Koruyuculuğu daha fazla olan cam ekranlar 9H temperli camlar, 3D nano camlar, 4D nano camlar, 5D nano camlar, 6D nano camlar ve 7D nano camlar olmak üzere gruplara ayrılır. Kırılmaz camlar diğerlerine göre çarpmaya, düşmeye ve darbeye daha dayanıklıdır.
Kırılmaz cam seçenekleri; temperli, mat, 3D, hayalet, kalın ve ince cam şeklinde sıralanabilir. Bu çeşitler telefonunuzun yapısına, şekline ve kişisel ihtiyaçlarınıza göre şekillenebilir.
Tempered glass ("temperli cam") koruyucular ise daha iyi bir koruma isteyenlere hitap ediyor. Fiyatları son dönemde oldukça düşen bu koruyucular, çiziklere ve düşmelere karşı daha yüksek bir dayanıklılık sunuyor.
Bir koruyucunun tempered glass olduğunu anlamanın ilk yolu, camın şeklini koruması ve sert olmasıdır. Sert olması sayesinde koruyucuyu ekranla hizalamak daha kolaydır.
İlgili 29 soru bulundu
Kimi zaman eğri bir şekilde de camın telefona takıldığı durumlarla karşılaşıyoruz. Böyle bir sorun yaşandığında kırılmaz camın çıkarılması ve yeniden muntazam bir şekilde takılması mümkündür. Elbette çok yıpranmış ve ekrana yapışma özelliğini kaybetmiş olan kırılmaz camları yeniden kullanmak pek doğru olmaz.
Koruyucu, hızlı hareketlerinizi algılayıp işinizi kolaylaştırır. Hayalet cam özelliklerinin başında ürünün ekranı tamamen kaplaması gelir. Bu ekran koruyucu yan ve üst kısımlarda boşluk bırakmaz. Temperli yapıda üretilen bu cam, kırılma durumunda etrafa zarar vermez.
· temperli camlarda kendiliğinden patlama yaşanabilir. · Bu üreticiden kaynaklı bir kusur değildir. · Kendiliğinden patlamaya neden olan olgu cam hammaddesi içinde bulunan nikel sülfit parçacıklarıdır.
Lüks kol saati cam çeşitleri arasında en çok tercih edilenler, safir, kristal, mineral ve mika gibi dayanıklı cam türleridir. Bu cam türleri arasında yer alan safir saat camı, gerek dayanıklılık gerek iletkenlik gerekse de pek çok yüzeye kaplanabilme gibi işlevleri ile en iyi saat camı olarak kabul edilir.
Standart camlardan farklı olan lamine camlar, en az iki cam plakasından oluşur. İki cam plaka arasında ise polivinil butiral (PVB) tabaka yerleştirilir. Bu tabakalar ısı ve basınç altında preslenerek lamine cam haline getirilir. Ayrıca lamine camlar, güvenlik camları olarak da bilinir.
Temperleme işlemi detaylı ve tekrarlı işlemler olduğu için cam kenarları pürüzsüz olur, diğer camlar gibi pürüzlü ve keskin olmaz. Camın küçük bir noktasına kesici bir aletle çizik atılır eğer beyaz ve net bir çizgi oluyorsa cam temperli camdır.
Temperli cam, çarpma veya düşme durumunda kolay bir şekilde kırılma ihtimaline sahiptir. Temperli camın ömrü 6 ay gibi bir süreyle sınırlıyken, nano cam koruyucusunun ömrü 2 yıla kadar çıkmaktadır. Nano ekran koruyucusundaki yumuşak ve yüksek kalitedeki malzeme, ekran koruyucusunu daha dayanıklı yapmaktadır.
Nano Ekran Koruyucu plastik ve cam materyallerden oluştuğu için çatlamaz ve gerçekten kırılmaz. Sertliği 9H'dir, bıçak, anahtar gibi keskin objelerle çizilmez. Esnek bir yapıda olup Standart Cam koruyuculara göre hem daha uzun ömürlü hemde daha dayanıklıdır . Nano Camlar aslında gerçek kırılmaz camlardır.
Gözün kırılma kusurlarının tedavisinde kullanılan cam (mineral) veya organik (plastik) materyallerden üretilen gözlük camları odak özelliğine göre, tek odaklı (monofokal), çift odaklı (bifokal), üç odaklı (trifokal) ve çok odaklı (multifokal) olmak üzere 4 çeşittir.
Darbelere karşı alttaki telefon ekranı yerine kendini feda ederek kenardan darbe alsa dahi telefon ekranına bir zarar gelmez 5D Cam Ekran Koruyucu hasar görür, kırılır veya çatlar. İstendiğinde kolayca çıkarılır ve izi kalmaz. • Cihaza taktığınızda orjinal ekran görüntüsü verir ve koruyucu olduğunu bile anlamazsınız.
Temperli cam, yapısı itibariyle normal camdan daha dayanıklı bir cam türü olarak biliniyor. 700 derecelik sıcaklığa maruz bırakılan cam birden soğutularak bu özel cam elde edilmekte. Temperli cam, darbe aldığı anda normal cama nazaran boncuk boncuk parçalanarak dağılıyor. Yani temperli cam kimseye zarar vermiyor.
Safir Saat Camı
Hatta mineral saat camına göre daha sağlam bir yapısı vardır. Tercihi bu yönde olanlar ilk olarak “Safir cam kırılır mı?” diye sorar. Safir cam kırılma ve çizilmelere karşı dayanıklılık gösterir.
Cam için en doğru tanımlama ise şu olacaktır; cam çok yoğun, ağdalı veya dondurulmuş bir sıvıdır. Sıvı diyoruz çünkü burada karşımıza kimyasal bazı detaylar çıkıyor. Camın kimyasal yapısı katılardaki gibi kristalize olmadığı için sıvı gibi davranır.
Gün içinde bulunan UV ışınlarını kesici özelliğe sahip, mineral camlara oranla daha kalın fakat kullanılan plastik materyallerden dolayı daha hafif, kırılma riski taşımayan ve kolay renklerdirilen 1.503 kırılma indeksli bir camdır. Özel silme bezi ile temizlenir.
Temperli cam, bir tür güvenlik camı'dır. Orijinal camın, mukavemetini arttırmak için termal olarak işlenir, bu da çoğu uygulama için sıklıkla ihtiyaç duyulan daha güçlü ve daha güvenli bir cam formunu oluşturur.
Temperli cam, normal camdan daha güvenlidir. Eğer kırılırsa, küçük ve yuvarlak tanelere ayrılır. Bu sayede, keskin ve tehlikeli parçaların oluşması engellenir. Bu nedenle, temperli cam, otomobil camları, duşakabinler, mobilyalar ve diğer alanlarda güvenlik camı olarak kullanılır.
Ofislerde yada binalarda yüksek camlarda bu tip camların kullanılması insan sağlığı açısından çok önemlidir. Düz cam yada diğer camlar kırıldığında insanlara zarar verirken lamine ve temperli camlar insanlara zarar vermez.
Hayalet ekran koruyucu, yanınızdakilerin telefon ekranınızı görmesini engelleyen, ekranı karartan aynı zamanda dayanıklı yapısı sayesinde ekranınızın kırılmasını önleyen ekran koruyucudur.
Heads Up Display kısaca HUD, Türkçesi ile hayalet gösterge; her otomobilde bulunan kontrol panelinin, GPS sisteminin ve bazen akıllı telefon bildirimlerinin sürücünün tam göz hizasındaki cama yansıtılarak dijital bir panel oluşturma teknolojisidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri