Bebeğiniz altı aylık olduğunda ilk başlanacak ek gıdalar daha az alerjik olan ve bebeğin sindirim sistemini rahatsız etmeyecek sebzeler, meyveler, yoğurt ve tahıl olmalıdır. Vereceğiniz ilk sebzeler patates, tatlı patates, havuç, balkabağı, kabak olabilir.
Eğer bebeğiniz tombiş bir bebekse kabak onun yiyecekleri arasında rahatlıkla yer alabilir. Çünkü besleyici değeri son derece fazla ama kalorisi az. Ancak bebeğiniz sindirim zorlukları yaşayan bir bebekse kabakla tanıştırmak için sekiz ay beklemenizde fayda var.
Kabak yaz mevsiminin tüm aylarında yenebilecek bir sebzedir. Hazirandan eylül sonlarına kadar doğal yetiştirilen kabakları tüketmeniz mümkündür. Ancak kış aylarında da birçok tezgahta kabak bulabilme imkanı vardır.
Bebeklerde ek gıdaya sebze ile başlamak en doğrusudur. Mayıs ayında kabaklar yavaş yavaş çıkmaya başlamışken bebeklerimize de tattırma zamanı.. Sebzeleri ilk önce tek başına tadımını yaptırıyoruz, daha sonra yediği diğer gıdalarla karıştırarak verebiliriz. Gluten, şeker, tuz içermeyen tarifler olmalı.
İçme suyu pirinç ve soyup doğradığımız kabakları tenceremize alıp ağzı kapalı bir şekilde yumuşayana kadar pişiriyoruz . Pişen kabakları çatal yardımı ile iyice püre yapıp bebeşimize yediriyoruz.Minik bebişler için blendırdan da geçirilebilir . Sevgilerlee.
İlgili 34 soru bulundu
6.Ay. Bebek 6 aylık iken sebze, havuç, tahıl, patates, bal kabağı ağırlıklı gıdalarla beslenmelidir. Bunun yanında armut, şeftali, elma, kayısı, avokado ve erik gibi meyveler de takviye gıda ürünü olarak bebeğe verilebilir. Ayrıca düzenli peynir ve yoğurt tüketimi de ihmal edilmemelidir.
Bebeğiniz altı aylık olduğunda ilk başlanacak ek gıdalar daha az alerjik olan ve bebeğin sindirim sistemini rahatsız etmeyecek sebzeler, meyveler, yoğurt ve tahıl olmalıdır. Vereceğiniz ilk sebzeler patates, tatlı patates, havuç, balkabağı, kabak olabilir.
7 aylık bebek neler yiyebilir? Patates, havuç, bezelye, iki kez çekilmiş kuzu kıyması, pekmez, tuzsuz lor peyniri, yumurta sarısı, turunçgiller ve çilek dışındaki meyveler, kabak, ev yoğurdu gibi besinleri tüketebilir.
Ek Gıdaya Geçişte Kabızlık Sorunu
Yaz kabağı çorbası veya yemeği kabızlığa iyi gelebilir. 3) Ete başlandıysa eti kabızlık düzelene kadar azaltmak, örneğin haftada 2-3 güne indirmek bebeği rahatlatabilir.
Balkabağı, bebekler için oldukça uygun bir meyvedir. Faydaları saymakla bitmez, kolay sindirilir, lezzetlidir, bebeğin yutması oldukça kolaydır, lifli yapısıyla kabız bebekleri rahatlatır.
7. ayda bebeğinize havuç, kabak, patates gibi gıdaları parmak şeklinde keserek buharda haşlayabilirsiniz.
Soğanı minik minik doğrayıp ekleyelim. Soğan ısınırken kabağı rendeleyip ekleyelim ve 2 dk pişirelim. Pirinç ve suyu da ekleyip kısık ateşte pirinçlerin suyunu çekmesini bekleyelim. Soğuduktan sonra çatalla ezerek dilerseniz yoğurtla beraber verebiliriz.
12- Bal kabağı püresi 6 ay ve sonrası
Bu püreyi 6 aydan itibaren bal kabağı ve karnabahar, bal kabağı ve brokoli, bal kabağı ve sakız kabak, bal kabağı ve bezelye olarak da deneyebilirsiniz.
Kaşık mamasına ve ek gıda takviyelerine başlangıç yapılan 6. aydan itibaren meyve tüketimine başlanabilir. Elma, muz, armut, şeftali ve kayısı gibi meyveler, ezilmeye veya rendelenmeye uygun oldukları için birinci aşama döneminde tercih edilmeye son derece uygundur.
Bebeklere mevsimine göre havuç, patates, kereviz ve yaprağı, semizotu, kara lâhana, ıspanak, brokoli, karnabahar, brüksel lahanası, taze kırmızı ve yeşilbiber (çarliston), enginar, taze bezelye, maydanoz ve taze nane verilebilir. Domates alerjiye neden olabileceğinde 7–8 aydan önce önerilmez.
Yedinci ve dokuzuncu aylarda pilav, makarna gibi nişastalı besinlerle tarhana çorbası verilmeye başlanır. Bebekler için pilav ve makarna başlangıçta haşlanıp suyu çektirilerek hazırlanmalı, üzerine zeytinyağı gezdirilmelidir.
Bebekler sıklıkla 9-16 ay arasında yürür.
Yani 9 ay kadar erken yürüyen bebekler olduğu gibi 16 hatta 18 ay kadar geç yürüyen bebekler de olabilir. Bu bebeklerin genetik yapısına, kilosu ve boyuna, anne babanın tutumu ve kendi mizacına bağlı olarak değişir.
7 Aylık Bebekler İçin Kahvaltı Tarifleri
Kahvaltısında tuzsuz lor peyniri olabilir. Yumurta sarısının dörtte birini vermelisiniz. Aynı zamanda bir tatlı kaşığı pekmez ile kahvaltısını tamamlayabilirsiniz.
6 aylık bebek kilosu, kız bebeklerde ortalama 7 kilo, erkek bebeklerde 7,5 kilodur. 6 aylık bebek boyu ise kız bebeklerde 64 santim, erkek bebeklerde 67 santimdir.
İlk 6 ay sadece anne sütü tüketilmelidir. Anne sütü bebekler için en uygun besindir. Doktorunuza danıştıktan sonra anne sütünün yetmediği durumlarda 4. aydan itibaren ek gıda olarak Eti Cicibebe Bisküvisi tüketmeye başlayabilirsiniz.
Fakat pekmez, kan yapmayı destekleyici özelliği ve hastalıklara karşı vücudun direncini artırması nedeniyle hem yetişkinler hem de bebekler için çok yararlıdır. Bu yararları nedeni ile 6 aylık bebeğe pekmez verilmesinde bir sakınca yoktur.
Bal kabağı çok fazla tüketildiğinde, bağırsakların çok hızlı çalışmasına sebep olur. Bu durum ishale sebep olabilir.
İlk 6 ay: sadece anne sütü!!! Anne sütü yetmiyorsa ek olarak formül mamalar. -yoğurt: 5 aylıktan sonra az miktarda başlanabilir, genelde ikindi öğünü olarak verilir: (15.30-16.00), ekşi ve süzme yoğurt verilmemelidir. Formül süt ile yoğurt tarifi: 90 ml su içine 4 ölçek formül süt ünü koyarak küçük bir kaseye boşaltın.
Kasım ayında ise balkabağı, kabak, beyaz lahana, kereviz, pırasa, yerelması, havuç, ıspanak, karnabahar, pazı, mor lahanayı sebze olarak tüketirken meyve olarak ise eviz, kestane, üzüm, elma,muz, mandalina, nar, armut, kivi, greyfurt tüketebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri