Türkiye genelinde görev yapmak üzere; Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM), Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) ve Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) gibi alt birimlerinde polis adaylarına eğitim verilir.
Ülkemizde bulunan bu merkezler; Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) (Polis yetiştirir ve 6 ay eğitim verilir.) Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) (Polis yetiştirir ve 2 yıl eğitim verilir.) Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) (Komiser yetiştirir ve 11 ay eğitim verilir.)
Günümüzün en gözde meslekleri arasında yer alan polislik için POMEM veya PMYO okullarından mezun olmak gerekmektedir. POMEM ve PMYO bir çok yönden birbiri ile aynı özelliklere sahip olsa da aslında farklı okullardır.
Arkadaşlar bayan öğrenciler sınıflara dağıtılmış durumda oluyorlar yani bir sınıfta 10 tane bayan ve 30 erkek olabiliyor. Eğitimleri ve dersleri de gene Bay - Bayam karışık şekilde alıyorlar. Yatakhaneler ise bayan ve erkek olarak ayrılmış durumdadır.
İlgili 15 soru bulundu
Elektrik, kalorifer, radyo, televizyon, bilgisayar, telefon, ses yayın vb. cihazlar ve tesisler ile izinsiz ve yetkisiz olarak oynamak ve bunları kurcalamak yasaktır.
Dersler öğleye kadar 4, öğleden sonra 2 saat olarak belirlenir. Ders süresi 45 dakika olup, her ders arasında 15 dakika dinlenme verilir. Ders saatlerinden ayrı olarak Cuma ve Cumartesi dışındaki günlerde akşamları en az bir ders saati etüt yapılır. Ertesi gün ders yapılmayacak ise etüt yapılmaz.
Polis Meslek Yüksekokulları, 2001 yılında polis okullarının dönüştürülmesiyle kurulan, öğrenci kaynağını lise ve dengi okul mezunlarının oluşturduğu, 2 yıllık ön lisans eğitimi veren, Polis Akademisine bağlı bir eğitim kurumudur.
a) Not yükseltme ve bütünleme sınavları sonucunda bütün dersler yılsonu toplam not ortalaması ağırlık katsayısının 2.00 veya üzerine çıkartan öğrenciler, F notu bulunmamak kaydıyla sınıf geçer. b) Not yükseltme sınavları sonucunda yılsonu not ortalaması ağırlık katsayısı 2.00'nin altında kalan öğrenciler sınıfta kalır.
Önlisans (2 yıllık) veya lisans(4 yıllık) mezunu olmak kaydıyla ÖSYM tarafından her yıl yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan İçişleri Bakanlığının belirlediği taban puanını alabilen herkes kanunda sayılan şartları da sağlaması halinde POMEM'e başvurarak polis olabilmektedir.
(2) Harçlıklar her aybaşında (ayın 15'inde) peşin olarak PAEM'de okuyan öğrencilere Başkanlıkça, POMEM ve PMYO'da okuyan öğrencilere ise bağlı bulundukları Müdürlüklerce ödenir. (3) Sınıfını geçen öğrenciler sınıf geçme listelerinin ilanını takip eden aydan itibaren üst sınıfın harçlığını alırlar.
Bu konuda en az reşit olmak suretiyle 18 yaş öne çıkar. En fazla ise Polis Meslek Yüksekokulu adayı olabilmek için 30 yaşına geçmemek gerekmektedir. Bu durum aynı yıl itibariyle ocak ayının en fazla 1. günü itibariyle geçerli olur. Yani 31 Aralık itibariyle 31 yaşından gün almamış olmak gerekmektedir.
Adayların Polis Meslek Yüksekokulu sınavlarına başvurmaları için yaş şartı, sınavın yapıldığı yılın, ekim ayının ilk günü itibari ile askerliğini yapmayan erkek adaylar ile kadın adaylar için 18 yaşının tamamlanmış ve 24 yaşından gün alınmamış, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için ise 26 yaşından gün alınmamış ...
Polislik Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) başvurabilmek için ham puanın 250 ve üzeri olması gerekmektedir. TYT sınavından 250 puan ve üzeri alan herkes PMYO'ya başvuru yapabilir. PMYO başvurusunun ardından adaylar sırasıyla ön sağlık, fiziksel yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat sınavlarına alınır.
Ön Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) eğitimi 12 ay, Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (PMEM) eğitimi ise 16 ay sürmektedir. Polis Meslek Yüksekokullarında ise eğitim süresi 4 yıldır.
PMYO mezunu hangi rütbeyle mezun olunur? Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) mezunları, Polis Memuru rütbesiyle mezun olurlar. PMYO'dan mezun olan bir kişi, ilk olarak Polis Memuru olarak göreve başlar. Daha sonra hizmet süresi, performansı ve alacağı ek eğitimlerle birlikte rütbesi yükselebilir.
Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve polislik kadrosunda çalışan kişiler PÖH olmak için başvuru yapabilmektedir. Ancak her iki grup adaydan da başvuru için bazı şartları sağlaması beklenmektedir. Bu kapsamda PÖH adaylarında aranan ilk şart yaş sınırıdır.
Polis alımına başvuruda bulunacak adaylar, polislik KPSS taban puanlarını araştırmaya başladı. Polislik KPSS başvurusunda bulunmak için baraj puanı 60 olarak belirlenmiş durumda.
Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO), iki yıllık eğitim- öğretim süreci sonunda öğrencilerini polis memuru olarak yetiştiren Polis Akademisi kurumlarıdır. PMYO okullarından mezun olduğunuzda önlisans mezunu statüsünde olmuş olursunuz. Bu okulu kazandığınız taktirde, yatılı olarak eğitiminize başlayacaksınız.
Polislik Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) başvurabilmek için ham puanın 250 ve üzeri olması gerekmektedir. TYT sınavından 250 puan ve üzeri alan herkes PMYO'ya başvuru yapabilir. PMYO başvurusunun ardından adaylar sırasıyla ön sağlık, fiziksel yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat sınavlarına alınır.
Resmi üniforma ile büro hizmeti yapan personel, görev anında kışlık elbise ile bot yerine bu Yönetmelikte şekil ve özellikleri belirtilen ayakkabıyı giyebilirler. h) Her türlü sakal ve bıyık bırakılamaz. Saçlar, kep giyildiğinde dışarı taşmayacak uzunlukta kesilir. Favoriler kulak deliği hizasını geçemez.
Polis Okulu Öğrencilerine verilecek parka, montgomer, kazak, pantolon, kep ve kravat koyu lacivert renkte, gömlek açık mavi, ayakkabı ve uzun konçlu bot ise siyah renktedir.
MADDE 7- (1) Staj eğitimi, Başkanlığa ait birimlerin yıllık çalışma takvimlerinde belirtilen tarihler arasında, PMYO öğrencileri için hafta sonu dahil en az otuz (30) gün süre ile yaptırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri