Eğer saçlarınız kabaran ya da elektriklenen bir dalga yapısına sahipseniz ve kısa saç kullanmak istiyorsanız Lob yani omuz hizasındaki bob saç kesimi de asi saçlara çok yakışacaktır. Uzun saçlarda ise V kesim denilen model özellikle saç uçlarında ki kabarık görüntüyü ortadan kaldırarak sizi mutlu edecektir.
Kuaförlerde V veya yaprak kesim olarak bilinen saç kesimi de saçların kabarıklığını azaltacaktır. Özellikle saçlarının uç kısımlarında kabarma oluyorsa saçlarının ön kısımlarını daha kısa, arkalarını daha uzun tutarak bu kabarmayı dengeli bir şekilde yaymalısın. V saç kesimi en çok uzun saçlılara yakışıyor.
Kabaran saçlarınızı daha kolay şekillendirmek için, katlı saç kesimlerinden uzak durmanızda fayda var. Çünkü bu tarz kesimler saçı olduğundan hacimli ve dolgun göstermeyi amaçlar.
Argan yağı, hindistan cevizi yağı ve badem yağı gibi saç yağlarını, saç uçlarına uygulayarak saçların yumuşamasını sağlayabilir ve kabarıklığı azaltabilirsiniz. Düzenli Saç Kesimi: Saçlarınızın sert ve kabarık görünmesini engellemek için düzenli olarak saçlarınızı kestirmek önemlidir.
70'li ve 80'lı yıllarda rock starlar arasında popüler olan bu saç kesiminin amacı saçları daha dolgun ve yoğun göstermek. Bu yüzden wolf cut saç kesiminde saç uçları olabildiğince inceltiliyor ve saçların üst kısmının daha kabarık görünmesi sağlanıyor.
İlgili 22 soru bulundu
Yani hayalet gibi belli belirsiz verilmiş katlarla uygulanan bir kesim. Eskiden katlı kesimlerde çok belirgin makas izleri görürdük.
Katlı perçem saç kesimi en çok uzun ve oval yüzlere yakışıyor. Uzun yüz hattını dengeli göstermek için sen de katlı perçem saç modelini tercih edebilirsin. Eğer köşeli yüz hatlarına sahipsen katlı perçemini ortadan ikiye ayırarak kullanmanı öneriyoruz.
Duştan sonra saç kabarmaması için, Hindistan cevizi yağı ya da zerdeçal yağı gibi doğal bileşenleri saç uçlarınıza ve boylarınıza uygulayabilirsiniz. Saç kurutma makinesini sabit tutmaktan kaçınmalı, saç tellerinizi uzun süre boyunca yüksek ısıya maruz bırakmamalısınız.
Duştan sonra saçları tokayla tutturmak ve bu şekilde uyumak düz olmasını sağlayacaktır. Hindistan cevizi yağı ve yasemin yağı gibi ürünlerin kullanılması da saçların düz bir hale gelmesini sağlar. Farklı yöntemler denenerek sonuç alınabilir.
Kabarık saçları kontrol etmenin en kolay yollarından biri kuruturken düz ya da büyük yuvarlak fırça kullanmaktır. Kullandığınız fırça ne kadar büyük olursa saçınız o kadar daha düz olur. Saçınızın kabarmasını önlemek için saç kurutma makinesinin ucunu aşağıya doğru tutarak kullanın.
Susam yağı, saç ve saç derisini nem açısından besler. Düzenli kullanıldığında saçları yatıştırır, kabarıklığını azaltır ve kolay şekillendirilmesini sağlar. 1 yemek kaşığı susam yağını saçınıza uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra şampuanla durulayın. Elma sirkesi, saçın pH'sını dengeler ve kabarmaların önüne geçer.
Bir saç teli, günde yaklaşık olarak 0.3 mm, ayda 1 cm, yılda 12 cm uzar. Bellere kadar uzanan saçlar ise 80 - 90 cm kadardır ve ancak 7 yılda uzar.
Hindistan cevizinin ve argan yağının yanı sıra gliserin gibi nemlendirici etkili maddeler barındıran ürünler de saçın kabarmasını önlemek için tercih edilebilir. Saçın kabarmaması için sprey türündeki ürünler de kullanılabilir.
Düz saçlarda katlı saç kesimi saçları olduğundan çok daha zayıf ve cansız gösterme eğilimine sahip olduğu için katların saçların ön taraflarında yoğunlaşması öncelikli tavsiyemiz. Perçem modellerinin çok yakışacağı düz saçlar yoğun katlardan uzak durularak daha modern ve canlı bir görüntü ortaya çıkaracaktır.
Katlı saç kesimi uzun ve kısa saçlara uygulanabilir. Katlı saçlara dair en çok merak edilen konu ise saçları daha kısa gösterip göstermediği oluyor. Hemen anlatalım, saçlarını katlı kestirdikten sonra saçların daha hacimli ve dolgun görüneceği için sanki boydan daha kısa gibi görünüyor olabilir.
Keratin tedavisi saçları besler, nemlendirir ve 6 aya kadar düz tutar.
Saç telleri aşırı işlem, ısıl işlem, yetersiz beslenme, az su tüketimi, yaş ve stres gibi nedenlerden ötürü nemini kaybeder ve özenle şekillendirseniz bile durmadan kabarır. Doğru ürünlerle uygulanan bir bakım rutini ile saçları daha nemli bir hale getirebilir ve kabarmasını kontrol altına alabilirsiniz.
Islak saçları yüksek ısıyla hızlı bir şekilde kurutmak saç tellerinin kurumasına yol açabilir. Kuruyan saçlar da nemsizlikle beraber kabarır ve elektriklenir. Bunun önüne geçmek için banyodan sonra doğru bakım ürünleri kullanmalısın.
Saçlarının kabarmaması ve elektriklenmemesi için saçlarının tamamını kurutmak yerine %30'unu nemli bırakmalı, saçlarının doğal bir şekilde kurumasını beklemelisin. Bu şekilde saçların doğal yoldan kuruduğu için hem zarar görmez, hem de kabarmasına engel olmuş olursun.
Bu yüzden kabarmaya yatkın saçlar sık dişli taraklar yerine, geniş dişli taraklar ile taranmalıdır. Saçlarınızın kabarmasına engel olan geniş dişli taraklar, aynı zamanda saç tellerinizin kırılmasını önler ve dalgalarınızın daha şekilli kalmasına yardımcı olur.
Şampuanınızın içeriğini kontrol edin:
Gliserin saça nüfuz ederek içten dışa nemlendiren bir maddedir. Sülfat ise saçın doğal yağlarını uzaklaştırdığı için kurumaya neden olabilir. “Kıvırcık saçların kabarmaması için ne yapılmalı?” sorusunun cevabı ise saç tipinize özel şampuanlar kullanmak olacaktır.
Genelde makyaj ve cilt bakımı üzerine yapılan videolar platformda dikkat çekse de son dönemde bir saç modeli oldukça revaçta. Hailey Bieber ve Laure Harrier gibi isimlerin de radarına giren "curve cut" (kıvrımlı kesim) 2023 yılının en popüler saç modeli olarak gösteriliyor.
Elmas yüz şekline sahip olanlara en çok bob saç kesimi yakışıyor. Küt bpb saçlar elmas şekline benzeyen köşeli yüzlere çok yakışır. Kulak hizasının biraz altında saçlarını kestirerek hem kullanışlı hem de yüz şekline yakışan bir model elde edebilirsin. Bob saç modelini genellikle düz fönle kullanmanı öneriyoruz.
Fresh Cut Saç, oval yüz tipleriyle mükemmel bir şekilde bir araya gelebilir. Oval yüz tiplerine sahip olanlar, Fresh Cut saç kesimi ile şık ve dengeli bir görünüm elde edebilirler. Düz saçlara sahip kişiler: Fresh Cut, düz ya da hafif dalgalı saçlarla iyi çalışır.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri