Bluetooth kulaklıklar, son derece kaliteli materyaller ve yüksek teknolojilerle donatılır.
“Gerçek kablosuz” terimi ise boyuna asılan ya da kendi arasında kablo ile bağlı olup, kaynak cihazdan kablosuz ses alan kulaklıklar nedeniyle türetildi. Bluetooth ya da kablosuz kulaklıklar bunlara işaret ederken, tam kablosuz, gerçek kablosuz dediğimizde ise TWS kulaklıkları kast etmiş oluyoruz.
Birçok kulaklık kalite testini başarı ile geçen Apple Airpods Bluetooth kulaklıkları kullanıcı odaklı olarak üretilen tasarımlar arasında yer alıyor.
İlgili 17 soru bulundu
Bluetooth kulaklık, kullanıcının cep telefonuna, müzik çalarına, bilgisayarına veya müzik setine bağlanan stereo kulaklıklardır. Bluetooth kulaklıkların, sürücülerine ses alma ve gönderme yöntemi dışında kablolu kulaklıklardan hiçbir farkı yoktur.
AirPods - Apple (TR)
AirPods Apple tarafından üretilen Bluetooth kulaklıklardır. Uzun yıllar boyunca kullanılan Apple EarPods'ın yerine geldi.
Kablosuz kulaklıklar, örneğin akıllı telefon, stereo hoparlör, televizyon, oyun konsolu, bilgisayar ve diğer elektronik cihazlara kablo kullanmadan bağlanan kulaklıklardır. Kablosuz kulaklıklar, cihaza bağlı olarak ses sinyallerini radyo veya IR (kızılötesi) sinyaller üzerinden ileterek çalışır.
Samsung tarafından üretilen Samsung Galaxy Buds bir kablosuz kulaklık serisini ifade ediyor. Bu kulaklıklar, kullanıcılara yüksek kaliteli ses deneyimi sunmayı hedefleyen kablosuz bir çözüm olarak tasarlanıyor. Galaxy Buds serisi, birbirinden bağımsız kulaklıklardan oluşan bir kablosuz kulaklık setini içeriyor.
Android veya İOS işletim sistemi fark etmeksizin mobil cihazınız ile bluetooth kulaklığınız arasında bir bağlantı kurmanız gerekiyor.
Kulaklıktaki bluetooth arama seçeneğini açık duruma getirin, yani kulaklıkları, tanıma moduna alın. Ardından kulaklıkları bağlayacağınız cihazın bluetooth özelliğini aktifleştirin. Cihazın bluetooth ayarlarında, "kullanılabilir cihazlar” kısmında kulaklığınızın ismini seçerek eşleştirmeyi yapın.
Yeniden adlandırmak istediğiniz cihazı sağ tıklayın, ardından Özellikler öğesini tıklayın. Bluetooth cihazını yeniden adlandırın. Uygula ve Tamam'ı tıklayın. Adı yenilemek için Bluetooth cihazının bağlantısını kesin ve yeniden bağlayın.
Apple, cihazlarınızda kullanabilmeniz için kendi Bluetooth kulaklığını da üretiyor. iPhone telefonlar için en uyumlu kulaklık modelleri arasında bulunsa da sadece Apple'ın kulaklığını kullanmanız gerekmiyor. Bu konuda kendi istediğiniz ve iPhone ile uyumlu marka ve modeller arasından bir tercih yapabiliyorsunuz.
Apple AirPods'lar Apple ürünleri için üretilmiş kablosuz kulaklıklardır. Bunlar genel anlamıyla şu ürünlerdir; iPhone, iPad ve MAC ürünleridir. Apple AirPods'larda bu ürünler harici Android için desteklenmeyen özelliklerin en başında gelenlerden biri “Hey Siri” dir. Siri'yi Android telefonlarda kullanamazsınız.
AirPods Pro ve AirPods (3. nesil) tere ve suya dayanıklıdır ancak su veya ter geçirmez değildir. Yüzme gibi su sporlarında veya duşta kullanılmak üzere tasarlanmamıştır.
Airpods 2. Nesil 2016 yılında iPhone 7 ve Apple Watch 2 ile birlikte piyasaya sürülmüştü. Airpods 3 ise 5 sene sonra yani 2021 yılında tanıtıldı.
Standart AirPods, kablosuz bir kulaklık deneyimi arayan ve bütçeye duyarlı olan kullanıcılar için mükemmel bir seçenek olabilir. Öte yandan, aktif gürültü engelleme ve özelleştirilebilir uyum gibi premium özellikler arayan kullanıcılar için AirPods Pro, ekstra maliyeti haklı çıkarabilir.
Araştırmalara göre kanal içi kulaklıklar, kulak içi veya kafa üstü kulaklıklardan daha düşük seviyelerde sesle tatmin sağladıklarından daha güvenli olarak kabul edilmektedir. Prensipte dışarıdan en az ses alan kulaklıklar tercih edilmelidir. Kulaklıkların tek taraflı kullanılması da uygun değildir.
Jak, kulaklık, mikrofon ve hoparlör gibi cihazlar tarafından kullanılan ses çıkışını sağlayan aparattır. Jak, halk arasında çivi jak olarak da bilinmektedir ve bu ismini çiviye benzemesinden almıştır. Şekil olarak ucu sivri bir dikey bir metal çubuğa benzemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri