Amfiler entegre, lambalı ve pre/power amfi olmak üzere 3 ana başlığa ayrılır.
Amfiler, farklı tipte olabilir. Bunlar arasında tüp amfiler, transistör amfiler, katı hal amfileri ve dijital amfiler yer alır.
Lambalı amfi, pre amfi, power amfi, surround amfi ve entegre amfi olarak çeşitleniyor.
Amfi sınıfı, güç ve sinyali birleştirmek için kullanılan sistemdir. Amp sınıfı, hangi tasarımın kullanıldığına bağlı olarak verimlilik ve ses doğruluğu ile amfiden amfiye farklılık gösterir.
Ses sistemlerindeki ses kalitesini artıracak olan cihazın adı amfidir. Çeşitli giriş sayısına sahip amfiler vardır. 4 kanal amfi, 4 farklı ses sisteminin bağlanabileceği bir cihazdır. Ses sistemlerine 4 kanal amfi bağlayarak yüksek ve kaliteli bir ses elde edebilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
5 Kanal Amfi Çeşitleri Ne İşe Yarar? 5 kanal amfiler, birden fazla hoparlörü yönetmek ve ses sistemlerine güç sağlamak için kullanılır. Bu amfiler, yüksek kaliteli ses çıkışı ve kanal ayrımı sağlar. Genellikle araç ses sistemlerinde ön, arka ve subwoofer hoparlörleri için kullanılır.
Marka ve üretici firmaya göre değişiklik gösterse de genellikle midrange 4 inç boyutundayken Mid Bass hoparlörler 8 inç boyutlarındadır. Aracınızda subwoofer bulunuyorsa bunu kolaylıkla yeni alacağınız midrange ile bağlayabilirsiniz.
Arabanızın orijinal teybinizi kullanıyorsanız - bas için 50 ila 200 watt RMS gücü iyi olacaktır. Sonradan eklenen teyp için 200 ila 300 watt RMS güç isteyebilirsiniz. Kanal başına yaklaşık 50 watt RMS ile güçlendirilmiş hoparlörleriniz varsa — bas için 250 ila 500 watt RMS planlayın.
Rampa eğimi maksimum % 8-12 olması gereken standarda uygun değildir. Görme engelliler için rampaların başında ve sonunda 150 cm uzunluğunda düz ve değişik dokuda bir alan bulunmalıdır. Rampaların yüzeyleri sert, stabil, kaymaz ve çok pürüzlü malzeme ile kaplanmalıdır. Amfi girişindeki rampa uzunluğu 15 metredir.
Class D: Giriş sinyalinin kare dalga formunda darbeler üzerine bindirilerek elde edilen yükseltme prensibini kullanan ampli topolojisidir. Kare dalga taşıyıcının yarattığı distorsiyon çıkış aşamasından hemen önce özel bir filtre devresi ile süzülerek temiz sinyal elde edilir.
Ses amfileri kaliteli ve net bir ses almak için kullanılır. Bas amfisi ise subwoofer, woofer ve mid gibi hoparlörleri besleyerek kuvvetli bir bas elde etmeye yarar. Amfi üzerinde bulunan ayarlarla ses düzenlemesi yapılabilir.
Mesafe uzadıkça ve kablo kesiti inceldikçe voltaj düşer. Amfiler için önemli olan şey çalışma voltajıdır. kullandığın adaptör ile amfinin arasındaki kablo çok uzunsa ve kablo kesitin ince ise amfinin ısınması normal. Mesafe uzadıkça ve kablo kesiti inceldikçe voltaj düşer.
Sınıf C: Daha çok radyo frekans işlenmesi ile ilintilidir. İşleme belirli sinyal parçacıklarını kapsar. Sınıf D: Şu anki teknoloji ile üretilemeyen fakat çalışma mantığı olarak B sınıfının oldukça hızlandırılmış teorik bir versiyonudur.
Hibrit amfiler ise preamp katı dijital üretilen modellerdir. Bu gücü de lambalı devreye iletir ve bu çalışma sistemine sahiptir. Pek çok amfi çeşidinden daha farklı bir çalışma prensibine sahip olduklarını söyleyebiliriz.
Sunask Sn-3000 4 Kanal 3000 Watt Oto Araba Amfisi 4 Adet Hoparlör 1 Adet Subwoofer Bağlanabilir Ads-amfi.
2400 watt rms gücümü yoksa peak gücümü. ama ortalama 15-20 amper verebilecek bir güç kaynağı işine yarayabilir.
Sizin kullanımınızda atıyorum maksimum 1000 watt çıkış gücü kullanacağınızı hesaplarsak doğru akımda düz hesap yapabiliriz ve 12 volttan en az 80 amper ihtiyacınız olacaktır yüksek için.
Araçlarda daha yüksek ses elde edebilmenin yanı sıra bas sistemlerinin kurulabilmesi için mono amfiye ihtiyaç duyulur.
Ses sistemi kurulumlarında, hoparlör sesin son çıkış noktasıdır. Anfiden gelen sesin dışarıya verilmesini sağlar. Anfi güçlü, hoparlör güçsüz olduğunda, sistemin arıza yapma ihtimali her zaman daha yüksektir. Anfinin ses gücünü en üst seviyede kullanabilmek için hoparlör her zaman daha güçlü olmalıdır.
Omaj kısmı hoparlörün amfiye gösterdiği dirence denir. Bir amfiye 8 ohm hoparlör taktığınızda daha az ses alabilyorken 4 ohm taktığınızda daha az direnç göstereceğinden daha yüksek ses verecektir. Watt da ses gücünü temsil eder. Watt ne kadar yüksek ise ses o kadar yüksek çıkar.
Akustik müzik dinlemeyi seviyorsanız midrange hoparlör enstrüman seslerinin en iyi duyulduğu hoparlör türüdür. Oval hoparlörlerde ise tüm bileşenler tek bir ünitede üretilmektedir. Bu sayede oval hoparlörler daha fazla yüzey alanına sahiptirler.
midrange orta ses hoparlörüdür tek başına hiç bir işe yaramaz ne bası vardır ne tizi ara frekans hoparlörüdür , bu hoparlörden ses alamadığın için anfiye yüklenirsin dolayısıyla hoparlörde yanar anfide yanar.
Midrange hoparlörler, standart hoparlörlerden farklı olarak tweeter ve diğer tüm sistem parçalarını içermektedir. Ancak bu hoparlörler tiz ve bass seslerini iletmede pek güçlü değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri