Başlat Menüsüne gidin ve Denetim Masası öğesini seçin. Ağ ve İnternet kategorisine tıklayın ve ardından Ağ ve Paylaşım Merkezi öğesini seçin. Sol taraftaki seçeneklerden Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir öğesini seçin. Kablosuz Bağlantı simgesine sağ tıklayın ve etkinleştir seçeneğine tıklayın.
İlgili 29 soru bulundu
Başlat Menüsüne gidin ve Denetim Masası öğesini seçin. Ağ ve İnternet kategorisine tıklayın ve ardından Ağ ve Paylaşım Merkezi öğesini seçin. Sol taraftaki seçeneklerden Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir öğesini seçin. Kablosuz Bağlantı simgesine sağ tıklayın ve etkinleştir seçeneğine tıklayın.
Wireless bağlantı noktaları radyo dalgaları üreten sistemlerdir. Çeşitli standartlara göre üretilen bu dalgalar çeşitli alıcılar tarafından algılanarak sisteme dahil edilirler. Günümüzde pek çok cihazın wifi alıcısı vardır. Bu alıcılar sayesinde dalgaları yakalayarak ağ içerisinde girebiliyorlar.
Başlangıç , ardından Ayarlar > Ağ ve İnternet seçeneğini belirleyin. Aşağıdakilerden birini yapın: Wi-Fi ağı için Wi-Fi > Bilinen ağları yönet'i seçin. Ayarlarını değiştirmek istediğiniz ağı seçin ve ardından Özellikler seçeneğini belirleyin.
Wifi güçlendirici yorumları dikkate alındığında; en iyi wifi güçlendirici markaları sıralamasında Tenda, Xiaomi ve Mercusys bulunuyor. 2023'te satın alınabilecek wifi sinyal güçlendirici tavsiyesi olarak ise Tenda A9, Xiaomi Mi Wifi Pro ve Mercusys ME30 modelleri sıklıkla öneriliyor.
VPN Kullanmak İnternet Hızını Arttırır mı? VPN kullanarak mevcut bağlantı hızının üstünde bir artış elde edemezsiniz.
Bağlantı gücü, desibel milivat veya dBm cinsinden ölçülen RSSI'ye (Alınan Sinyal Gücü Göstergesi) karşılık gelir. dBm rakamının önünde bir eksi işareti olacak, ancak endişelenmeyin: -50 dBm veya üzeri herhangi bir sinyal mükemmel bir Wi-Fi sinyalini temsil eder. -80 dBm'nin altına inerseniz sorun yaşıyorsunuz demektir.
WiFi Güçlendirici Sıkça Sorulan Sorular
%7 indirimle Mercusys MW300RE 300 Mbps Wifi Güçlendirici 349 TL'ye, %8 indirimle TP-Link RE600X 1800 Mbps Wifi Güçlendirici 1.299 TL'ye, %7 indirimle TP-Link RE650 2600 Mbps Wifi Güçlendirici 2.345 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Çok katlı evlerde Wi-Fi sinyal güçlendiricinin kurulacağı en doğru yer, modem ile aynı hizadır. Örnek vermek gerekirse; modem evin birinci kat A noktasında bulunuyor ve siz ikinci kat A noktasından güçlü bir internet sinyali alamıyorsunuz.
Cihaz, mümkün olduğunca orta bir noktada olmalı; duvara yakın konulmamalı. Duvar ve köşeler gereksiz sinyal kaybına neden olabilen unsurlar. Ayrıca, DECT telefon, mikrodalga fırın, bluetooth cihazlardan uzak olarak konumlandırılması öneriliyor. Bu cihazlar da Wi-Fi sinyallerini engelleyebiliyor.
Wi-Fi'nin Az ve Düşük Çekme Nedenleri
Anten açısı: Router antenleri yanlış açıya sahipse sinyal kalitesi düşer. Anten açısı doğru şekilde ayarlanarak sinyal kalitesi artırılabilir. Firmware ve driver güncellemesi: Router'in firmware ve driver'lerı güncel olmadığında sinyal kalitesi düşer.
Yavaş Wi-Fi bağlantısının en yaygın nedeni büyük ihtimalle budur. Modem yaşı ve durumu: Cihazın yenilenmeye ihtiyacı olabilir ve/veya performansı etkileyebilecek güncel olmayan donanıma sahip olabilir. Cihaz sayısı: Ev ağı, aynı anda bağlanmaya çalışan çok sayıda cihazla aşırı yüklenmiş olabilir.
Ağ bağlantısı sorunları çeşitli nedenlerle oluşur; ancak genellikle yanlış ağ bağdaştırıcıları, yanlış anahtar ayarları, hatalı donanım veya sürücü sorunları nedeniyle ortaya çıkar. Bazı bağlantı belirtileri sürekli değildir ve bu nedenlerden herhangi birine açıkça işaret etmez.
Wireless kanalı modeminiz ile cihazlarınız arasında veri gönderme ve veri alma işlemlerinin gerçekleşmesi için kullanılan frekans aralıklarıdır. İnternet hızınızı belirleyenler de yine bu frekans aralıklarıdır. Birçok internet kullanıcı internetinin yavaşlığından şikayet etmektedir.
Ağ ayarlarını sıfırladığınızda daha önce kullanılan ağlar ve bir konfigürasyon profili veya Mobil aygıt yönetimi (MDM) tarafından yüklenmemiş VPN ayarları silinir. Wi-Fi kapatılıp yeniden açılır ve bağlı olduğunuz ağlarla bağlantınız kesilir.
Wi-Fi (İngilizce: Wireless Fidelity, Türkçe: Kablosuz Bağlantı Alanı) kişisel bilgisayar, video oyunu konsolları, dijital ses oynatıcıları ve akıllı telefonlar gibi cihazların kablosuz olarak birbirlerine bağlanmasını sağlayan teknolojidir.
Modeminizin kablosuz ağ adı kablosuz ağlarda görünmüyorsa modeminiz üzerindeki WLAN ışığını kontrol ediniz, eğer WLAN ışığı yanmıyorsa modeminizin kablosuz özelliği devre dışı demektir. Modeminizin kablosuz özelliğini aktif ederek kablosuz ağlarda modeminizin ismini görebilirsiniz.
Önce router'daki WPS düğmesine ve ardından WiFi menzil genişleticideki WPS düğmesine basın. Böylece cihazlar birbirleriyle iletişim kurmaya başlarlar. Daha sonra genişletici otomatik olarak kendi ağını oluşturur ve sinyali yükseltmeye başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri