2-3 saat ya da bir gece ağzı kapalı olarak bekletin. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok. Geceden bekletilen kabak kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Arada çatalla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Tencerenizin kapağını kapatın ve kabağı sulanıp şekerin erimesi için en az 4 saat mümkünse 1 gece oda sıcaklığında bırakın. Ertesi gün tencereyi (eğer büyük tencere kullandıysanız küçük ocağa) ocağa alın. Kısık ateşte iyice yumuşayana ve şurubu hafifçe koyulaşana kadar yaklaşık 50-55 dakika pişirin.
5- Kısık Ateşte Pişirin
Bal kabağının şerbetini iyi bir şekilde çekip kıvamlı bir lezzete sahip olmasını istiyorsanız kısık ateşte pişirmeye özen gösterin. Kısık ateş sayesinde bal kabağı tatlısının şerbetini bir anda çekip yanmasını ve lezzetsiz kalmasını önleyebilirsiniz.
Kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirelim. Kabaklar piştiğinde ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatalım. Afiyet olsun.
Tat vermesi adına bir adet çubuk tarçın ilavesiyle orta ateşte, 20-25 dakika kadar pişirin.
İlgili 37 soru bulundu
Bal kabaklarını 2-3 cm kalınlığında dilimleyin ve borcama aralık kalmayacak şekilde dizin. Üzerine tüm şekeri yayın, 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dk. fırınlayın ve kabakların diğer yüzünü çevirerek 20 dakika daha fırınlayın. Ilıkken servis tabağına alın.
Kabakları geniş bir tencereye alın ve üzerine şekeri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve en az 3 saat ya da 1 gece tezgahta bekletin. Bekleme süresi sonrasında suyunu salan kabakları ocağa alın. Kapağı kapalı şekilde yumuşayana kadar yaklaşık 30-50 dk kontrollü olarak pişirin.
Kabak Pişmesi Tarifi Nasıl Yapılır? Merhabalar, Öncelikle tenceremize yağ koyup, soğanları ,biberi ,kabakları en üstte domatesleri doğruyoruz ,daha sonra 2 bardak kaynar suyu domates salçasıyla karıştırıp tencereye döküyoruz, tuz ,kara biber atıp kapağı kapatıyoruz ,orta ateşte 30 dk pişiriyoruz.
5 adet doğranmış orta boy kabak, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber, 2 yemek kaşığı yıkanmış pirinci ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra 1 avuç doğranmış dereotu ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis edin afiyet olsun.
Kabakları doğrayıp çok az suyla diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Fazla haşlamayın sonra suyunu salıp lezzetini bırakıyor. Diğer yandan domates dereotu doğrayıp diğer malzemelerle karıştırıp haşlanmış kabağı ekliyoruz. Servise hazırdır.
-Dilerseniz kabakların üzerine kendi şerbetini ağdalaştırıp da gezdirebilirsiniz. Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirmelisiniz.
Kabak tatlısını, kısık ateş üzerinde kabaklar iyice yumuşayıp, tatlının şerbeti hafifçe koyulaşana kadar yaklaşık 45-50 dakika kadar pişirin.
Bekletmeden kabak tatlısı yapmak için, pişirme esnasında tencereye su eklemeniz gerekmektedir. Tam kıvamında şerbeti yakalamak için, kabaklar hafifçe yumuşamaya başladıktan sonra, bir süre kapağını açık bırakarak, pişirmeye devam edin. Bu kabak tatlısının şerbetinin koyulaşmasını sağlayacaktır.
Kabak Tatlısı Tarifi Püf Noktaları
2 kilogram kabak için ideal şeker oranı 1.5 su bardağıdır. Ancak çok tatsız kabaklarda 2 bardağa kadar şeker kullanabilirsiniz.
Şekerde bekleyen kabaklarınızı ocağa alın ve kapağı kapalı bir biçimde önce kısık ateşte (yaklaşık 15 dakika), sonrasında da dilediğiniz yumuşaklıkta olana kadar yüksek ateşte, mümkünse içerisine az miktarda su ilave ederek pişmeye bırakın.
Kabakları mümkün olduğunca iri parçalar halinde kesmeliyiz. Aksi takdirde ezilirler. Pişerken yarı yarıya ufalacaklar.
Kırmızı biberi ekleyip 2-3 dakika karıştırarak soteleyiniz. Bu esnada kabakların üzerine tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırınız. Tavaya kabakları da ekleyip arada bir karıştırarak kısık ateşte kabaklar yumuşayana dek pişiriniz. Yaklaşık 10 dakikada pişiyorlar.
Kabak: Fesleğen, kakule, tarçın, karanfil, zencefil, mercanköşk, kekik, biberiye, adaçayı ve dereotu.
Derin bir kaba iki yemek kaşığı kadar sıvı yağ, birer çay kaşığı çay kaşığı kırmızı toz biber, tuz ve kuru nane konur ve dilimlenen kabaklar eklenerek tuz ile birlikte karıştırılarak iyice yağa bulanır. Fırın tepsisine hepsi dizilir. 170 derecede kızarıncaya kadar kontrol edilerek yirmi dakika civarında pişirilir.
Soğanlar yağda kavrulur. Ardından salça ve domates eklenir. 2-3 dakika sonra kabaklar ve ince ince doğranmış sarımsak eklenir. 3-5 dakika birlikte kavrulan malzemelere 1-1,5 su bardağı su eklenir.
Tencereye yağı ve soğanı koyun, kavurun. Soğan kavrulurken kabakları küp küp doğrayın. Kavrulan soğana salça ve baharatları ekleyin. Kabakları da tencereye koyun karıştırdıktan sonra bir su bardağı ılık su dökün tekrar karıştırın, kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
Genel olarak onlara bal kabağı diyoruz ama aslında dünyada kış kabaklarının yüzlerce çeşidi var. Bazılarının kabukları kıpkırmızı, bazıları ise koyu yeşil. Bazılarının kabukları pürüzsüzken, bazılarınınki pütür pütür. Kocaman kabakların yanında elinizin içine bile sığabilen minicik olanlar da var.
Kızgın zeytinyağına önce soğanları koyun ve pembeleşmeye yakın kabakları koyun suyunu çekip hafif kızarmaya başlayın, önce sarımsakları koyup 2-3 defa çevirin. Sonra minik minik doğranmış domatesleri yada salçayı ekleyin. Domatesleri suyunu çekene kadar kavurun, sonra baharatlarını koyup karıştırın ve ocaktan alın.
Kestaneyi andıran harika tadıyla ister öyle tüketin, ister çorba, makarna sosu ya da kahve, kurabiye ve pastaya kullanın. Kabak kabukları da öyle güzel pişiyor ki kabuğuyla yiyebiliyor ya da soslarda kullanabiliyorsunuz. Ayrıca eklediğiniz her şeye de oldukça yoğun ve güzel bir kıvam katıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri