Bacon, yumurta, krem peynir, donut, domuz sosisi, meyve, yumurta, waffle, pancake ve mısır gevreği gibi bol çeşitli bir kahvaltıdan hoşlanan Amerikalılar, sabahları güne kahvaltı eşliğinde filtre kahve ile başlarlar.
Tipik bir Fransız kahvaltısı genellikle bir fincan kahve ve croissant'dan (kruvasan) oluşuyor, yanına da ne alaka diyeceksiniz ama portakal suyu eşlik ediyor.
Geleneksel olarak Japonlar kahvaltıda haşlanmış pirinç (gohan), miso çorbası, nori (deniz yosunu) ve pişmiş (füme, kavrulmuş, kızartmış, ızgara) balık yerler. Birde sabah sofrasında marineli ve taze sebzeler, tofu peyniri (soya peyniri) ve mutlaka yeşil çay bulunur.
Geleneksel İngiliz kahvaltısında kızartmış yumurta, bekon, sosis, ızgara domates, kültür mantarı ve domates soslu kuru fasulye konservesi yenir. Bir de reçeller, marmelatalar, kızartmış beyaz ekmekler (tostlar), tereyağı ve mutlaka sütlü çay bulunur. İskoçya'dan gelen yulaf lapası da klasik İngiliz kahvaltısı oldu.
Kore'de kahvaltı kültürü yok, ana öğünlerde tüketilen tüm yemekler kahvaltıda da yeniyor. Kahvaltı sofralarında genellikle çorba, tavuk gibi yemekler tüketilirken ekmek yerine de pilav kullanılıyor. Kore yemeklerinin tamamı aynı anda sofraya koyuluyor.
İlgili 22 soru bulundu
Adeta kahveye bağımlı olan İtalyanlar için kahvenin yanında her şey kahvaltı demek olabilir. Yeme alışkanlıkları bölgelere göre farklılıklar gösterse de genelde ponçik isimli içi kayısı reçelli yiyeceğin öne çıktığı İtalyan kahvaltısında, bisküvi ve pastaneden alınma çeşitli tatlı ve tuzlular bulmak mümkün.
Çin'de sabah yemeklerinde kızarmış, haşlanmış yada buharda pişirilmiş pirinç ekmekleri, yine pirinç veya buğday unundan yapılmış içine karides, kıyma veya sebze konulan börekler yenir. Çin makarnası da yaygın bir kahvaltı çeşididir.
Alman mutfağı ve yemek kültüründe kahvaltıda bolca şarküteri ürününe yer verildiğini söylemek mümkün. Tipik Alman kahvaltılarında genellikle sofradan salam ve sosis çeşitleri eksik olmuyor. Ayrıca; tahıllı ekmekler, tereyağı, inek sütünden yapılan peynirler ve marmelatlar da kahvaltıda sıklıkla tüketiliyor.
italyanlar kahvaltıda cappuccino ve cornetto dışında cantucci ya da biscottini tagliati adı verilen bademli bisküviler ve çeşitli marmelatları sıklıkla tüketirler.
Rus kahvaltı sofrasında reçel, marmelat gibi tatlı çeşitleri rağbet görmezken; süt, kahve, kokulu siyah çayve meyve suları tipik kahvaltı içecekleridir. Her bölgenin coğrafi koşullarına uygun ayrı bir mutfak kültürü ve damak tadı vardır.
Karışık tadımların üstüne ilaç gibi gelen bir soğuk tatlı. Bir de kavrulmuş beyaz çikolata ve kremayla yapılan, pamuk şekerli muhallebi 'saikora'...
Sabah, öğle, akşam her öğünde mutlaka pirinç bulunur. Sabah kahvaltılarında pirince çiğ yumurta ve soya sosu karıştırılarak yenir. Öğle ve akşam yemeklerinde ise sade ya da sebzeli olarak yemeğin yanında ya da sonunda sunulur.
Japonya'nın en meşhur yemeği kuşkusuz sushi. Pirinç sirkesinde haşlanan pirinç deniz mahsulleri ile sarılarak hazırlanıyor. Japonya'da en çok tüketilen yiyecek nedir? Japonların en çok tükettikleri yiyecekler arasında pirinç, deniz mahsulleri, sebzeler ve erişte yer alıyor.
Brezilya'da Kahvaltı
Oldukça ilginç bir kahvaltı kültürüne sahip olan Brezilya'da genellikle bagete benzeyen bir ekmeğin, yani “Pão Francês”in yanında çeşitli peynirler ve jambon tüketiliyor. Papaya gibi tropikal meyvelerin de sıkça tüketildiği klasik Brezilya kahvaltısının vazgeçilmezi kahve.
Kızartılmış ekmek ve çeşitli kurabiyelerle tüketilen bu iştah açıcı kahvaltıya genellikle çay eşlik eder. Siyah çay da bulabilirsin ama İngilizler kahvaltının yanında genellikle sütlü ya da kremalı çayı tercih ederler.
Yunanistan'da tatmanız gereken 30 meşhur lezzet
Nadir olsa da tipik bir Yunan kahvaltısını seçenlerin kahvaltısı ise genellikle kahve, haşlanmış yumurta, ballı ve fındıklı yoğurt, beyaz peynir, domates ve zeytinyağlı ekmekten oluşur. Kahve Yunanların sabah kahvaltısının başlıca içeceklerinden.
Ancak, klasik Alman kahvaltısı çeşitli ekmek türlerinden ve küçük ekmeklerden, reçel, kahve veya çaydan oluşur. Güne kuvvetli bir başlangıç yapmak isteyenler, ekmeğin yanında peynir, salam veya sosis yer. Pek çok kişi sabahları sütle veya yoğurtla müsli yemeyi de sever.
Fransa'nın günlük kahvaltısı oldukça basit. Fransızlar kahvaltıda hamur işi, tost, baget, tereyağı, reçel, kruvasan, krep, pankek yanında da kahve ya da sıcak çikolata tüketiyorlar. Kahvaltıyı atıştırarak geçiştiren Fransızlar, öğle ve akşam yemeklerinde daha ağır yiyecekleri tercih ediyorlar.
Venezuela Kahvaltısı
Lavaştan daha kalın olan arepalar, peynir, tavuk, kırmızı et, avokado salatası, fasulye ya da yumurta ile sandviç gibi dolduruluyor. Ülkeye özgü bir başka kahvaltılık lezzetse perico isimli, bizdeki menemeni çok andıran soğanlı, domatesli ve tereyağlı çırpılmış yumurta.
Brunch, İngilizce'de kahvaltı (breakfast) ve öğle yemeği (lunch) kelimeleri ile türetilmiştir.
Ege kahvaltıları birkaç çeşit zeytinsiz ama en önemlisi zeytinyağsız olmaz. Bu kahvaltılarda zeytinyağı; karabiber, tuz, kekik, kırmızı pulbiber ile lezzetlendirilmiş, bir kase içerisinde taze ekmeğinizi banmanız için hazır bir şekilde sizi bekler.
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi şehirler ağına dahil edilen Hatay'da 150 yıllık geleneğe sahip kahvaltı çeşitleri damak çatlatıyor. 85 farklı kahvaltı çeşidi ile yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekerken, en çok zahter salatası beğeniliyor.
Bu 2 bin yemeğin içerisinde milli yemek menümüze dahil kahvaltılık yemek ve ürünlerin sayısı da oldukça fazla. Özellikle kahvaltı sofralarımızda yerel ürünlerin ayrı bir yeri var. Tereyağı, bal, peynir, kükü, lavaş, tandır ekmeği, Azerbaycan çayı ve tatlılarını bu yerel ürünlerimiz arasında sayabiliriz.
Tipik bir Venezuela kahvaltısı, dünyanın en iyi kahvaltı sıralamasında birinci sırayı hak etmektedir.
Pirincin bu yönü vücudun su tutmamasına, dolayısıyla şişkinliklerin önlenmesine yardımcı olur. Yani, haşlanmış pirinç, kilo almak istemeyenler için ideal bir besindir. Belki de Çinlilerin zayıf olmalarının sırrı da budur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri