Kumaş koltuklarınızda lekelerin haricinde bir de koku problemi varsa bunun için kabartma tozu çözeltisi iyi bir fikir olabilir. 60 ml kabartma tozunu çeyrek fincan suyla karıştırdıktan sonra oluşan çözeltiyi inatçı lekelerin üzerine bırakabilirsiniz.
Mikrofiber veya pamuklu bir bez kullanılarak koltuk silinebilir. · Tay tüyü koltuğun üzerine bir şey dökülmesi durumunda öncelikle kağıt havlu veya peçete kullanılarak kirin yüzeyden arındırılması gerekir. · Tay tüyü kumaşa sahip koltukların temizlenmesinde nemli bir bez kullanılabilir.
Peki, ama karbonatla koltuk nasıl silinir? Temizlik suyu hazırlarken 1-2 yemek kaşığı karbonat kullanarak koltukların kumaşını rahatça temizleyebilirsiniz. Dilerseniz hazırlanan bu suyu sprey şişe içine aktararak lekelere doğrudan sıkabilirsiniz.
Koltuklarınızı temizlemek için hazırladığınız suya asit içermeyen deterjanları ekleyebilirsiniz. Bunun için değerlendirebileceğiniz ürünler Arap sabunu, çamaşır yumuşatıcı, koltuk temizleme deterjanı kullanabilirsiniz. Suyun sık sık değişmesi, daha temiz ve canlı görünüm kazandıracaktır, aklınızda bulunsun.
En uygun ürünler bulaşık sabununu ve Arap sabunudur. Bulaşık sabununu ya da Arap sabununu bir miktar suya ekleyerek koltuğa püskürtebilir ve koltuk suyu emmeden hızlıca dairesel hareketlerle temizleme yapabilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
Koltukların daha iyi temizlenmesi için sirke, bulaşık deterjanı ve soda karıştırılarak su hazırlanır ve koltuklar hazırlanan su ile iyice silinir. Süet koltukların üzerinden leke ve kirlerin kolayca arınmasına yardımcı olacaktır. Koltukların temizlenmesinde etkili olan diğer yöntemlerden biri de beyaz sabundur.
Koltuklarınızda oluşan leke ve kirleri temizlemek için sadece süpürmek yetmez, detaylı bir temizlik yapmak gerekir. Asperox Sarı Güç'ü temizlik yapacağınız suya ekleyerek nemlendirdiğiniz bez ile koltuklarınızı silebilir, etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz.
Doğal beyazlatıcılar
Koltuk altını doğal yollar ile beyazlatmak isterseniz patates, zeytinyağı, karbonat, limon, aloe vera ya da elma sirkesi kullanabilirsiniz.
Evde koltuknasıl temizlenir, evde koltuk temizlerken öncelikle süpürgenizin en güçlü seçeneği ile koltuğunuzun tüm yüzeyini vakumlama ile süpürün. Ardından nemli bir bezle tozunu alın. Artık sabunlu su ile koltuk temizliğinizi yapabilirsiniz. Koltuk temizliğinde deterjan seçimi kadar bez seçimi de önemlidir.
Leke tutmayan, silinebilir koltukların temizliği daha kolaydır. Bulaşık tableti koltuk temizliğinde size kolaylık ve etkili temizlik sağlayacaktır.
Yaygın olarak kullanılan kumaş koltuk kanepe nasıl temizlenir sorusuna gelince en kolay ve sorunsuz şekilde sıvı deterjan kullanarak temizlemeniz mümkündür. Ilık suya sıvı deterjan ekleyerek kumaş koltuklarınızı silebilirsiniz. Koltuklarınızın kumaşı kadar hangi renk olduğu da koltuk temizliğinde önemlidir.
Eğer koltuğunuzda basit lekeler oluşmuşsa sodalı su hazırlayarak lekelere anında müdahale edebilirsiniz. Böylelikle evinizde kolayca koltuğunuzdaki lekeyi temizlemiş olursunuz. Ayrıca, üzerine beyaz sabun sürerek de lekeleri oldukça kolay bir şekilde geçirebilirsiniz.
Bakteri ve mikropları yok etme özelliği ile kumaş olan yerlerin temizliğinde sirke önerilmektedir. Sıcak su ile sirke karışımı su ile silinen koltuklar temizlenerek daha iyi parlar ve iyi bir sonuç alırsınız.
Pamuklu bez: Kadife koltuğunu temizlerken her zaman pamuklu bezler kullanmalısın. Pamuk sıvıları ve kötü kokuları içerisine hapsetme konusunda diğer bez türlerine göre daha etkilidir. Tiftiklenmeyecek, temiz bir bez tercih etmelisin.
Tüm yüzeylerde uygulanabilen Miss Arap Sabunu ile kumaş koltuklarınızı da temizleyebilirsiniz. Koltuğunuzu Miss Arap Sabunu ile temizlemek koltuğunuzun renk ve dokusuna zarar vermediği gibi hoş bir koku ve uzun süreli temizlik sağlar. Koltuğunuzu sildiğiniz bezin yumuşak bir bez olmasına özen gösterin.
Sonra koltuğun üzerine bir miktar Aspirini püskürtün ve kovanın içerisine daldırdığımız patates filesiyle koltukları iyice silmeye başlayalım. Koltuklarınızın iyice köpürdüğünden emin olduktan sonra bezlerini koltukları iyice ovun yalnız çok fazla bastırmamaya özen gösterin. Aksi halde koltuklarınız zarar görebilir.
Yumuşak Yüzeyler (Halı, Koltuk vb.) Nasıl Temizlenmelidir? Koltuklar ve kırlentler gibi yumuşak yüzeyleri temizlemek için mümkün olan her alanı elektrik süpürgesi ile süpürmenizi öneriyoruz. Elektrik süpürgesiyle temizledikten sonra bu yüzeyleri sterilize ve dezenfekte etmek için Lysol® Dezenfektan Sprey kullanın.
Kadife koltuklarınızı ılık suya bir miktar amonyak dökerek de temizleyebilirsiniz. Temizliği yüksek ısıda suyla yapmayın. *Eğer kadife koltuğunuza leke bırakan bir sıvı döküldüyse çok vakit kaybetmeden temiz bir bez yahut kağıt havluyla lekeyi emdirin.
Karbonat, evde doğal temizlik malzemeleri arasında popüler bir seçenektir. Yüzeylerdeki kir ve lekeleri çıkarır, kötü kokuları giderir ve antimikrobiyal özellikleri ile patojenik organizmaları öldürür. Karbonat, aynı zamanda sağlık ve güzellik alanlarında da kullanılır.
Koltuktaki lekeleri çıkarırken sabunlu su, sirke, arap sabunu veya diğer koltuk temizleme ürünlerini tercih edebilirsiniz. Koltuk temizlik malzemesi kadar kumaşa zarar vermeyen sert yapıdaki silme bezi de önem teşkil eder. Bu bezlerin mikrofiber özelliğe sahip olması ve leke bırakmamasına da dikkat etmelisiniz.
Özellikle ılık suya eklenecek olan az miktarda sirke ile tay tüyü koltuklara zarar vermeden temizleme yapılır. Tay tüyü koltuk kullanırken lekelenme ve kirliliğin önüne geçmek için örtü kullanılabilir. Tay tüyü koltukların temizliğinde yumuşak bezler ile nemlendirme ve durulama yapılabilir.
Koltuklardaki günlük kirlerin gitmesi için ılık su içine azıcık damla bulaşık deterjanı akıtın ve yumuşak bir bez, sünger ya da bir tül yardımıyla ovularak koltuk temizlenir.
Sirkeli Su
Koltuk temizleme yöntemlerinden bir diğeri de sirkeli sudur. Pek hoş bir kokusu olmasa da etkili bir temizleyendir. Sirke birçok yerde ev temizliğinde kullanılmaktadır. Bakteri ve mikropları yok etme özelliği ile kumaş lekelerinin temizlenmesi tavsiye edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri