Kara sıva, genellikle taş yapıların ve ahşap binaların dış cephelerinde kullanılır. Ayrıca iç mekanlarda da dekoratif bir etki yaratmak için tercih edilebilir. Kara sıva, dayanıklı ve su geçirmez bir yapıya sahiptir. Bu özellikleri sayesinde yapıyı dış etkenlerden korurken aynı zamanda dekoratif bir görünüm sağlar.
İç ve dış mekânlarda, Duvar ve tavanda, Tuğla, gazbeton, beton, brüt beton, bims ve briket gibi yüzeylerde kullanılır.
Sıva yapılmadan önce yüzey kuru ve temiz olmalıdır. Yüzey iyice tıraş edilir. Beton ise duvarlardaki bitlerin süpürülmesi tavsiye edilir, zeminler ve duvarlar ıslak ise kalaslar hizalanmalıdır. İnce sıva ve kaba sıva iyice kuruduktan sonra yüzey ıslatılır ve uygulanır.
Kaba sıva kalınlığı yaklaşık olarak, bina içinde 15 mm -20 mm ve dış cephede 20 mm -25 mm kalınlığında olmalıdır. Kaba sıva yapılmadan önce, kapı ve pencere kasaları takılmış olmalıdır.
Dış cephe çimento sıvası, işlenebilir bir sıva oluşturmak için su ile karıştırılmış portland çimentosu ve kumdan oluşan bir dış cephe kaplamasıdır.
İlgili 39 soru bulundu
Isı Yalıtım Sistemleri için özel olarak geliştirilmiş olan Klimatherm Dekoratif Sıva Mineral Doku,aynı zamanda düzgün çekilmiş ve yüzey mukvemeti kuvvetli kaba sıva üzerine,macunlanmış brüt beton , macunlanmış gazbeton üzerine de uygulanabilir. Direkt tuğla, gazbeton ve zayıf sıvalı yüzeylere uygulanmaz.
Sertleşmeye başlayan sıvanın zamanı kaçırılmadan mala ile perdahlanarak düzeltilmesi gereklidir. Hava sıcaklığı 20°C'nin üstünde yapılan sıva uygulamasında 12 - 15 saat sonra ilk sulama yapılmalıdır. Daha sonra 12 saat ara ile en az üç kez sulanmalıdır.
Kaba sıva fiyatları genellikle m2 cinsinden verilmektedir. Kullanılan malzeme, uygulama tekniği ve süresine bağlı olarak ortalama 15 – 30 TL/m2 civarında bir fiyat ile kaba sıva yaptırmak mümkündür.
Kara sıva üzerine kaba alçı yapıldıktan sonra üzerine saten alçı yapılır. Tabi tüm bu alçı işlemlerinin yapılması için aslında oda sıcaklığının sağlanması gerekir. Aşırı soğuk/sıcak havalarda yapılması tavsiye edilmez. Bu esnada kapıcıların da sıvadan sonra ölçü alması gerekir.
Kara sıva, genellikle taş yapıların ve ahşap binaların dış cephelerinde kullanılır. Ayrıca iç mekanlarda da dekoratif bir etki yaratmak için tercih edilebilir. Kara sıva, dayanıklı ve su geçirmez bir yapıya sahiptir. Bu özellikleri sayesinde yapıyı dış etkenlerden korurken aynı zamanda dekoratif bir görünüm sağlar.
Özellikle yüksek sıcaklıklar ve ani soğuk hava dalgaları gibi aşırı hava koşulları çatlamalara neden olabilir. Titreşim: Titreşim, özellikle duvara yakın çalışan ağır makineler veya inşaat çalışmaları gibi nedenlerden kaynaklanabilir ve çatlaklara neden olabilir.
Sıva kaba ve ince olarak adlandırılan iki tabaka şeklinde uygulanır. Kaba sıva aşamasında yüzey düzgün hale getirilir sonra ince sıva tabakası uygulanır. Sıva yapılacak olan yüzeyin kurutulması şartı mutlaka yerine getirilmelidir. Varsa sıvanacak olan yüzeydeki girinti, çıkıntı ve atık kısımlar temizlenmelidir.
Duvar malzeme ve inşaat tarzının imkan verdiği hallerde tek kat sıva yapılabilir. 5. Sıvada mutlaka mastar kullanılmalıdır. 6. Kaba sıva işlerinde orta kum (1-3 mm.) ince sıva ve derz işlerinde ise mil kumu kullanılmalıdır.
Yapılacak sıvanın kalınlığını 2 cm olarak aldığımız da..1 m2 sıva için 5 kg' lık çimentoya ihtiyaç duyulur. Yani 1 torba çimento 10 m² sıva yapar.
Sıvasız duvara mantolama yapılır mı, evet yapılır ama kaba sıvalı olursa daha iyi olur. Bazı duvarlarda çok çukurlu ve terazisi bozuk olursa mecburi kaba sıva ister. Sıvasız veya tuğlalı duvarlar yapılacak işlemler hemen hemen aynı.
TSE standartlarına uygun olarak üretimi yapılan 1 torba saten alçının kilosu 30'dur. 30 kiloluk saten alçının yapacağı yer 30 metrekaredir.
Sıvaların üzerine boya yapılabilir. Silikon ve plastik içerikli boyalar sürülebilir.
Kaba sıva ihtiyacı olan tuğla ve bimsblok duvarlarda 1 . Çimento, 1. Kireç, 6 Kum (hacimsel) karışımlı harç ile kaba sıva yapılabilir.
4041 KALEKİM İNCE SIVA
İç ve dış mekanlarda yapılardaki boyama, seramik kaplama, yalıtım öncesinde düzgün yüzey sağlamada, Çimento esaslı kaba sıva, beton ve brüt beton yüzeylerde, Tuğla, bims, duvar ve tavanlarda kullanılır.
Elektrik tesisatı malzeme ve işçiliği ortalama 50.000 TL, su tesisatı malzeme ve işçiliği yaklaşık olarak 60.000 TL para tutar. Duvar örülmesi için harç 12.000 TL, sıva yapılması için kullanılan hazır sıvaya ise 17.000 TL para gider.
Kaba sıva harcı içerisinde genellikle kum, çimento, kireç ve su kullanılmaktadır. Bu malzemelerin haricinde perlit, özel üretilmiş katkı malzemeleri (priz geciktirici, aderans artırıcı, su sızdırmazlık maddesi vb.) katılabilir. kum dere kumudur Tane iriliğine göre kaba sıva kumu 0-7 mm aralığında olmalıdır.
Kirecsiz harcı yuzeye sıvamak cok zordur. Harc duvara iyi yapısmaz ve dokulebilir. Kirec suruldugu mertebeye belli bir esneklik kazandırarak onu mekanik etkilere karsı korur. Isı etkisiyle ortaya cıkan buzulme ve genlesme olaylarına karsı da belli bir elastikiyet kazandırır.
Kara sıva genelde çimento esaslı sıva için kullanılır. Kaba sıva ise hem alçı hemde çimento esaslı sıva için kullanılabilir.
korkmayın. Mazotlu Isımaklar sayesinde işleriniz hem hızlı hemde.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri