Sütlaç gibi tatlılar yaparken şekerini fazla kaçırdığınızı fark ettiğinizde sütlacı kısık ateşte bekletirken yaptığınız sütlacın yarısı kadar şekersiz sütlacı ayrı bir tencerede tekrar yapın. İkisi de pişmeye yakınken birleştirip bir taşım kaynatın.
Şekeri çok olan tatlıya ne yapılır? Bunu da hemen açıklayalım: Aşure tencerenizin altını yeniden açın ve içine sıcak su ilave edin. Fazla şeker yüzünden kıvamı da koyulaşacak olan aşureyi yeniden tam kıvamında bir hale getirmek için yapabileceğiniz en pratik çözüm bu.
Unutmayın, sıcakken tatlılar daha tatlı gelir damağımıza... soğuyunca şeker tadı biraz azalır. Artık son bir kıvam kontrolü, gerekirse son kez su ekleme vakti.
sıcak süt ekle biraz. Sutlac sogudugunda seker tadi normale donecegi icin panige gerek yok. Tarçın at üstüne bastırsın şekeri.
Işın, kanserojen risk taşımayan sütlü tatlı pişirme tarifini ise şöyle anlattı: "Önce sütü ve diğer ilavelerinizi koyup pişirin. En son ocağın altını kapattıktan sonra şeker ekleyin. Böylece süt proteini; şeker ve yüksek sıcaklığa maruz kalmayacağı için, kanserojen kimyasal reaksiyon da oluşmayacaktır."
İlgili 15 soru bulundu
3 kg süt (pastörize olmazsa iyi olur) 1.5 su bardağı pirinç 3.5 su bardağı su. 2 su bardağı toz şeker (tatlı seviyorsanız ekleyebilirsiniz)
Unlu mamüllerde, pastanelerde çeşitli hamur işlerinde (kurabiye, pasta) yapımında kullanılır. Yufka açarken buğday nişastası kullanıldığı gibi, sütlü tatlılarda (muhallebi, sütlaç gibi) tatlıların koyulaştırılmasında kullanılır. Ayrıca çeşitli sosların yapımında da kullanılmaktadır.
Sütlaca nişasta eklenmez. Nişastanın verdiği pelte dokusu sütlaç için uygun değildir. Sütlaç olabildiğince akışkan olmalıdır. Bunu da pirinç unu sağlar.
Haşlanan pirinçleri kaynamış süte ekleyin kısık ateşte 30 dakika pişirin. Sürenin sonunda üzerine şekeri ve vanilyayı ekleyin, 3 dakika daha karıştırarak pişirin.
Açık paket içinde kalan şeker, fiziksel koşullara karşı son derece dayanıksızdır. Kalan şekeri pakette saklamak zor olacağı için başka bir cam kavanoza koymayı ve bu şekilde serin ve kuru bir yerde saklamayı tercih edebilirsiniz.
Eğer şeker yerine pekmez, bal gibi farklı ve doğal tatlandırıcılar eklemeyi düşünüyorsanız yine tüm aşure malzemelerini ekleyip pişirdikten sonra ilave edebilirsiniz. Hatta bal ile tatlandıracaksanız ve balın fazla sıcaklığa maruz kalmasını istemiyorsanız aşurenizi ocaktan alıp ılıttıktan sonra da ekleyebilirsiniz.
Vücudunuzu susuz bırakmayın: Vücudun susuz kalması kan şekeri düzeyini etkileyebiliyor. Oruç tutarken su tüketiminin çok kısıtlı olması nedeniyle bayram ve sonrasında su içme alışkanlığınızı tekrardan kazanmanız gerekiyor.
Şerbete limon suyu eklemeden olmaz. Zira limon suyu şerbetin kristalize olmasını engeller. Ayrıca limonu şeker ve su kıvama gelince eklemelisiniz. Yoksa şerbet ekşi bir tatta olacaktır.
Magnezyum içeriği yüksek besinler olan badem, fındık, fıstık, ceviz, kabak çekirdeği gibi kuru yemişler, kuru baklagiller, kakao, tam tahıllılar, yeşil yapraklı sebzelerin tüketimi de tatlı krizlerini azaltacaktır.
Yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmeye dikkat edin. Öğün atlamamaya ve üç saatten daha uzun süre aç kalmamaya özen gösterilerek kan şekerinizi dengede tutabilir ve tatlı isteğiniz oluşmadan önleyebilirsiniz. Günlük beslenme planınızda posadan zengin besinlere yer açın.
Pirinçler suyunu çekince bir litre süt ve bir su bardağı toz şekeri ekleyip kaynayana dek karıştırılır.
Soru: Pirinç nişastası ile pirinç unu aynı şey mi acaba ? Yani bu ürün bildiğimiz pirinç unu mu ? Cevap: Hayır ikisi aynı şey değildir pirinç unu pirincin öğütülmesiyle elde edilir pirinç nişastası pirinçten uzaklaştırılarak yapılır.
2 litre su. 6 yemek kaşığı pirinç unu bunun yerine nişasta da kullanabilirsiniz. Ama tam kıvam ve lezzet açısından pirinç unu kullanabilirsiniz. 4 su bardağı toz şeker bu da sizin zevkinize göre değişiklik gösterebilmektedir.
1 Litre Sütten 10 Porsiyon Sütlaç Kalabalık Ailelere Birebir Tarif.
Un, nişasta ve pirinç ununun muhallebiye verdiği kıvam birbirinden çok farklıdır. O yüzden hiçbiri bir diğerinin yerini tam olarak tutmaz. Pirinç unu bağlayıcı özelliği çok fazla olmayan bir malzeme olduğu için sadece pirinç unu ile yapılan muhallebinin çok dağılgan bir yapısı vardır.
Mısır nişastası buğday nişastasına göre daha beyaz olduğu için muhallebi ve sütlü tatlılarda daha parlak bir görünüm için kullanılır.
Nişastasız Muhallebi (Tadı Enfes) Tarifi Nasıl Yapılır? Süt, un ve şekeri içi geniş bir tencerede birleştirin. Ocağa koymadan önce soğuk olarak karıştırın böylece piştiğinde topaklanmasını önleyeceksiniz. Ocağa alın baloncuk olana kadar karıştırın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri