Başlat menüsünde bilgisayar simgesini bulun. Bilgisayar simgesini sağ tıklayın ve menüden Özellikler'i seçin. Sistem bölümünde, işlemci modelinin yanında MB (megabayt) ya da GB (gigabayt) cinsinden takılı bellek miktarı gösterilir.
Başlat menüsünü girin. Arama kısmına dxdiag yazın ve çıkan uygulama ikonuna tıklayın. Bu sayfada cihaza dair tüm bilgiler karşımıza çıkıyor. Burada Display Memory ya da Görüntü Belleği (VRAM) olarak MB cinsinden karşımıza çıkan değer ekran kartı bellek miktarıdır.
İlk olarak, Windows işletim sistemi kullanan bir bilgisayarda "Bilgisayarım" simgesine sağ tıklayarak "Özellikler" seçeneğine tıklayın. Daha sonra açılan pencerede "Sistem" sekmesine gidin ve "Sistem Bilgisi"ne tıklayın. Burada RAM belleklerinin markası, modeli, hızı ve kapasitesi gibi bilgileri görebilirsiniz.
"Yüklü Bellek" kısmını göz at.
Bu kısım, sayfanın ortalarındaki "Cihaz özellikleri” başlığının altındadır. "Yüklü RAM" başlığının sağ tarafındaki sayı bilgisayarında kurulu RAM'in ne kadar olduğunu gösterir.
İlgili 18 soru bulundu
RAM'in DDR kaç olduğunu öğrenmenin en basit yollarından biri aslında CPU-Z programıdır. BURADAKİ linkten indirebileceğiniz CPU-Z programını bilgisayarınıza kurun. Daha sonra programı açıp “Memory” sekmesine geçin sol üstte “Type” yazan yerin hemen karşısında belleklerinizin DDR kaç olduğu bilgisi yer alacaktır.
Windows 11'de Başlat (veya sağ tıklayın), Ayarlar , Sistem ve Hakkında öğelerini seçin. Boş bellek yuvaları hakkında daha fazla bilgi bulmak için Görev Yöneticisi'ni kullanın. Arama kutusuna Görev Yöneticisi yazın ve seçin. Performans sekmesini seçin ve Bellek öğesini bulun.
Yöntem 1: Windows+R Kombinasyonu ile Öğrenme
Tuşa basılı tutarken “R” harfine de aynı anda basarak “Çalıştır” ekranını açın. - Sonrasında “Aç” bölmesine “dxdiag” yazın. - Ardından “Enter” tuşuna basın. Biraz bekledikten sonra çıkan çerçevede “Ekran” sekmesini seçerek ekran kartı modelinizi tespit edebilirsiniz.
Bilgisayarın sahip olduğu bellek (RAM) miktarı arka planda daha fazla işlem yapılmasına izin verir. Günlük kullanım için 4 GB RAM miktarı bile fazla olabilir. Ancak video düzenleme gibi daha ağır işlemler için bilgisayar almak isteyen kullanıcıların en az 8 GB RAM tercih etmeleri gerekmektedir.
Ctrl + Alt + Delete kısayolunu kullanarak ya da görev çubuğuna sağ tıklayarak Görev Yöneticisi'ni açıyoruz ve Performans sekmesine gidiyoruz. Sol tarafta yer alan menüde CPU, Bellek ve Disk gibi bölümleri görebilirsiniz. Burada Bellek seçeneğine tıklıyoruz.
RAM'i test etmek için MemTest de kullanılır. Bu işlem için Windows'la gelen bellek tanılama aracından yararlanılabilir. Win+R tuşlarına basın ve mdsched yazarak Enter tuşuna tıklayın. Bilgisayar yeniden başlatmanızı isteyecektir.
Geliştirici seçenekleri sekmesine dokun. Bu, Telefon hakkında seçeneğinin ya doğrudan üstündedir ya da doğrudan altındadır. Bellek seçeneğini bul ve ona dokun. Bu seçeneğin konumu Android'ine bağlı olarak değişeceğinden Bellek seçeneğini bulana kadar Geliştirici Seçenekleri menüsünde aşağı kaydır.
64 GB RAM'ler telefon ve bilgisayarlarda yaygın olarak kullanılır. Bilgisayarda depolama işlemi için SATA SSD harddisk bileşenleri de tercih edilebilir. Harddisk, SSD bilgisayarlarda uzun süreli depolama sağlarken, 64 GB RAM, temelde farklı özelliklere sahiptir.
8 GB bellek: Temel kullanım senaryosunda fiziki belleğin %70-85'i doluyor. 16 GB bellek: %40-50 arası doluyor. 32GB bellek: %20-25 arası doluyor. 64GB bellek: %10-12 arası doluyor.
Günümüzde masaüstü bilgisayarlarda kullanılan anakartlar genel olarak en yüksek 32 GB RAM kapasitesini desteklemekteler.
Bence 4 ila 6 yıl daha yetecektir.
32 GB RAM'e sahip olmamak, çoklu görev oturumları için mutlaka bir sorun olmayacaktır ve şüphesiz, takılma veya çökmelerden kaçınarak, nihai tüketim zirveleri için iyi bir bellek marjını garanti eder.
1. RAM : Alacağınız bilgisayarın günümüz program ve uygulamalarını rahatlıkla kaldırması için en az 8GB RAM (bellek) ihtiyacı vardır, bu sayının elbette üstüne çıkabilirsiniz, ama kesinlikle 8GB altında bir rakam olmamalıdır.
Paylaşımsız ekran kartları kendi başına bir donanım olduğu için kendi sistem belleğini kullanarak işlem yapıyor. Paylaşımlı ekran kartı ise, işlemcide bulunan RAM ile besleniyor.
Başlat sekmesini açın. Arama çubuğunda bulunan kutucuğun içine "msinfo32" yazıp "enter"a tıkladığınızda karşınıza bilgisayarın özellikleri çıkar. Sol kısımda bulunan "sistem özeti" kategorisi içinde bilgisayarınızın özelliklerini görebilirsiniz.
ekran kartı grafik işler. oyunda tabi ki de ekran kartı önemlidir. ram veriyi işleyip bilgiye dönüştürmede araçtır,ne kadar iyi ram kapasiten olursa işlemcinin eline birim zaman başına daha çok işlenecek veri gelir.İşlemcin de ne kadar iyi olursa ramin aktardığı veriyi o kadar kısa sürede bilgiye dönüştürür.
Windows 11'de Başlat (veya sağ tıklayın), Ayarlar , Sistem ve Hakkında öğelerini seçin. Boş bellek yuvaları hakkında daha fazla bilgi bulmak için Görev Yöneticisi'ni kullanın. Arama kutusuna Görev Yöneticisi yazın ve seçin. Performans sekmesini seçin ve Bellek öğesini bulun.
RAM seçerken işlemcinizin 32 Bit mi yoksa 64 Bit mi olduğunu bilmeniz gerekir. Çünkü 32 Bit işlemciler ile 4 GB'a kadar RAM kullanılırken, 64 Bit işlemciler ile çok daha büyük depolama alanına sahip RAM bellekler kullanılabilir. 32 Bit işlemcilerin olduğu donanımlarda işletim sistemi yazılımlara 2 GB RAM bırakır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri