvası bitmemiş çerçeveleri takılmamış tesisatları döşenmiş ama aydınlatma vs. bitirilmemiş, taşıyıcı betonlar, temel inşaatı, duvar imalatı, çatı imalatına kaba inşaat denir.
İnce İnşaatı, bir yapıda kaba yapıdan sonra gelen ve sıva, boya, badana, yalıtım, temiz ve pis su tesisatı vb. işleri kapsayan ve kaba yapıyı örten uygulamalar ile teslim edilen inşaat yapısıdır.
Kaba inşaat; genel hatlarıyla betonarme yapıyı, kalıp, demir, beton işlerini, tuğla işlerini ve çatı işlerini temsil eder. Genellikle betonarme imalat birkaç kat ilerledikten sonra alt katlardan tuğla işleri başlar.
Diğer kanunlardaki muafiyet hükümleri saklıdır. (3) Ruhsat ve eklerinin yapı yerinde bulundurulması mecburidir.” hükmünü ihtiva etmektedir. İmar Kanununa göre “yapı ruhsatının alındığı tarihten itibaren iki yıl içerisinde yapıya (inşaata) başlanılması” ve “beş yıl içerisinde inşaatın tamamlanması gerekmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
sınıf inşaat tipi olarak bilinen kaba inşaat malzeme maliyetleri ise; ortalama 1850 TLx100 m2 olarak belirlenmiştir. Betornarme çelik karkas binalarda ortalama 1050 TL, Yığma yarı kagir binalar için ise 580 TL olarak belirlenmiştir.
Prefabrik evler kaç gün içerisinde teslim edilir, ortalama olarak 100 m2 tek katlı bir prefabrik binanın tek katlı prefabrik evler, Üretim durumuna göre iki gün ile on beş gün içerisinde prefabrik evin imalat işlemi tamamlanmaktadır. İmalatı tamamlanan prefabrik evler sevkiyata hazır hale getirilmektedir.
Bir inşaatın planlanması, uygulama geçilmesi ve sonlandırılması temel 3 başlıktır. Bu başlıkların her birinin altında farklı farklı ek maddelere ayrılan aşamalar bulunur.
Kaba İnşaat Maliyeti Hesaplama
Sıraladığımız kaba işler inşaat toplam maliyetinin %28,40'ını oluşturmaktadır. Kaba inşaat maliyeti hesaplamada en fazla öne çıkan kalem ise beton ve demirdir. Toplam inşaat maliyet hesabı içerisinde beton ve demir payı %18,71 gibi önemli bir oranla öne çıkmaktadır.
Kaba İşler Şefi, çalışanların günlük işlerini yönetmek ve denetlemek için sorumludur. Günlük işler arasında temizlik, çöp toplama, çevre düzenleme ve bakım gibi işler yer alır. Şef, çalışanların görevlerini yerine getirmelerini sağlamak için gerekli talimatları verir.
Kaba inşaat bir başka ifadeyle ise henüz iç sıvası bitmemiş, çerçeveleri takılmamış, tesisatları döşenmiş ama aydınlanma vs. bitirilmemiş, boyanmamış inşaattır. Kaba inşaatı bitirilmiş bir yapının, aydınlanması yapılmamış, boyanmamış ve içi sıvasına geçilmemiştir.
Derinliğe uygun izolasyon, kalıp ve demir işçiliği için temel atma, ortalama olarak 7 ile 10 gün arasında sürmektedir.
İleri kaba nedir? Evin çatısı tamamlanmış, dış cephesi bitirilmiş,doğrama ve camları takılmış ise bu ileri kaba kavramını temsil eder. Tabi elektrik, su, mekanik tesisatlarda tamamlanmıştır. Ayrıca şap atılmış ve iç duvarlar ve tavan kaplanmış boyanmıştır.
Kaba inşaat, en açıklayıcı şekli ile kaba inşaat malzemeleri adı verilen ürünler kullanılarak dolgu duvarların ve betonarmenin hazırlanmasıdır. Kaba inşaat, halk arasında tesisatları döşenmiş ancak boyanmamış, iç sıvası, çerçeveleri ve aydınlatmaları henüz tamamlanmamış yapılar olarak da tanınmaktadır.
Kaba Yapı, yapılara temel, ana ve ara duvarlar, kolon, kiriş, çatı, döşeme gibi yapıyı ayakta tutan ve dış etkilere karşı koruyan yapı elemanlarının işlenmiş haline denir.
Resmi Gazete'de yayımlanan emlak vergisi kanunu genel tebliğine göre, 2023 yılında uygulanacak binaların metrekare normal inşaat maliyet bedelleri; meskenlerde, lüks betonarme inşaat için ortalama 3,791 TL, 1. sınıf betonarme inşaat için ortalama 2,367 TL, 2. sınıf betonarme inşaat için ortalama 1,580 TL ve 3. sınıf ...
Yapı Denetim Bürosu hak edişlerini onaylayarak ödemelerinin yapılmasını sağlarız, “Yıl Sonu Seviye Tespit Tutanakları” düzenleriz. (Başlangıca göre: %20 subasman, %60 kaba inşaatın tamamlanması, %80 İnce işler, %100 inşaatın tamamlanması)
Bununla beraber eksper raporunda inşaat seviyesi %70'in üzerinde(konutun kaba inşaatının yanı sıra dış cephesinin tamamen bitmiş olması gerekmektedir) olarak belirtilen kat irtifak tapusu oluşmuş konutlar için kredi değerlendirmeye alınmaktadır.
Belediye tarafından; hazırlanan projeler ve evrakların ilgili yönetmeliklere uygunluğu tespit edildikten sonra inşaat ruhsatı için Yapı denetim ve Belediye harçlarının yatırılması talep edilir ve sonrasında ruhsat yazılır. Tüm bu işlemler 30 ile 60 gün arasında sürebilir.
1. Sınıf İnşaatın Özellikleri
Çatı örtüsünün ısı yalıtımlı ve alüminyum kaplamalı olarak yapıldığı bu inşaat türünde iç duvarların ikiden fazla odasında yağlı boya, yıkanır kağıt ve benzeri madde ile kaplama söz konusudur. Bu inşaatların tabanında suni mermer, seramik, ahşap parke, halı kaplama mevcuttur.
İnşaat terimleri porozite, priz, vibrasyon, rijitlik, döşeme, uniform, segregasyon, röper, soğuk derz, aplikasyon, metraj, denizlik, ataşman, kiriş ve kolondur. Perde duvar, kot, etriye, karkas ve mıcır da inşaat terimleri arasındadır.
Villa yaptırma süresi iki aşamadan oluşuyor. Birisi projelendirme ve ruhsat alma süreci diğeri ise inşaat yapım süreci. Projelendirme ve inşaat ruhsatı alınması yaklaşık 3 ay sürüyor. İnşaat yapımı süresi de 3 ay civarında oluyor.
Geleneksel bir betonarme evin yapım süresi m2'sine bağlı olmakla beraber ortalama bir yıl gibi bir süre sürmektedir. Prefabrik evlerin ise ortalama yapım süresi sadece bir aydır.
Günümüz koşullarında 100 metrekare bir evin proje giderleri yaklaşık olarak 60.000-75.000 TL arasında değişim gösteriyor. Evin yapılacağı yerin köy ya da il merkezi olmasına göre değişiklik gösteren bu fiyatlar, mimar destekleri vb. gibi durumlara göre de farklılaşıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri