C Tipi Schangen vizesi, kalış gününüzün en fazla 90 gün olduğu, turistik veya iş seyahati gibi durumlarda alınan klasik Schengen vizesidir. Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor.
Uzun süreli, 90 günü aşan ikamet süreli (uzun süreli) Ulusal Vize olmak üzere iki çeşit olmaktadır. Tek girişli ve çok girişli (multiple entry).
Şuanda en rahat ve kolay vize veren ülkeler Fransa, Yunanistan ve İtalya'dır. Evraklarınız sağlamsa ve bankada gösterdiğiniz miktar iyise rahatça vize verir bu konsolosluklar bol bol yüklenin.
Diplomatik Vizeler
Onlar adına yasal başvuru ve belgeleme işlemlerini seyrelterek kolaylık sağlanır. ABD ziyaretlerini diplomatik amaçlarla düzenleyen görevliler ve maiyeti için verilen vizeler A1, A2 ve A3 vizeleri olarak adlandırılır.
İlgili 20 soru bulundu
B-1 Vizesi: İş Gezisi Vizesi
B-1 vizesi, ABD'ye sınırlı bir zaman ve belirli bir iş gezisi amacıyla gelen kişilere verilen vize türüdür. B-1 vizesi iş gezisi vizesi olarak da adlandırılmaktadır. B-1 vizesi, yalnızca iş gezisinin kapsadığı süre boyunca verilmekte olup, ayrıca 1 yıla kadar uzatılabilmektedir.
D tipi vizeler, diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son 180 gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının pasaportsuz ve vizesiz olarak seyahat edebildiği bazı ülkeler bulunur. T.C. vatandaşlarının vize ve pasaporta ihtiyaç duymadan girebildiği ülkeler Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'dir.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
İlk olarak konsolosluk ya da iDATA ya da VFS Global gibi aracı kurumların web sitesi üzerinden form doldurup randevu alman gerekiyor. Randevu tarihini seyahatinden birkaç ay önce almanı öneriyoruz. Çünkü gideceğin ülkeye göre vize alma süresi de değişebiliyor.
Bu, yalnızca AB ülkeleri, İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre vatandaşlarının Almanya'da yaşamak istedikleri takdirde vizeye ihtiyaçları olmadığı anlamına gelir. Daha uzun süreli kalışlar için alınması gereken bu vizeye "Ulusal Vize (D Tipi)" denir.
Toplu olarak belirlenen Schengen vize fiyatları; 6 ay, 1 yıl, 2 yıl ve 5 yıl kalkışlar için 80 euro olarak belirlenmiştir.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
Amerika P Vizesi, sporcular, sanatçılar ve gösteri grup üyeleri, müzik, tiyatro veya sanatsal etkinliklerini tanıtma, geliştirme, öğretme amacıyla Amerika'ya gitmek isteyen başvuru sahiplerine özel olarak işleme alınan vize türüdür.
2023 yılında 5 yıllık Schengen vize ücreti , 1 yıllık Schengen vize ücretinde olduğu üzere 80 € + ilgili vize başvuru merkezinin servis ücretidir. Yine diğer Schengen vize masrafları 5 yıllık Schengen vize başvurusunda da geçerlidir.
Güney Kore Kısa Süreli Ziyaretçi Vizesi (C-3): Tatil, kültür- sanat, turistik gezi amaçlarıyla Güney Kore'ye gidecek olanların alması gereken vize türüdür.
Uzun süreli Schengen vizesini eğer ilk defa bir Schengen vize başvurusunda bulunuyorsanız almanız biraz zor olacaktır. Turistik amaçlı seyahatlerde uzun süreli vize onayları kolay çıkmazken ticari veya ziyaret amaçlı seyahatler de uzun süreli vize onayları daha kolay çıkabilmektedir.
Avrupa'da vize alınması en kolay ülkelerin başındaysa Yunanistan geliyor. Özellikle yazın Yunan adalarına giden tatilciler, Yunanistan'dan kolaylıkla Schengen vizesi alabiliyor.
Sadece yasal veliniz ve 1. dereceden akrabalarınız size sponsor olabilir. Birinci dereceden akrabalar; anne, baba, eş ve çocuklarınızı kapsar. Birinci dereceden akrabanın var olmadığı durumlarda, gerekli belgelerle beraber yasal velinizi sponsor olarak gösterebilirsiniz.
Türk hükûmeti, 2 Mart 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, aşağıdaki ülkelerden gelen pasaport sahiplerine vize gerekmediğini duyurdu: Avusturya, Belçika, Hırvatistan, İrlanda, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, İspanya ve Birleşik Krallık.
Türkiye pasaportu sahipleri her biri farklı vize şartlarına sahip çeşitli ülkelere seyahat edebilirler. Türkiye sahiplerinin vizesiz erişebildiği toplam 115 vizesiz ülke bulunur.
Vizesiz gidilebilecek en ucuz 10 ülke arasında ise; Fas, Ukrayna, Karadağ, Sırbistan, Bosna Hersek, Makedonya, Arnavutluk, Uruguay, Gürcistan, Tayland yer almaktadır.
Schengen Vizesi (C tipi vize) – Bu vize Polonya'da veya diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir.
Ne kadar ücret ödemem gerekir? Vize harcı 86 Amerikan Doları (USD) tutarında olup nakit olarak tahsil edilmektedir. Kredi kartı veya havale ile ödeme kabul edilmez. 6 ila 12 yaş grubundaki çocuklar 43 USD vize harcı öder.
C Tipi vize, kısa sürelerle Schengen bölgesindeki ülkeleri herhangi bir nedenden dolayı ziyaret etmek için kullanılan vizedir. 180 günlük bir süre içinde en fazla 90 gün boyunca Schengen Bölgesi içindeki 26 ülkede kalmanıza izin verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri