Tuzunu ilave edip kısık ateşte 10-15 dk daha pişirin. Not: Çorbayı yerken tabağınıza bir kaç damla limon sıkabilirsiniz daha leziz oluyor.
Suyunu da ilave edip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Kabaklar iyice yumuşayınca, blenderdan geçiriyoruz. En son olarak limon suyu ekleyip, bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun.
Zeytinyağını tencereye alın, kabak, havuç, soğan ve sarımsağı ekleyerek 2 dakika kavurun. Üzerine suyu ve tuzu ekleyerek sebzeler tamamen yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Yumuşayan sebzeleri pürüzsüz bir kıvam yakalayıncaya kadar blenderdan geçirin. Dereotunu ekleyin ve karıştırarak ocaktan alın.
Çorbanız piştikten sonra servis önerisi olarak kuru nane ve kırmızı pul biber ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Tereyağını tencerede eritin ve üzerine unu ilave edip hafif sararıncaya kadar kavurun. Sütü su ile karıştırıp unun içerisine yavaş yavaş eklerken karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş kabakları ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Soğan ve patatesi soyup kabaca doğrayın. 1 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritin. Soğanı ekleyip 1 – 2 dakika çevirin.Balkabağı ve patatesi ekleyip 1 – 2 dakika daha çevirin. Tavuk veya sebze suyunu, yıldız anasonu ve muskat rendesini ilave edin. Tuz ve karabiberle baharatlandırın.
Karşınızda: Kabak çorbası! Dilerseniz lezzetini arttırmak için tavuk ya da et suyuyla da hazırlayabilirsiniz bu çorbayı.
Kabak çorbası yapımı için, Kabak, patates ve soğanı ister rendeleyin, ister küçük küçük doğrayıp tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su ekleyip et ya da tavuk bulyon ekleyin. Ocakta kaynamaya bırakın. Kaynayınca blenderden geçirin.
Malatyaya özgü bir çorba doyurucu ve çok lezzetli.
Küçük bir tencereye tereyağ koyup un ekliyoruz ve unun kokusu çıkana kadar karartmadan kavuruyoruz. Üzerine soğuk sütü ekliyoruz ve kıvam alınca kaynayan kabakların üzerine ekliyoruz. Tuz, karabiber ve nane ilave edip, kabaklar yumuşayıp, çorba kıvam alana kadar pişiriyoruz. AFİYET OLSUN.
Üzerine bir bardak soğuk sütü koyup kıvamlandırın. Sonra soğan ve kabağı suyuyla birlikte tencereye boşaltın. Tuzunu ilave edip kısık ateşte 10-15 dk daha pişirin. Not: Çorbayı yerken tabağınıza bir kaç damla limon sıkabilirsiniz daha leziz oluyor.
Baharatlı Bal Kabağı Çorbası Tarifinin Püf Noktası
Yıldız anason ve muskat rendesi olmazsa olmazıdır.
Kabaklar iyice yumuşayınca blenderle eziyoruz. İyice ezdikten sonra derin bir kaba yoğurdumuzu ve unumuzu ekliyoruz ve biraz çırpıyoruz (çok zor çırpılacaktır) ve üzerine kabak çorbamızdan 3 kepçe dökerek iyice çırpıyoruz. Sıcak çorbayı yoğurdun üzerine dökerken aynı anda çırpmanız lazım yoğurdun kesilmemesi için.
Kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirelim. Kabaklar piştiğinde ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatalım. Afiyet olsun.
Kabak Çorbası (Enfes Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak kabak, patates, soğan ve sarımsağı küp küp doğrayıp su ile aynı mercimek çorbası gibi iyice haşlayın. Haşlanınca blender ile iyice çekelim. Ayrı bir tencerede tereyağını eritip üzerine sıvı yağı da ekleyip unu rengi dönene kadar kavurun.
Çorbayı pişireceğiniz tencereye 2 su bardağı yoğurt, 1,5 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.
Kabak çorbası diyeti. Peygamber Efendimiz (SAV)'in en sevdiği yemeklerden biri olduğu bilinen kabak, az kalorili yiyeceklerden en hafif ve faydalı olan sebzelerdendir. Hem doyurucu hem de lezzetli olması bakımından diyet listelerinde yer alan kabak detoksu ile kilo verebilirsiniz.
Bal kabağı tatlısından kekine, bal kabağı çorbasından püresine bol bol tüketebiliriz. Bal kabağı tatlıyla özdeşlemiş bir sebzedir Türk kültüründe. Ama son yıllarda artık farklı farklı tariflerde de kullanılmaya başlandı. Bunlardan en öne çıkanı da hiç şüphesiz çorbası.
Sonbaharın ve kışın en güzel tatlarından olan bal kabağı çorbası hem çok lezzetli hem de çok besleyici. Bal kabağının tatlı aromasının süzme yoğurtla birleşimi damağınızda unutulmaz bir lezzet bırakacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri