Yeni Evim Projesi yeni konutlar için geçerli olacak, kampanyadan konutu olmayanlar yararlanabilecek. Kredi faizi/kâr payı yüzde 0,69'dan başlayacak, asgari peşinat oranı yüzde 10, azami vade 15 sene olacak. Başvuru yapacak kişilerin evinin olmaması gerekiyor.
Daha önce satılmamış ve yüklenicilerin mülkiyetinde olan konutlar ile yapımına henüz başlanmamış veya yapımı devam eden konut projelerine sağlanacak konut finansmanları Program kapsamında değerlendirilecek.
nün ürettiği projeler; GYODER, İNDER, KONUTDER, İMKON ile Türkiye Müteahhitleri Birliği?ne bağlı olan şirketlerin projeleri ve 81 ilin tamamındaki firmaların ürettiği büyük ve küçük ölçekli tüm konut projeleri; teknik ve mali kriterleri karşıladıkları takdirde bu sürece dâhil olacaklar.
Programımız kapsamında sağlanacak finansman sıfır konutlara yöneliktir. Programdan yararlanabilmek için hanehalkı toplam gelirini dikkate almaktayız. Programdan yararlanacak kişilerin halihazırda bir konutunun olmaması ve son 1 yıl içinde konut alacağı ilde konut satışı yapmamış olması gerekmektedir.
TOKİ sosyal konut projesinin ardından orta gelirli vatandaşların ev sahibi olması için 0,69'dan başlayan faizle konut kredisi veriliyor. Bu kapsamda hayata geçirilen Yeni Evim Kampanyası sadece sıfır konutlar için geçerli olacak.
İlgili 24 soru bulundu
Bina eğer 10 yıllık veya daha uzun yıllık ise binalarda mevzuatta değişiklik olduğu için krediye uygun olmayabilmektedir. Alınacak evin tapu türü kat ittifakı ya da mülkiyeti olmalıdır. Ayrıca tapuda niteliği mesken olarak geçmek zorundadır. Bu niteliklerden biri eksik olursa bankalar konut kredisi çıkarmaz.
*Borç bitene kadar banka tarafından satın alacağınız ev üzerine ipotek konur, borç ödenmemesi durumunda banka tarafından satışı yapılamayacağı için bina yaşı yüksek, hasarlı, kullanılamayacak evler için de kredi kullanımına sıcak bakılmaz. *Yangın durumunda riski yüksek olduğu için ahşap evlere kredi kullandırılmaz.
"Sıfır konut" terimi Türkiye'de kullanılır ve yeni inşa edilmiş ve hiç yaşanmamış konutları tanımlar.
Müteahhitlerin, Türkiye Müteahhitler Birliğine üye olması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onaylı müteahhitlik belgesi bulunması, bankaya elindeki daireler için eksper değerinin yüzde 5'ini yatırması, ilgili bankayla müteahhit firmanın garantörlük anlaşması imzalaması; müteahhit firmalar için getirilen şartlar arasında.
Gayrimenkul satın alma amacınıza yönelik olarak bu imkanlardan yararlanabilirsiniz. İkinci El Konut Kredisi: Konut kredisi hem ikinci el evler için hem de sıfır evler için kullanılabilir.
Bakanlıkların kamu ve katılım bankaları ile işbirliği sonucunda hayata geçirilen ev kredisi projesinin odağında, konut sahibi olmak isteyen orta gelirli vatandaşlar bulunuyor. Konut kredisi kampanyası, anlaşmalı yüklenicilerin ve müteahhitlerin el değiştirmemiş birinci el konutlarını kapsıyor.
1.2. ve 3. BÖLGE NERELER? Kampanya kapsamında İstanbul 1. bölge; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2. bölge; diğer tüm iller 3. bölge olarak belirlendi. FİNANSMAN BÖLGELERE GÖRE OLACAK!
Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2. bölge, diğer tüm iller de 3. bölge olarak belirlendi. Kampanya 81 ilde geçerli olacak, ilk etapta 100 bin konutun satışı planlanıyor.
Orta gelirliye konut vade sayısı ne kadar olacak? İşte, 0,69 faizli konut kredisinin ayrıntıları. 0,69 konut kredisi şartları ve detayları araştırılıyor. Konut finansmanları 31 Aralık 2023 tarihine kadar kullanılabilecek.
Örneğin; bir banka orta gelirliye %0.69 oranlı konut kredisi sunuyorsa bu krediden yararlanabilmek için belirli bir gelir şartı koymuştur. Bu banka, örneğin en az 30 bin TL net hane geliri olan kişilere kredi veriyor olabilir.
Yüzde 0,69 oran ve 15 yıl vade için en fazla 4 milyon 500 bin liralık kredi çekilebilecek. Bu koşullar altında vatandaşın aylık kredi ödemesi ortalama 43 bin 735 lira olacak. Söz konusu kredinin toplam geri ödemesi ise 7 milyon 872 bin liraya yakın olacak.
0,69 oranlarda Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank konut kredisi verecek.
Düşük faizli konut kredisi ile konut sahibi olmak isteyenlerin beklediği Yeni Evim Konut Kampanyası bugün başladı. Kampanya kapsamında; Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Emlak Katılım, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankaları, 15 yıl vade, düşük faiz ve 5 milyon liraya kadar kredi imkanı sağlayacak.
Kat karşılığı sözleşmelerde iki taraf için de genel olarak kabul görülen oran %50-%50 şeklindedir.
Konut Kredisi Peşinat Tutarı
1. el konut alımında enerji sınıfı A olan ve değeri 2 milyon TL altındaki evler için %90'a kadar kredi kullanılabilir. Değeri 2 ila 5 milyon TL arasındaki evlerde ise kredi oranı %70 olarak uygulanabilir.
Konut kredisinin onaylanma olasılığı ise kredi puanınıza, kredi tutarına ve alacağınız evin tapu çeşidine bağlıdır. Kat mülkiyeti tapusu, alım satım işlemlerinde konut kredisi kullanacaklar için en uygun çeşittir.
Krediye uygunluk için borç-gelir oranınızı kontrol edin. Bu oran, aylık gelirinize göre ödeme yapmanız gereken mevcut borç miktarınızı belirtir. Bankalar genellikle bu oranın belirli bir düzeyin altında olmasını bekler. Borç-gelir oranınız uygunsa, kredi başvurunuzun onaylanma olasılığı artar.
Alıcı ve satıcının akraba olmaması gerekiyor
Satın almak istenen konut birinci dereceden akrabanıza aitse kredi başvurunuz onaylanmaz. Kişiler yüksek tutardaki nakit ihtiyaçlarını gidermek için, konut kredisi çekme eğilimine girebiliyor. Bankalar da bunun önüne geçmek için akrabalar arası satışta krediye onay vermiyor.
Kat irtifakı meselesi özet olarak “arsa üzerinde başlanacak inşaata yönelik mülkiyet hakkı” olarak tanımlanır. Biçimsel anlamda bir tapu çeşidi olan kat irtifakı, henüz tamamlanmamış bir inşaatta hak sahiplerinin paylarını belirtmek ve göstermek amacı ile hazırlanır.
Bankalardan talep edeceğiniz ev kredisi, satın almak istediğinizin konut değerinin en fazla %80'ini karşılıyordu. Bu durum, Mart 2020'de 500.000 TL'ye kadar olan konutlar için %90 oranıyla güncellendi. Konutun değeri ve sınıfı, ev bedelinin yüzde kaçını kredi olarak alabileceğiniz konusunda belirleyici olabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri