FUCİDİN, 15, 21 veya 30 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulan bir antibiyotiktir. FUCİDİN, etkin madde olarak sodyum fusidat içerir.
FUCİDİN H, enfeksiyonun eşlik ettiği veya enfeksiyon riski taşıyan kontakt dermatit veya atopik dermatit dahil olmak üzere dermatit (genellikle enflamasyon, kızarıklık, kabuklanmış yara ve kaşıntı ile seyreden ve alerjik kaynaklı da olabilen ekzema tipi deri hastalıkları) tedavisinde kullanılır.
Uygulama yolu ve metodu: Cilt üzerine sürülerek uygulanır. FUCİDİN H'ın yüzde ve ellerde, kasık ve koltukaltı gibi bölgelerde kullanımı da kozmetik açıdan uyumludur.
FUCİDİN H'ın yüzde ve ellerde, kasık ve koltukaltı gibi bölgelerde kullanımı kozmetik açıdan uyumludur. Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi: 2 hafta kadar günde 3 kez uygulanır. Kapalı lezyonlarda daha az sıklıkta uygulama yeterli olabilir.
FUCİDİN'nin etken maddesi olan sodyum fusidat; bir antibiyotik olup bir çok mikroorganizma üzerinde güçlü antibakteriyel (bakterileri tahrip eden veya onların çoğalmasını engelleyen) etkiye sahiptir. FUCİDİN'e duyarlı organizmaların oluşturduğu deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
İlgili 44 soru bulundu
Farmakoterapötik grup: Topikal kullanılan diğer antibiyotikler. STAFİNE'in etken maddesi olan sodyum fusidat; fucudium cuccineum kültüründen elde edilen bir antibiyotik olup bir çok gram-pozitif organizma üzerinde güçlü antibakteriyel etkiye sahiptir.
Fusidik asit kullanımı ile ilişkili bakteriyel direnç bildirilmiştir. Tüm antibiyotikler ile olduğu gibi, aşırı ve tekrarlı kullanım direnç gelişme riskini artırabilir. Açıldıktan sonra 28 (yirmi sekiz) gün içinde kullanılmalıdır. Herhangi bir bilgi yoktur.
SİLVERDİN PLUS; yara ve yanıklarda ortaya çıkan iltihaplanmaların (enfeksiyonların) önlenmesinde ve tedavisinde kullanılır.
Fusidik asit, Fusidium coccineum isimli mantardan izole edilen, steroid yapısında bir antibiyotiktir.
Fusidik asit ile lokal uygulamada doz aşımı meydana gelebileceği konusunda hiçbir bilgi yoktur. Fucidin'in etkin maddesi olan Fusidik asit; Fucudium cuccineum kültüründen elde edilen bir antibiyotik olup bir çok gram-pozitif organizma üzerinde güçlü antibakteriyel etkiye sahiptir.
FUCİDİN setil alkol ve susuz lanolin içerir. Bu yardımcı maddeler lokal cilt reaksiyonlarına (örn. kontakt dermatit) neden olabilir. FUCİDİN yüze uygulandığında; merhemdeki yardımcı maddeler konjonktival tahrişe neden olabileceğinden, gözlerden kaçınmaya özen gösterilmelidir.
FİTO, cilt hücrelerinin yenilenmesini gerektiren deri dokusu rahatsızlıklarının bölgesel tedavisinde kullanılır.
Çok ağrılıysa başta yanığa önce ANESTOL® POMAD (anestezik) sürülür. Sonra SİLVERDİN® KREM (Dünyada en sık tercih edilendir.) veya FUCİDİN® KREM/POMAD gibi antibakteriyeller yaraya sürülür.
FUCİCORT uzun süreli kullanımında yüzde, genital bölgelerde, kolların ve bacakların iç yüzlerinde ve daha az sıklıkla vücudun diğer bölgelerinde derinin incelmesine neden olabilir. FUCİCORT anal bölge ve çevresinde ve genital bölgede oluşacak kaşıntı varlığında sadece kısa süreli kullanılmalıdır.
FUCİCORT, bakteriyel enfeksiyonun bulunduğu veya bulunma olasılığı olan inflamatuar dermatozlarda endikedir. İnflamatuar dermatozlara, atopik ekzema, diskoid ekzema, staz ekzeması, seboreik dermatit, kontakt dermatit, kronik liken simpleks, psöriyazis ve diskoid lupus eritematozis dahildir.
İltihaplı cilt sorunları için kullanılan kara merhem; çıban, apse gibi sağlık sıkıntıları için sıklıkla tercih edilir. İhtiyol pomad olarak da bilinen kara merhem, halk arasında kara merhem olarak adlandırılır.
İkinci kuşak sefalosporinler: Sefaklor, sefuroksim, sefprozilinin de aralarında olduğu grup ikinci kuşak sefalosporinlerdir. Bu grup hem gram pozitif hem de gram negatif bakterilere etkinlik gösterirler.
- Fusidik asit ve tuzlarına veya diğer bileşenlerden herhangi birine alerjik (aşırı duyarlı) iseniz, - Pseudomonas aeruginosa gibi duyarlı olmayan organizmaların oluşturduğu enfeksiyonlarda kullanılmamalıdır. - Açık yaralara uygulanmaz, aksi halde alerjik reaksiyonlara neden olur.
Topikal antimikrobiyaller reçeteli veya reçetesiz kullanılmak üzere merhem, krem, toz ve sprey şeklinde piyasada satılmaktadır. Modern yara bakımı uygulamasında en sık kullanılan topikal antiseptikler iyot ve gümüş içeren ürünlerdir.
BepanJel®, kesikler, ciltteki kesik, çatlak veya sıyrık, yanıklar ve güneş yanıkları gibi küçük yaraların tedavisi için özel olarak geliştirilmiştir. Hidrojel batma hissi oluşturmadan, serinletici yapısı ile hızlı etki göstererek ağrıyı hızlıca yatıştırır. Bunun yanı sıra, yara çok nemli ya da çok kuru olmamalıdır.
Yapılması gereken; yara temizlendikten sonra, kirli bir yara ise antibiyotikli pomat da sürülerek pansumanla kapatılması ve günlük olarak pansumanın değiştirilmesidir. Yanma, kızarma, ağrı, şişme fark edildiğinde doktora başvurulmalıdır.
Protein, yara iyileşmesinde en etkili besin grubudur. Enerji ( karbonhidrattan ve yağdan gelen kaloriler), amoniasitler, antioksidanlar ve mineraller ( zinc) ayrıca çok önemlidir.
3. FUCİDİN nasıl kullanılır? Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: Yetişkinlerde normal doz, günde üç kez bir tablettir. 8 saatte bir kullanılır.
FURACİN, ameliyat yaralarının enfeksiyondan korunmasında, duyarlı mikroorganizmaların (mikropların) oluşturduğu piyoderma (ciltte sivilceli durum), dermatoz (deride oluşan hastalık) gibi cilt enfeksiyonlarında, kesik, yara, yanık ve ülser (derideki bir tür yara) enfeksiyonların ve otitis eksterna (dış kulak iltihabı) ...
Açılmamış olsa bile tarihi geçmiş kremlerin kullanılması önerilmez. Zamanla krem içerisindeki aktif bileşenler bozulabilir ve beklenen etkiyi göstermeyebilir. Ayrıca cilt sağlığı için risk taşıyabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri