Kabak çekirdeğinin en önemli faydalarından birisi erkeklerde görülen prostat ve mesane büyümesine iyi gelmesidir.
İdrar yolu enfeksiyonuna iyi geliyor
Kabak çekirdeği yağının idrar kesesi ve idrar yolları üzerinde de olumlu etkileri bulunuyor, özellikle idrar yolu enfeksiyonlarının iyileşme sürecini hızlandırıyor.
Kalp ve Karaciğer Sağlığına Faydalıdır: Kabak çekirdeği lifler, sağlıklı yağlar ve antioksidanlar açısından zengin bir besin kaynağıdır. Kabak çekirdeğinin içermiş olduğu bu maddeler özellikle kalp ve karaciğer açısından çok önemli olup, tüm organları da güçlendirmektedir.
Çinko ve demir minerallerini fazlasıyla içeren kabak çekirdeği, omega 3 etkisi ile de böbrek hastalıklarında oldukça etkilidir. Şeker dengeleyici ve böbrek sistemlerini temizleyici etkisi oldukça yüksektir.
İlgili 29 soru bulundu
Kabak çekirdeği de bu hususta tüketilmesi tavsiye edilen yiyeceklerden biridir. Düzenli bir biçimde kabak çekirdeği tüketilmesi prostata iyi gelmekle kalmaz aynı zamanda prostatın büyümesini de önler.
Kabak Çekirdeği: Kabak çekirdeği prostatın boyutunu küçülterek büyümeyi engeller. Günde 1 avuç kabak çekirdeği tüketerek bu hastalıktan korunabilirsiniz.
Özellikle kış aylarında gribal enfeksiyon ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara karşı bağışıklık sisteminin gelişmesine olanak sağlar.
Böbrekleri temizler. Vücuda enerji vermesinin yanı sıra hastalıklara karşı kalkan görevini görür. Çinko ve demir minerallerini fazlasıyla içeren kabak çekirdeği, omega 3 etkisi ile de böbrek hastalıklarında oldukça etkilidir.
Fazla tüketildiğinde sindirim sorunlarına yol açabilir ya da fazla kilo alımına sebep olabilir. Ayrıca kabak çekirdeğinin aşırı tüketimi sivilce oluşumuna neden olabilir. Bu yüzden cilt sorunu olan ve yağlı cilde sahip olan kişilerin, kabak çekirdeği aşırı tüketmemesi tavsiye edilir.
Normal prostat fonksiyonu optimal çinko seviyelerine dayanır. Bu nedenle haftada 2-3 kez bir avuç kabak çekirdeği tüketmek prostat sağlığınızı destekleyebilir. Kabak çekirdekleri, prostat büyümesini azaltabilecek ve koruyucu bileşiklerden biri olan fitosterol içerir. Potansiyel olarak BPH semptomlarını azaltırlar.
Çiğ kabak çekirdeği, prostat kanseri başta olmak üzere, pek çok kanser türüne yakalanma riskini önemli ölçüde azaltır. Çiğ kabak çekirdeği, aynı zamanda bol miktarda omega 3 yağı içerir.
Beyin sağlığı için önemli besinlerden olan kabak çekirdeği bir avuç tüketildiğinde günlük çinko ihtiyacını karşılar ve hafızayı güçlendirmeye yardımcı olur. Kabak çekirdeği kilo vermeye yardımcıdır. Şeker hastalığı, kalp hastalığı, obezite gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
Kabak çekirdeği, idrar söktürücü ve antioksidan özellikleri nedeniyle vücuttaki toksinleri azaltmaya yardımcı olur. Dolaşımı uyarır, karaciğer ve böbrek fonksiyonlarını arttırır. Ürik asit ve diğer çeşitli toksinler bu nedenle vücuttan atılır, yani tehlikeli böbrek taşlarında birikemezler.
Kabak suyu idrar söktürmeye yarar.
İdrar yolu enfeksiyonlarında ve idrar yolu sorunlarında kabaktan faydalanılması gerekir. İyi bir idrar söktürücü olan sakız kabak, çiğ şekilde tüketildiğinde ve özellikle suyu sıkıldığında iyi bir detoks kaynağıdır.
Maydanozun da idrar söktürücü özelliği bulunmaktadır. Çiğ olarak, özellikle de üzerine limon sıkılıp tüketilen maydanoz idrar yolu enfeksiyonuna oldukça iyi geldiği bilinmektedir. Kurutulmuş turna yemişi çayının da idrar söktürücü özelliği bulunmasından dolayı idrar yolları iltihabına iyi geldiği bilinmektedir.
Kızartma, fast food, işlenmiş gıdalar ve kırmızı et aşırı tüketildiğinde hipertansiyona, bu hastalık da böbrek yetmezliğine neden olur. Aynı zamanda kafein ve asitli içecekler de böbreklerin baş düşmanıdır. Böbrek vücutta oluşan atıkların atılmasından sorumlu olan organlarımızdan birisidir.
Böbreklerinizi sağlıklı tutmak için, fazla tuz yerine yiyeceklerinize baharatlar ve otlar ekleyebilirsiniz. Konserve çorbalar veya sebzeler, dondurulmuş pizzalar ve salata sosları gibi işlenmiş veya paketlenmiş yiyeceklerde de fazla miktarda tuz bulunduğundan tüm bunların tüketimini azaltmanızda fayda var.
Kabak çekirdeğinin faydalarından maksimum derecede faydalanmak için çiğ yenilmesi gerekir. Kuruyemişçilerde satılan kabak çekirdekleri genelde sıcak ortamlarda uzun süre kaldıklarından dolayı kısmen özelliklerini yitirirler.
Bağırsakların düzenli olarak çalışmasında etkilidir. Kabızlığa karşı iyi gelir. Kabak çekirdeği yağı kemikleri güçlendirir.
BAĞIRSAKLARI BOZUYOR Kabak çekirdeği lif bakımından yüksektir, çok miktarda yemek gaz veya şişkinliğe neden olabilir. Lif, dışkıyı toplamaya yardımcı olur ve uzun vadede kabızlığı önler, ancak bir kerede çok fazla kabak çekirdeği yemek şiddetli kabızlığa neden olabilir.
Alim Koşar, prostat kanserinin en önemli düşmanının közlenmiş domates ve yeşil çay olduğunu ve erkeklerin bol bol tüketmesi gerektiği söyledi. Medical Park Antalya Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Alim Koşar, 40 yaş üzeri her erkeğin prostat hastalığına aday olduğunu ve her yıl muayene olunması gerektiğini söyledi.
- Limon suyu deniz canlıları ve et üzerine sıkıldığında bakterileri öldürür. Bu sayede sindirim sistemi sorunlarını önler. - Kolon, prostat ve göğüs kanserini azaltan bir anti-kanserojen besindir. Hücrelerdeki metabolizma sorunlarını giderir ve bu sayede kanser oluşumunu engeller.
Tedavisi öncelikle damar yoluyla antibiyotik tedavisi ve sonrasında da 2-4 hafta süreyle ağızdan antibiyotik tedavisi uygulanmaktadır. Nadiren prostat dokusunda abse oluşabilmektedir, bu durumda abse cerrahi ile drene edilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri