Kaba sıva kalınlığı yaklaşık olarak, bina içinde 15 mm -20 mm ve dış cephede 20 mm -25 mm kalınlığında olmalıdır. Kaba sıva yapılmadan önce, kapı ve pencere kasaları takılmış olmalıdır.
Perlitli sıva alçısı; her türlü kagir yüzey üzerine yerinde dökülen betonda dahil, kaba ve gözenekli tavan ve duvar yüzeylerine ilk kat olarak uygulanır. Düşeyde 5 – 40 mm, yatay da 5 – 20 mm kalınlıkta yapılır.
Uygulama kalınlığı tek katta 1 cm ile 2,5 cm arasında olmalıdır. Kalınlık 2,5 cm'den fazla ise ikinci kat, birinci kat prizini aldıktan sonra maksimum 2,5 cm kalınlığında uygulanır. Yüzey mastarlanır. Bu işlemden sonra sıva yeterince sertleştiğinde sıva yüzeyi tirfillenir ve nemli bir sünger ile yüzey bitirilir.
Bir tabakada en fazla 1,5 cm kalınlığında sıva uygulanır, dış sıva en az iki tabakadan meydana gelir ve 2 cm kalınlığından daha az olmamalıdır.
Sıvanacak yüzeylerin kesiştikleri köşeler plan ya da özel şartnamesinde belirtildiği gibi keskin, yuvarlak ya da pahlı olacaktır.Sıva kaplama veya pervaz altına girdiği takdirde, girme payı en az 2 cm. olmalıdır.Pervazsız kapılarda kasalara birleşen sıvada, birleşme yerlerinde çatlaklıkları önlemek için ara kesiti fuga ...
İlgili 40 soru bulundu
Soğuk havalarda ise sıva yapılmamalıdır. Mutlaka yapılacaksa, donmaya karşı tedbir alınmalıdır. Kaba sıva kalınlığı yaklaşık olarak, bina içinde 15 mm -20 mm ve dış cephede 20 mm -25 mm kalınlığında olmalıdır.
Kaba Sıva = 1m3 Kaba Kum + 200 Kg Çimento + 0,170 m3 (7 Torba) Kireç ile ortalama 2 CM. KABA SIVA Harç ilk aşamada 150 lt. su kattıktan 2 saat sonra 4 torba çimento ve 100 lt daha su katılarak hazırlanır.
Kaba sıva; 3 mm'lik elekten geçen kum, bağlayıcı ve su ile karıştırılarak hazırlanan sıvadır. Kaba sıva yüzeye genellikle 2 tabaka halinde uygulanır. İlk tabaka normal harca göre biraz daha sulu yapılarak serpme şeklinde uygulanırken ikinci tabaka plastik kıvamda hazırlanır.
Kireç Sıvası ve Alçı Sıvası
Binlerce yıldır kullanılmaktadır ve birçok modern çimento sıvasının aksine nefes alabilir. Bu nedenle rutubet sorunlarının ve yoğuşmanın önlenmesine yardımcı olabileceği dönem özellikleri için son derece uygundur.
Hava sıcaklığı 20°C'nin altında yapılan sıva uygulamasında 24 saat sonra ilk sulama yapılmalıdır. Daha sonra 12 saat ara ile en az üç kez sulanmalıdır. Sonrasında uygulama yüzeyinin 1 hafta boyunca nemli kalması sağlanmalıdır.
4041 KALEKİM İNCE SIVA
İç ve dış mekanlarda yapılardaki boyama, seramik kaplama, yalıtım öncesinde düzgün yüzey sağlamada, Çimento esaslı kaba sıva, beton ve brüt beton yüzeylerde, Tuğla, bims, duvar ve tavanlarda kullanılır.
-Yapıların taşıyıcı dış duvarları en az 50 cm kalınlıkta olmalıdır. -Taşıyıcı iç bölme duvarları,30 cm taşıyıcı olmayan bölme duvarları 15 cm den daha ince olmamalıdır. -Planda enine ve boyuna taşıyıcı duvarlar tertip edilmeli, bu duvarların sürekli olmasına özen gösterilmeli, şaşırtmalı yapmaktan kaçınmalıdır.
Kaba sıva harcı içerisinde genellikle kum, çimento, kireç ve su kullanılmaktadır. Bu malzemelerin haricinde perlit, özel üretilmiş katkı malzemeleri (priz geciktirici, aderans artırıcı, su sızdırmazlık maddesi vb.) katılabilir. kum dere kumudur Tane iriliğine göre kaba sıva kumu 0-7 mm aralığında olmalıdır.
Kaba sıva; bina yapım esnasında, duvarlar yapıldıktan sonra duvarların dış etkilerden, (yağmur, don, güneş gibi) korunması, binanın ömrünü uzatması gibi unsurların yanında sıva ile düzgün ve pürüzsüz bir yüzeyin elde edilmesi için gerekli olan bir uygulamadır.
Sıva kalınlığı uygulama olarak 2-2.5 cm arasındadır. Teknik çizim olarak 3cm gösterilmiştir.
Beton, alçı, harç, sıva ve boya gibi malzemeler, içerdikleri nemi zaman içerisinde kaybettiklerinden bu küçük çatlakların oluşması normaldir. Yeni inşa edilmiş bir evin 1 yıl içerisinde ortalama olarak kaybettiği su miktarı 4.000 litredir.
Kalekim su geçirir mi sorusu aklınıza takılıyorsa kısa süre içerisinde donduğunu ve 2 saat sonra suya karşı tamamen dayanıklı hale geldiğini söyleyebiliriz.
Kireç, harç / yüzey arasındaki boşlukları doldurur. Kirecin sıvada fazla kullanımı duvarın yüzey basınç mukavemetini azaltır. Kireç miktarı arttıkça sıvanın su tutabilme özelliği artmakta buna mukabil mukavemet düşmektedir. Kireç, sıvanın duvara karşı bağlayıcı gücünü arttırır.
Soru: 1 torba ile kaç M2 alan sıva yapılır ? Cevap: Merhabalar efendim. Tüketim: 2,5-3 kg / m² 25 kg'lık bir ürün yaklaşık olarak 10 m² alana sıva yapılır.
Sıva yapılmadan önce yüzey kuru ve temiz olmalıdır. Yüzey iyice tıraş edilir. Beton ise duvarlardaki bitlerin süpürülmesi tavsiye edilir, zeminler ve duvarlar ıslak ise kalaslar hizalanmalıdır. İnce sıva ve kaba sıva iyice kuruduktan sonra yüzey ıslatılır ve uygulanır.
25 kg'lık torba = 6 m2 yer döşer. 25 kg'lık torba = 45 m2 yer dolgusuna yeter. 1 m3 sıva harcı ile = 30 m2 yer sıvar.
numara kum diye sınıflandırılıyor. Kalın sıva 3 numara kumla yapılırken, ince sıva 0 numara kumla yapıyor. 0 numara kum nehirlerden çıkartılıyor, 1,2,3,.. ve diğer kalın kumlar büyük kaya kütlelerinden kırıla kırıla elde ediliyor.
Kaba sıva fiyatları genellikle m2 cinsinden verilmektedir. Kullanılan malzeme, uygulama tekniği ve süresine bağlı olarak ortalama 15 – 30 TL/m2 civarında bir fiyat ile kaba sıva yaptırmak mümkündür.
TSE standartlarına uygun olarak üretimi yapılan 1 torba saten alçının kilosu 30'dur. 30 kiloluk saten alçının yapacağı yer 30 metrekaredir. Yani 1 torba saten alçı m2 yer yapar diye merak ediyorsanız bunun cevabı 30 metrekaredir.
Harç ile yapılan karışımlardan bahsedecek olursak bunları da kaba ve ince sıva olarak ayırabiliriz. Kaba sıvalar 3mm'lik elekten geçerek 2 tabaka halinde uygulanan karışımdır ve binanın yapımı esnasında duvarlar örüldükten sonra kullanılır. Çoğunlukla korucu göreve sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri