Özetle Schengen Vizesi dışındaki vizeler; turistik vize, transit vize, öğrenci vizesi, sınır kapısında vize ve çalışma vizesi olarak sınıflandırılmaktadır.
Üç tür vize vardır: Tek giriş vizesi (bir yıl, sadece bir giriş için), sayısız giriş vizesi (birden çok giriş için), transit vizesi (başka ülkelere gitmek için Türkiye'den geçmek üzere tek transit ve çift transit -gidiş dönüş-lüdür). Türkiye'ye dönüş vizesi yabancılara verilir, süresi bir yıldır.
c) Havalimanı transit vizesi: Türkiye'ye giriş yapmaksızın sadece hava sınır kapısından geçiş yapmak isteyen yabancılara verilir. ç) Eğitim vizesi: Türkiye'ye eğitim, öğrenim, staj, kurs, öğrenci değişim programı, Türkçe dil kursuna katılma amacıyla gelmek isteyen yabancılara verilir.
C Tipi Schengen Vizesi: 90 günlük kısa süreli seyahatler için geçerlidir. A Tipi Schengen Vizesi: Yalnızca havaalanı transiti için geçerlidir. D Tipi Vizeler: 90 günden fazla geçerli olabildiğinden uzun süreli vize olarak kabul edilir. Ancak uzun süreli D Tipi vizeler Schengen vizesi DEĞİL, ulusal vizedir.
B1 ve B2 vizeleri, Amerika vizeleri arasında en yaygın vize türleridir. Göçmen olmayan Türkler tarafından da en çok tercih edilen vize türüdür. B1 ve B2 vizeleri, iş gezisi, eğlence veya gezi amaçlı turistik vize olarak alınabilmektedir. Bu iki vize türü uygulamada genellikle B1/B2 vizesi şeklinde verilmektedir.
İlgili 29 soru bulundu
Schengen ülkelerinde 3 aydan fazla eğitim almak isteyen öğrenciler D tipi ulusal vizeye başvurmak zorundadır. D tipi ulusal vize Schengen ülkelerinde eğitim almaya hak kazanmış öğrencilere verildiği gibi aynı zamanda, çalışmak veya uzun süreli ikamet etmek isteyenlere verilir.
Halk arasında D vizesi olarak da bilinen D tipi vize; çalışma, oturum ve eğitim için gerekli olan ve Schengen ülkelerinde geçerli olan uzun süreli bir vize türüdür. Yani aslında turistik amaçlı değildir ve bir nevi oturum izni anlamına gelir. D tipi ulusal vize en fazla 1 yıl en az 90 gün alınabilir.
Amerika mürettebat vizesi yani Mürettebat vizesi C1/D gemilerde (yolcu gemisi, yat veya balıkçı teknesi vb), ya da Amerika'daki uluslararası havayollarında çalışan kişilere yönelik vizedir.
Konsolosluğa C tipi vizelerde (turistik, ticari, transit, şoför vize) başvuruları, akredite acentalar veya yetkilendirilmiş başvuru merkezleri tarafından yapılabilecektir.
“Ulusal vize (D tipi), vizeyi veren ülkenin topraklarında 90 günü aşan kalış süreleri için geçerlidir. İtalya için örnek vermek gerekirse, ailevi nedenler, iş ve üniversite eğitimi için verilen bir vize tipidir.
G vizesi: Uluslararası örgütlerde veya organizasyonlarda çalışan hükümet yetkililerine verilir. G-1: Uluslararası organizasyona üye, tanınmış yabancı hükümetlerin başkanları, temsilcileri ile çalışanları ve ailelerine verilir. G-2: Tanınmış yabancı hükümetlerin üyelerine ve diğer temsilcilerine verilir.
Ulusal Vize (D tipi vize) – Polonya'da 90 günden daha uzun kalmak istiyorsanız, bu vizeye ihtiyacınız olacaktır. Ulusal vizenin geçerlilik süresi 1 yılı geçemez.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Amerika R Vizesi (Din Görevlileri) geçici bir süreyle dini görevde çalışmak, ABD nezdinde dini ibadetleri yürütmek üzere yetkili kurum tarafından bölgeye atanan kişilere verilmektedir.
Schengen Vizesi (C tipi), Schengen Antlaşması'na dahil ülkelerde (Schengen Ülkeleri) her altı ay için en fazla 90 günlük bir süre zarfında, yetkili konsolosluğun verdiği vize geçerlik süresi kadar seyahat etmeye ve konaklamaya izin veren vizi tipidir.
VIP hizmeti, ek hizmet ücreti karşılığında başvuru sahiplerinin herhangi bir bekleme kuyruğuna dahil olmadan vize başvurularını rahat bir ortamda gerçekleştirebilmesini sağlayan özel bir hizmettir. VIP hizmeti şu hizmetleri sunmaktadır: Nitelikli çalışanlarımız eşliğinde başvuru evraklarınızın kontrolü
Toplu olarak belirlenen Schengen vize fiyatları; 6 ay, 1 yıl, 2 yıl ve 5 yıl kalkışlar için 80 euro olarak belirlenmiştir. 6 yaş altı çocuklar, eğitim, değişim programı, staj, akademisyen, konferans, spor ve eğitim etkinliklerine katılacak 25 yaş altı kuruluş temsilcileri için ise vize ücretsizdir.
Vize Nasıl Alınır? Seyahat etmek istediğiniz ülkenin büyükelçiliklerine ya da konsolosluklarına, vize başvuru merkezlerine, havalimanında ve sınır kapılarında konumlandırılan resmi gişelere müracaat ederek, vize başvurunuzu oluşturabilirsiniz. Bazı ülkeler için internet üzerinden çevrimiçi başvuru da yapabilirsiniz.
A1, A2, A3 Vizeleri: Diplomasi alanında görevli kimseler için tayin edilen vize türüdür. Büyükelçiler, konsoloslar, görevlilerin birinci derece yakınları ve yanlarında çalıştırdıkları maiyetleri için bu vize türü kullanılır.
A1: Büyükelçiler, Bakanlar, Diplomatlar, Konsolosluk da görev alanlar ve aileleri için geçerli vize türüdür. A2: Yabancı devletlerin diğer sorumluları, personelleri ve aileleri için geçerli vize türüdür. A3: A1 ve A2 sorumlularının yanında çalışan işçi ve yardımcılar için geçerli vize türüdür.
G-2 – A.B.D. tarafından tanınan hükümetlerin, belli uluslararası organizasyonların toplantılarına katılmak için A.B.D. 'ye geçici olarak giden temsilcileri.
TN vizesi, Kanada ve Meksika vatandaşlarının nitelikli bir şekilde ticari faaliyetlerde bulunabilmeleri için Amerika Birleşik Devletleri'ne geçici olarak girmelerine olanak tanır.
Portekiz D-7 (Pasif Gelir/Emeklilik) İkamet İzni Programı, Avrupa Birliği (AB) dışı ülkelerin vatandaşları ve bağlı aile üyelerinin, Portekiz'de ikamet iznine sahip olabilmeleri ve Schengen Bölgesinde vizeye ihtiyaç duymadan rahatlıkla seyahat edebilmeleri amacıyla oluşturulmuştur.
Almanya ikamet yasasının Madde 81a'sı uyarınca hızlandırılmış bir vize prosedürü mümkündür. Hızlandırılmış prosedür, yabancı niteliklerin tanınmasını, çalışma koşullarının incelenmesini, yani Federal İş Bulma Kurumu'nun onayını içerir ve üçüncü ülkelerden gelen vasıflı işçi ve kursiyerlere hitap etmeyi amaçlamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri