Çiğ hali bile çok sağlıklı ve az kalorili olan kabak kilo aldırmaz. Ama siz kabağı bol yağda kızartarak yanında da ekmek ve pilav gibi bol kalorili gıdalarla tüketirseniz eğer kabak kesinlikle kilo yapar.
Domates, soğan, dereotu, kabak ve fesleğen ile hazırlanan kabak bastı yemeği, düşük kalorili olduğu için diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Diyet listelerinde ara öğünlerin yeri oldukça önemlidir.
1 tabak kabak yemeği kalorisi yaklaşık olarak 250 kalori (kcal) değerindedir. İçeriğinde kuru soğan, 2 yemek kaşığı sıvı yağ bir adet domates ve iki kabak ile yapılan kabak yemeği besleyici yönüyle oldukça zengin olmasına karşın kalori açısından oldukça ekonomiktir.
1 tabak kabak yemeği kalorisi yaklaşık olarak 250 kalori (kcal) değerindedir. İçeriğinde kuru soğan, 2 yemek kaşığı sıvı yağ bir adet domates ve iki kabak ile yapılan kabak yemeği besleyici yönüyle oldukça zengin olmasına karşın kalori açısından oldukça ekonomiktir.
"Düşük kalorisi, içerdiği vitaminler ve antioksidan özelliği ile kabak, yaz aylarında fit ve zinde kalmak için vazgeçilmez bir besin. Doğru bir beslenme planı ile tüketilen kabak, hızlı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olmanın yanı sıra vücuda enerji sağlıyor; cilt, kalp ve göz sağlığını koruyor.
İlgili 20 soru bulundu
Her kızartma olduğu gibi kabak kızartması da kilo yapan besinler arasında yer alır. Yağda kızartılan sebzeler, bol kalori içerdiği için diyette tüketilmemeli önerilen besinler arasında yer alır.
Bol miktarlı lifli içeriğiyle kabak detoksunun faydaları şunlardır: Vücuttaki ödemlerin ve toksinlerin atılmasını hızlandırır.
Kabaklarımızı yıkayıp rendeleyelim. Ardından tavamızı en yüksek ateşe alıp kabaklarımızı 3 dakika boyunca çok karıştırmadan soteleyelim. Sotelenen kabakları soğumaya bırakalım. 2 yemek kaşığı yoğurdu çırpalım.
Kabak Besin Değeri
Karbonhidrat: 2,05 g. Protein: 1,6 g. Yağ: 0,4 g. Lif: 1,1 g.
1 tane lahmacun kaç kalori? İnce hamurlu lahmacunlar yaklaşık olarak 180 ile 200 kalori arasındadır. Kalın hamurlu lahmacunlar ise en fazla 240 kaloridir.
100 gram kabak için;
Toplam yağ 0,3 g. Doymuş Yağ 0,1 g. Trans yağ 0 g. Kolesterol 0 mg.
1 orta boy (150 gr) kabak 29 kaloridir. Kabağın 100 gramı 2.05 gram karbonhidrat, 1.6 gram protein, 0.4 gram yağ, 1.1 gram lif içermektedir.
İçeriğinde bolca su ve besin lifi bulunan kabak, ödem atmaya yardımcı olduğu gibi yağ yakımını da kolaylaştırıyor.
Kabak, normal şartlarda metabolizmayı hızlandıran ve yenilen besinlerin hızlı bir şekilde yakılmasını sağlayan bir sebze türüdür. Bu nedenle tüketilmesi hızlı kilo vermeyi sağlar.
Kabak su içeriği fazla, kalorisi ise az bir sebzedir. Lif içeriğinin yüksek oluşuyla tok tutar ve bu özelliği ile diyetlerimizin baş tacıdır.
Potasyum açısından zengin olan kabak, sıvılarda mineral dengesini korur, kaslara enerji sağlar. Manganez açısından zengin olduğundan dolayı yağ ve glikoz seviyesinin dengelenmesine yardımcı olur.
Kabak, vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengin, besleyici bir yaz sebzesidir. Yüksek su ve lif oranı ile bağırsak sağlığını korur ve kabızlığı önler. İçerdiği A ve C vitamini, beta-karoten, manganez, zeaksantin ve lutein gibi antioksianlar sayesinde pek çok göz hastalığından korunmamızı sağlar.
Kabağın faydalarında zengin bir antioksidan kaynağı olmasıyla beraber; vitamin ve mineral açısından da zengin bir sebze türü olan kabak, aynı zamanda yüksek su ve lif oranı sebebiyle bağırsak ve mide sağlığını korur ve kabızlığa iyi geldiği bilinir.
Soğanı tereyağı ile soteliyoruz, bir kaşık salça ilave ediyoruz, kabakları ince doğuruyoruz ve soğana ekliyoruz, tuz, karabiber ekliyoruz, hiç su eklemeden çünkü kabak oldukça sulu bir sebze :) Pişirilir üzerine dere otu serperek dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis ediyoruz.
Kabakları çok büyük olmayacak şekilde küp küp doğrayıp soğanlara ekleyip 5 dk. daha soteliyoruz. Üzerine doğradığımız kırmızı biberi ve tuzunu ilave edip kısık ateşte kabaklar pişene kadar soteliyoruz. Baharatlarını ekleyip 1-2 dk. daha pişirip ocaktan alıyoruz. Soğuduktan sonra üzerine yoğurt döküp servis yapıyoruz.
5 adet doğranmış orta boy kabak, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber, 2 yemek kaşığı yıkanmış pirinci ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra 1 avuç doğranmış dereotu ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis edin afiyet olsun.
Maydanoz özellikle çiğ tüketildiğinde besin içeriği en zengin sebzelerden biri. Yapısında bulanan bol lif ve C vitamini, çiğ yenildiğinde ya da haşlanıp suyu içildiğinde ödemin atılmasında çok etkili.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri